banner564

Siyaset gençleşiyor mu?

Son on günde Türkiye’de değişik ilçe ve illerde siyasetçilerle birlikte olma imkânı bulduk. Karşılaştığımız siyasiler genelde çok genç. Ve hepsinin ciddi bir performans gösterdiğine de şahit olduk.
KKTC’de yerel seçimlerin olmasına 11 ay kaldı. Bundan bir önceki seçimlerde 28 belediyenin yarısı neredeyse değişmişti. Seçime bir yıldan daha az bir süre kalınca gözler yavaş yavaş yeniden yerel yönetimlere çevrilmeye başlandı.
Son seçimlerde Karpaz Yarımadası ve İskele’de tüm belediyelerde başkan değişmişti. Değişimin en güçlü yaşandığı yer sadece kırsal belediyeler değil merkezdeki güçlü belediyelerde de değişim gerçekleşmişti.
Seçilen başkanların yaş ortalaması hayli gençleşmişti. Bakalım aynı gençleşme bu seçimlerde de yaşanacak mı?

Karpaz arapsaçı
İskele dahil 5 belediyenin olduğu Karpaz Yarımadasında son seçimlerde tüm belediyelerde yeni adaylar kazanmıştı. Üstelik bugüne kadar ki seçimlerde kırsalda pek bir başarı gösteremeyen CTP, son seçimlerde en güçlü Karpaz Yarımadasından çıkmıştı. İskele hariç bölgedeki 4 belediyeyi de CTP kazanmıştı.
Dipkarpaz’da CTP’li Suphi Coşkun halen görevine devam ediyor. Bu seçimlerde de karşısında şimdilik belirgin bir aday yok. Ama Çoşkun’un CTP ile arası son dönemde iyi değil. CTP adayı olarak mı yoksa başka bir parti adayı olarak mı devam edeceği de henüz belli değil.
 Yeni Erenköy’de ise durum çok daha vahim. Zira CTP’den belediye başkanı seçilen Mesut Yıkıcı belediyenin maddi durumunu bahane gösterip görevini bırakmıştı. Zaten Yeni Erenköy seçimlerinin 2 yıl sonra yapılması da gündemdeki yerini koruyor. 
Mehmetçik Belediyesini son seçimlerde CTP’den Cemil Sarıçizmeli kazanmıştı. Sarıçizmeli’nin geçen defaki rakibi Cenk Seren (UBP) bu sefer de yine en güçlü rakibi olarak duruyor. 
Büyükkonuk Belediyesini seçimlere CTP’den giren Ahmet Sennaroğlu kazanmıştı. Sennaroğlu daha sonra UBP’ye geçmişti. Ahmet Sennaroğlu bu kez milletvekili adaylığına hazırlanmakta. Milletvekilliğini kazanması halinde yoluna vekil olarak devam edecek. Kazanamazsa bir dönem daha başkanlık için bölgedeki en güçlü aday konumunda.
İskele’de seçimleri bağımsız olarak kazanan Hasan Sadıkoğlu artık UBP’li. Hasan Sadıkoğlu’nun UBP’ye geçmesi ile birlikte İskele ilçesinde 5 belediye; 2 UBP 2 CTP ve birde boş olmak üzere 5 belediye şeklinde sıralandı. Sadıkoğlu’nun bu dönemde en güçlü aday olacağını söylemek zor olmasa gerek.

Lefkoşa canlanıyor
Başkent Lefkoşa’nın tarihi sokakları son zamanlarda ardı ardına açılan mekânlarla yeniden canlanıyor. Özellikle Bandabulya civarında yeni kafeler ve yeni sanat atölyeleri kuruluyor. Çok yakında o bölgeden kirli sanayi de çıkmış olacak. 
Dün işletmeciliğini Bike Koralp’ın yaptığı Luna Cafe Art Shop’ta son dönemde içtiğim en güzel limonatayı yudumlarken eşsiz tatlıların da tadına bakma fırsatı buldum.
Bike gibi genç arkadaşlarımız üniversite eğitimlerinin ardın bu bölgede yatırım yapma kararı almışlar ve çok güzel bir dizayn ile Luna Cafe’yi yaratmışlar. Tavsiye ederim… 
 
MESAJLAR
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Dün Recep Akdağ ile uzun bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişsiniz. Kendisi yakında ülkeye gelecekmiş. Bu arada devam eden projeler hakkında da sizden bilgi almış. 
Remzi CENGİZ: Devlet piyangosunun büyük ikramiyesi size mi yoksa bir müşterinize mi çıktı? Bu konuda farklı söylentiler yapılıyor. Acaba diyoruz… 
Halil TALAYKURT: Dün başkente adeta çıkartma yapmışsınız. Uzun zaman sonra sizi başkentte görmek güzel oldu. Bu arada dünkü ziyaretinizden sonra bazı dedikodular da yayılmaya başladı ya neyse. 
Fevzi TANPINAR: Kısa bir tatil yaptıktan sonra ülkeye dönmüşsünüz. Ee bu kadar yorgunluğun içinde kısa da olsa bir tatil size de iyi gelmiştir. 
Buranettin KAYA: Erzurumlu hemşeriniz Recep Akdağ Kıbrıs’a geldiğinde size de bir uğrayacakmış. Artık bu önemli misafiriniz için Cağ kebabı yaptırırsınız değil mi? 
Arif SONUÇ: Davetiyeleri dağıtmaya başladığınıza göre düğün yakındır. Hadi bakalım hayırlısı, bu arada listeleri tekrar tekrar gözden geçirmekte fayda var. 
Osman UZUN: Bir çıkış yaptınız sonrası gelecek dediniz ama nedense hiç sesiniz soluğunuz çıkmıyor. Hayırdır ters giden bir şey yok ya. 
Mehmet KIRAL: Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Dün onca kutlamanın yanında Salamis’te ki arkadaşların hazırladığı sürpriz doğum günü partisi ile keyfiniz iyice yerine gelmiş. Hayırlı yaşlar. 
Ahmet HAVUTÇU: Son dönemlerde Osmanlı mutfağından ayrılmaz oldunuz. Demek ki damak tadınız Saray tatlarına alışkın. Neyse afiyet olsun. 
Ahmet BUBA: Dün gece bir mekanı bizim için kapattınız ama biz light olduğumuz için evden izin alamadık. Neyse siz bizim yerimize de dansöze bir 100’lük takmışsınızdır artık. 
Aziz DAYI: Havuz başında yaptığınız dans ile yıllara adeta meydan okudunuz. Video dün en çok izlenenler arasında yer aldı bu arada. Artık yeni videolarınızı bekliyoruz havuz başında. 
Görkem ÇELEBİOĞLU: Amerika’nın ünlü ekonomi dergisi son sayısında size de yer vermiş ve Kıbrıs ekonomisi üzerine yaptığınız değerlendirmeleri sayfalarına taşımış. Başarılarınızın devamını diliyoruz.

GÜNÜN SÖZÜ
 “Rum liderliği Crans Montana’ya, başka gailelerle, Kıbrıs sorununun, müzakerelerin ilelebet devamı ve sorunu çözmeyen tarafın kendisi olmadığı yönündeki propagandayı güçlü tutacak malzemeler elde etmek için gittiler. Şimdi de bunun iletişim operasyonlarını hayata geçirmeye çalışıyorlar fakat gerçek er geç ortaya çıkar, şimdi bunu yaşıyoruz.”
Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu
YORUM EKLE

banner471

banner474