banner564

Şımarıklık pirim gördüğü sürece, adada uzlaşıyı beklemek hayaldir!

Eskilerden gelen ‘gidilecek köyün minareleri belli oldu’ diye bir sözümüz var ya!
İşte 27-28-29 Nisan’da yapılacağı kesinleşen 5+BM toplantısının akıbetini şimdiden söylemek mümkün. 
Görüşme tarihleri belli olduktan sonra, Rum ve Yunan ikilisinin Türkiye’ye yaptırım konusunda başlatmış oldukları girişimler, uzlaşı için ileri sürülen şartların içeriği, yapılacak toplantının seyrini ve de akıbetini ortaya koyar nitelikte.
Ne diyor Anastasiadis, “Türkiye’nin Rum Yönetimini tanıması şart” diyor.
Üç garantörden biri olan Türkiye, Zürih ve Londra Anlaşmaları ile oluşturulan Kıbrıs Cumhuriyeti’ndeki Türk ortağın haklarını gasp ederek kapı dışarı bırakan bir yapıyı nasıl tanısın?  
On bir yıl devam eden mezalimler sonrasında 15 Temmuz 1974’te Kıbrıs’ın tamamının hakimi olabilmek için Yunan cuntası ile birlikte adada ayaklanma başlatan, katliamlar yapan bir yapıya neden ve nasıl inansın? 
Anastasiadis bir başka bir şey daha söylüyor “iki devletli çözüm isteğinden ve de garantilerden vazgeçeceksiniz” diyor.
1955’ler 1958’ler bir tarafa, Kıbrıs’ta iki toplum arasındaki olayları 1963 Aralığından itibaren ele aldığımızda, eli kanlı Rum ortağın ne denli güvenilmez olduğunu ve adanın tamamının mutlak hakimi olabilmek için yıllardır uzlaşı yolunda yapılan görüşmelerde bile masada olumsuzluklar yarattığını görmezden mi gelsin?
Garantörlüğün hafifletilebilmesi için iki devletli çözümden başka bir yol kalmadığı ortada. Kıbrıs Türklerinin elli iki yıldan beri güvence içeren bir çözüm istemesinin nedenleri bu!
Anastasiadis yürekten bağlı olduğu anavatanı Yunanistan’la beraber yürümek durumunda. Doğu Akdeniz’i bir Yunan gölü yapabilme sevdasından olacak Türkiye’ye “Yunanistan'ın isteklerini kabul edeceksiniz“ doğrultusunda şartlar koşuyor. Akdeniz’deki hidrokarbon zenginliklerine tek başlarına sahip çıkabilmenin yollarını arıyorlar. Libya ile Türkiye arasındaki iş birliği anlaşmasını yıkabilmek için her melaneti denediler ama başaramadılar. 
Bunları yaparken de işin içine AB’yi katmayı ihmal etmiyor ve “bunlar Türkiye’nin AB’ye karşı olan sorumluluklarıdır” diyor. 
Türkiye ile AB arasındaki uzlaşının, Rum ve Yunanlıların onayından geçmesi halinde mümkün olabileceği düşüncesini bir koz olarak kullanmaya yelteniyorlar! 
Son olarak Türkiye’nin Ortak Pazar üyeliğini askıya alama tehdidine başvurdular. 
Türkiye’nin o üyeliği ki, Kıbrıs Rumlarına AB kapılarını açan tavizlerin başını çekmektedir. 
O üyelik ki, Türkiye ile Ortak Pazara üye ülkeler arasında milyarlarca dolarlık iş anlaşmalarını içermektedir.
Ne var ki dünya tarafından şımartılan Rum ve Yunan ikilisi, dünyanın merkezi olarak kendilerini görmektedir. İşte bu şımartılmalar devam ettiği sürece adada uzlaşıyı beklemek bu nedenlerle hayaldir! 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Senin gibilere ağlama değmez hayat senin bu göz yaşlarına seni gidi hayalci kerata seni

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Cyprus power ham yapar seni zilliler ağlatır inletir bak işin açığı şu senin gibi yeni duzulenciler % 90 oy dahi alsa kic ister kic

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Sayın üstadım palikaryanin ab nin abd nin bundan sonra alabileceği üçün biridir eski emperyalist vahşi kapitalist sistemleri catirdadigi için cirpinislaridir bunlar eski müesses sömürü düzeni catirdadigi için cin rusya türkiye iran pakistan vs saldırıyorlar ama beyhude çabalar artık ne sahra altı ne kuzey afrika ne asya eskisi gibi değil

Cyprus Power
Cyprus Power @Turkish power - 3 yıl Önce

Üçün birini sana ve senin gibi düşünenlere bıraktık siz defolup gittiğinizde ada çok güzel olacak.

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Bak koç bizi def etmeye değil sen soyun solun gelse yetmez bak pasinyandan hafterden ders al sıra anlaştı hristo ve senin gibi palikarya sevicilerinde sizin kıçınız bizi göndermeye yetmez reis başbuğ tatar sizin gibi zangoç yamaklarini önüne katar

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Sana bir amerikan atasözü (Türkün asıl kanı damarlarında akmadığı icin)wellcome to hell no exit for you ancak makarios anasti hristo pasinyan paklar seni

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Hop cyprus power cavusoglunun densiasa verdiği cevabı izledin mi ab nin ta ......'na dendi

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Yakında cyprus power zangoç değil cyprus islam türk olacaksin

banner608

banner474