banner564

Siyasetin bayram trafiği 

Resmiyette olmasa da kafalarda UBP-HP hükümeti bitti. Artık bunun saklanacak, gizlenecek bir tarafı da kalmadı. İş sadece bir tarafın diğer tarafa “boş ol, boş ol, boş ol” demesine kaldı. 
Öte yandan HP kanadı yarın muhalefete düşeceği için harıl harıl dosya toparlıyor. 
Bayram öncesi hükümet düşecek, yenisini kurma çalışmaları ise bayramın içine denk gelecek. Cumhurbaşkanı ve bazı bürokrat arkadaşlar bu bayram da tatil yapamayacaklar. 
Çünkü hükümetin istifasının sunulması, görevlendirmenin verilmesi, yeni kabinenin kurulması ve güven oylaması. Tüm bunların 10 Ağustos’tan önce tamamlanması gerekiyor. 
Tabi bir de atamalar konusu var. Onun için de çok hızlı davranılması gerekiyor.
Kısacası bugün arife, yarın bayram ama bazıları için bu bayram pek hareketli pek bereketli olacak gibi. Bizi izlemeye devam edin… 

Tavla ve Serdar Denktaş 
Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk politikasına daha şimdiden adını bırakacak siyasilerden bir tanesi. Ama siyasette yaptığı doğru işler ile değil, yaptığı yanlış işler ile anılacak gibi geliyor bana.
Kendisini çok ama çok sevmeme rağmen hala daha kafasının nasıl çalıştığını anlamış değilim. “Tavlayı bilmediğini iyi biliyorum ama siyasette şuan en tecrübeli isimlerin başında gelmesine rağmen siyaseti de tavla gibi oynadığına üzülerek şahit oluyorum.”
Yahu seçimlere 74 gün kalmış, ortalık toz duman, seçimlerin olup olmayacağı konusu bile tam olarak net değil. Ve sen böyle bir ortamda çıkıp “ben adayım” diyeceksin.
Ben olsam 5 sene beklerim, bu bekleme süresinde başkanlık sistemi tartışmasını bu ülkede alevlendirir hatta bu konuda öncülük ederim. 
Allah’ı var, mevcut siyasiler içinde ağzı en iyi laf yapabilen, ekranlara çıktığında en iyi eleştirileri getirebilecek olanların en başında geliyor Serdar Denktaş. 
İşte bu özelliği 5 yıl boyunca kullanır ve 2025 için bugünden hazırlık yaparım. Ama bugün adaylığını açıklıyor. Hayırlı ve uğurlu olsun. Ama bu adaylık açıklaması, zara güvenip “Ya mars olurum ya da bir oyun kazanırım” demekten öte bir şey değil. 
Serdar Denktaş; zara değil aklına güvense, 5 sene sonra, başkanlık sistemi ile ülkenin başında olabilirdi… 

MESAJLAR

Tülin BEROVA: Yani hayat usulü acılı menemen videonuz sosyal medyayı adeta sallamış durumda. Dün pek çok kişinin bir yeri mutlaka şişmiştir diye düşünüyoruz. Sahi o menemenden kaldı mı bir parça? 

Serdar DENKTAŞ: Tavla ile siyaseti aynı şekilde oynadığınıza artık kesinlikle ikna olduk. Tamamen şansınıza güveniyorsunuz. Ama ya zar gelmezse ne olacak? 

Zeki ZİYA: Sonunda şeytanın bacağını kırıp denizden bir torik çıkarmasını başarmışsınız. Eh artık mini bir kutlama yapabilirsiniz diye düşünüyoruz. Bu arada bayramda da denizde olacakmışsınız. 

Ömer DALGAKIRAN: Sıcaklar bir müddet azalana değin cumartesi günleri geleneksel hale gelen mangal işini bir kenara bırakmışsınız. Bence de bir müddet mangaldan uzak durmak en iyisi, zaten dışarısı ateş gibi. 

Erhan ARIKLI: Hükümete girmeniz halinde olağanüstü kurultayı bir müddet daha erteme yönünde bir görüşün ağırlık kazandığı bilgisi geliyor. Bu arada tek bakanlık konusu YDP’de sıkıntı yaratmış diye duyuyoruz. 

Tufan ERHÜRMAN: Işık Hanım’ın ismini yanlışlıkla Işıl olarak yazmışız. Olur böyle ufak tefek hatalar, kendisine başarılar diliyoruz. Umarız vereceği tüyolar işinize yarar. 

Biray DELİCEIRMAK: Ömer Akama ne yaptı ne etti sizin küçük kartalı bir anda küçük aslancık yapıverdi. Valla bu saatten sonra işiniz hayli zor. Evde küçük bir aslan olacak artık. 

Dimağ ÇAĞINER: Ah başkan ah artık söyleyecek söz bile bulamıyoruz ama biliyoruz ki bu memlekette sermaye düşmanlığı Türk ve Rum düşmanlığının çok ama çok ötesinde. 

Hüseyin BARBET: Bayram öncesi muhtarların maaşlarına bir artış geleceği yönünde haberler var. Eh artık muhtarların bir nebze olsun artık yüzleri gülebilecek memlekette. 

Prof. Dr. Mehmet HASGÜLER: KKTC’nin Dünya Sağlık Örgütü’nde temsiliyeti konusunda bir süredir başlattığınız kampanyaya ne devlet kademesinden ne de Türkiye’den bir destek gelmemesi sizi hayli üzmüş. Böyledir bu memlekette bu işler. 

Cemal REDİF: Kurban bayramı öncesi, valensiya portakalı vermiş olan tüm üreticilerimizin bakiye alacakları ile kesim ekiplerinin tüm alacaklarını ve nakliyecilerin alacaklarının tamamını ödemişsiniz. Tebrik ediyoruz. 

Prof. Dr. Asım VEHBİ: ARUCAD Üniversitesi’nin rektörlüğüne atandığınız haberini aldık. Çok sevindik, hayırlı ve uğurlu olsun. Bu makamda çok güzel işlere imza atacağınıza inanıyoruz. 

Redif NUREL: Merit Alsancak Yeşilova için dün akşam Merit Otel’de bir kutlama yemeği düzenlemişsiniz. Şimdi gelecek yıl için daha iyi bir takım oluşturmak için kolları sıvamışsınız. 

YORUM EKLE

banner608

banner473