banner564

Sivilce kızarıklığı nasıl geçer?

Özellikle yağlı cilt tipine sahip olan bayanların muzdarip olduğu sivilceler; zaman içerisinde cildimizde kızarıklığa dönüşerek; yüzümüzde ve cildimizin diğer bölgelerinde iz şeklinde belirebiliyor. Yüzünde ve cildinde bulunan sivilceleri sıkma hatasına düşen kişilerde daha yoğun bir şekilde gözlemlenen sivilce kızarıklığı; kişinin kendini mutsuz hissetmesine ve sivilce kızarıklıklarını genellikle makyaj ile saklamaya çalışmasına neden oluyor. Aslında daha çok alın ve yanak bölgesinde gözlemlenen sivilce lekeleri doğal yöntemlerle kolay bir şekilde tedavi edilebiliyor.

Kırmızı sivilce izleri nasıl geçer?
    
    Buz
    
Sivilce kızarıklıklarına iyi gelen ve uygulaması oldukça basit olan buz ile cildinizdeki kızarıklıkları yok edebilmeniz mümkün. Buz yardımıyla sivilce izlerinden kurtulmak adına öncelikle ince bir bez parçasına birkaç adet buz küpünü sarın. Ardından beze sarılı buz küplerinizi cildinizdeki sivilcelerin üzerinde 20 dakika gezdirin. İşleme bir süre ara verin ve 20 dakika daha aynı işlemi tekrar edin. Bu sayede iltihaplı bölgedeki kan akışını hızlandırabilir, sivilcenin kızarmasını engelleyebilirsiniz.
    
    Aspirin
    
Sivilce kızarıklıklarının tedavisinde sıklıkla başvurulan bir diğer yöntem olan aspirin maskesi; sivilcelerin neden olduğu iltihabı iyileştirmenin yanı sıra ciltteki kızarıklıkları da tedavi ediyor. Aspirin içinde bulunan salisilik isimli etken madde; iltihap kurutucu özelliği ile ön plana çıkmanın yanı sıra sivilcenin neden olduğu yangıyı da hafifletiyor.

Aspirin maskesi ile sivilce kızarıklığını geçirmek adına bir adet aspirini ufalayın ve birkaç damla suyla bir kasede karıştırın. Ardından karışım macunumsu bir kıvama geldiğinde karışımı yüzünüzdeki kızarıklıkların üzerine çok fazla bastırmadan sürün.
Macun kuruduğunda cildinizi bol ılık suyla durulayın. Bu sayede cilt kızarıklığının iyileşmesine katkıda bulunabilirsiniz.
    
    Diş macunu
    
Sivilce kızarıklıklarını gidermede oldukça etkili olan diş macunu ile de kızarıklıklardan kurtulabilirsiniz. Bu amaçla yapmanız gereken tek şey; yatmadan önce cildinizdeki sivilcelerin üzerine bir miktar diş macunu sürmek. Ertesi gün uyandığınızda ise cildinizi bol ılık suyla yıkamayı unutmayın.
            
    Sivilce kızarıklıklarını geçiren limon kürü tarifi
    
Cilt bakımında yoğun bir şekilde kullanılan limon; ciltteki sivilce iltihabını iyileştirmenin yanı sıra kızarık oluşumunu da önlüyor. Ancak; limon kürünün cilde uygulandığı vakit kesinlikle güneş ışınlarına maruz kalmamak gerekiyor. Bu yüzden de hazırladığınız limon kürünü gece yatmadan önce cildinize uygulamanızı öneriyorum.

Limon kürünü hazırlamak için bir çay kaşığı taze sıkılmış limon suyu ve gül suyunu bir kapta karıştırın ve pamuk yardımıyla cildinizdeki kızarıklıkların üzerine sürün. Ertesi sabah ise cildinizi ılık suyla durulayın. Bu kür tarifini cilt lekelerinizin rengini açmak ve leke görünümünü hafifletmek adına da cildinize uygulayabilirsiniz.

    Sıcak kompres
    
Tıpkı soğuk kompres yani buz uygulaması gibi sıcak kompres de sivilce kızarıklıklarının azaltılmasına aracılık ediyor. Bu amaçla sıcak su torbasını cildinizde sivilce kızarıklıklarının bulunduğu yerde 15 dakika boyunca bekletin. Bu uygulamayı gün içerisinde birkaç kez olacak şekilde tekrar edebilirsiniz.

Göz damlası ile sivilce kızarıklıklarından kurtulma

Mükemmel bir anti bakteriyel olan göz damlası; aynı zamanda kızarıklıkları giderme özelliği de taşıyor. Sivilce oluşumunu hızlandıran bakterileri de yok eden göz damlası; kızarıklıkları azaltıyor. Göz damlası sayesinde kızarıklıklardan kurtulmak için gün içerisinde birkaç kez sivilcelerinize göz damlası damlatabilirsiniz.

    Salatalık
    
Sivilce kızarıklığı nasıl geçer? sorusuna verilebilecek en güzel yanıtlardan biri olan salatalık ile kızarıklık tedavisi; kızarıklıkları geçirmenin yanı sıra cildi güzelleştiriyor, nemlendiriyor ve besliyor. Salatalığın bu mucizevi özelliklerinden yararlanmak için salatalığı ince yuvarlak dilimler halinde dilimleyin. Ardından salatalık dilimlerini sivilcelerin üzerine koyun ve birkaç dakika bekletin. Sivilcenin neden olduğu iltihapları da tedavi eden salatalığı buzdolabında soğutarak cildinize uyguladığınızda daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

    Tuz ve zeytinyağı kürü
    
Bir çay kaşığı tuz ve iki çay kaşığı zeytinyağını karıştırarak elde ettiğiniz kürü cildinize uygulayarak da sivilce kızarıklıklarını iyileştirebilirsiniz. Bu kürü cildinize fazla bastırmadan hafif hareketlerle uyguladığınız takdirde sivilce ve kızarıklık oluşumunu hafifletebilirsiniz.

Sivilce kızarıklığı için maske tarifi

Malzemeler:

•    1 adet elma.
•    1 çay kaşığı süzme bal.

Hazırlanışı:

•    Öncelikle elmayı rendeleyin. Ardından rendelediğiniz elmayı bir cam kaseye koyun ve üzerine süzme balı ekleyin.
•    Elma ve balı karıştırdıktan sonra elde ettiğiniz maskeyi cildinizdeki kızarıklıkların 
    üstüne sürün (Dilerseniz; bu maskeyi tüm cildinize de sürebilirsiniz).
•    Maskenin 1 saat boyunca yüzünüzde kurumasını bekleyin.
•    Maske cildinizde kuruduğunda cildinizi bol ılık suyla durulayın.

Malzemeler:

•    1 adet soğan.

Hazırlanışı:

•        Soğanın kabuklarını soyduktan sonra blenderdan geçirerek, soğanın suyunu süzün.
•        Bir parça pamuğu soğan suyuna bandırın ve bu pamuk ile cildinizdeki sivilce kızarıklıklarını silin.
•        5 dakika bekleyin ve cildinizi ılık suyla durulayın.
•    Bu maskeyi kızarıklıklar geçene kadar günde 5-6 kez olacak şekilde cildinize uygulayabilirsiniz.
 

YORUM EKLE

banner471

banner473