banner564

Sıkıntıyı kendileri yarattı

Son haftalarda iyi bir çıkış yakalayan Cihangir, kendi evinde oynayacağı Girne Halk Evi maçının kazanmak, Girne Halk Evi ise oynadığı son maçtan puan alamamıştı ve artık kazanmak ve puanını artırmak istiyordu.
  Cihangir maça çok daha atak ve oyunu rakip alana yığarak oynamaya başladı. Topa rakibine oranla çok çok daha fazla sahipti. Ancak özellikle ilk yarıda maça hükmeden takım olmasına rağmen yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Buna karşın rakibine verdiği ilk atakta kalesinde de golü gördü.
  İkinci yarıda yine maçı kontrolünde tutan ve sürekli gol arayan takım Cihangir idi. Uche olsun, Victory olsun, Uzor olsun yakaladıkları pozisyonları harcadılar. Aradıkları golü Musa’nın pasında genç A. Öztürk ile buldular ve rakiplerinin de direncini az da olsa kırmış oldular.
  Rakibinin oyunu geride kabul ederek ani ataklarla gol araması ile daha çok pozisyon bulmaya başladılar. Ancak kalesinde pozisyonlar da verdiler. Rakipleri bunları değerlendirse kazanmaları çok zor olacaktı. 
  Gerek saha dışından içeri, gerekse saha içindeki değişikliklerle daha da etkili olmaya başladılar. Ertan ve Çağlar’ın da zaman zaman rakip kalede gol aradığını gördük. Fırat’ın organize ettiği ataklarda istedikleri golü ancak uzatma dakikalarında buldular. 
  Özellikle ilk yarıda yakaladıkları pozisyonları değerlendiremeyerek yaşadıkları sıkıntıyı kendileri yarattı diyebiliriz.
  Girne H. Evi maça doğru bir düşünce ile başladı. Defansı ve orta alanı daha kalabalık tutarak ani ataklarla gol bulmaya çalıştı. Daha açık bir oyun oynasa çok daha zor durumlara düşerdi. Bu düşüncelerini uygularlarken ilk ataklarında golü bulmaları onların maça daha da sıkı tutunmalarını sağladı.
  Ertaç’ın ilk yarı biterken yakalanan pozisyonda pas vermeyip ısrarla kaleye vurması takımı adına harcanan mutlak bir gol oldu.
  İkinci yarıda bu düşüncelerini devam ettirdiler. Rakibinin sürekli ileride oynayacağını düşünerek ani ataklarla gol aramaya devam ettiler. Yedikleri beraberlik golünden önce faul olduğu gerekçesi ile uzun süre itirazları olmuştu. 
Biraz daha becerikli olsalar tekrar öne geçebilirlerdi. Ertaç ve Şenol ile bunlardan yararlanamadılar. Ertaç en uçta değil orta alana yakın oynayınca takımına daha da faydalı oldu. Maçın son bölümde skoru korumak için geride daha da kalabalık kalmaları onlara pahalıya patladı. 
  Böyle maçlarda bulabileceğiniz pozisyonlar çok çok azdır. Bulduğunuz zaman da azamisini değerlendirmek zorundasınız. 
  Girne Halk Evi maçlarda iyi pozisyonlar yakalamalarına rağmen bunları değerlendiremiyorlar. Maçların son bölümlerinde de kalesinde goller gören bir takım. Bu maçta da bunu yaşadılar ve mağlup olmaktan kurtulamadılar. 

YORUM EKLE

banner471

banner474