banner564

Sloganlar karın doyurmuyor

   Son 30 yılın iki sloganı:
   “Bu memleket bizim…”
   “Başka Kıbrıs yok…”

   Kulağa hoş gelen sözler…
   Memleket bizim de ona ne kadar sahip çıkabiliyoruz?..
   Sadece maaş artışı ve daha çok sosyal hak talebi olduğunda kullanılan bu sözler artık karın doyurmuyor…
   Komşunun kanalizasyona bağlanmayan dışkıları senin bahçene geçiyor…
   Yaşadığın apartmanın dış sıvaları dökülüyor…
   Hava attığın lüks aracın çukur yollarda ilerliyor…
   Mahallende kaldırım yok diye yürüyemiyorsun…
   Pazardan veya marketten aldığın üründe ne kadar zehir olduğunu bilmiyorsun…
   Bırak bilmemeyi, merak da etmiyorsun…
   Çalıştığın kurum iflas noktasına geldiği halde personel alımlarını tepkisiz seyrediyorsun…
   Hatta buna destek veriyorsun…
   Elektriğin sürekli kesildiği halde neden bu duruma düşüldüğünü bilmeden, öğrenmeden veya bilerek, öğrenerek ‘önlem alınmasına’ karşı çıkıyorsun…
   Eğitimde kalitenin dibe vurduğunu göremiyorsun…
   Profesör patlamasını sorgulamak yerine sen de sıraya giriyorsun…
   Cübbeyi giyip, fesi fırlatırken fotoğraf paylaşıyor, tebrik bekliyorsun…
   Yağmur yağdığında, rüzgar estiğinde internetin ve televizyon yayınların kesilirken küfrediyorsun; ama bunun düzeltilmesi için adım atmıyorsun…
   Elektrik direğindeki lambayı değişecek elemanı olmayan Karayolları Dairesinde yüzden fazla memura maaş ödenmesini görmezden gelirken, yolların karanlık olmasından şikayet ediyorsun…
   Köyünde veya mahallende patlayan su borularını değişecek teknisyenin bulunmadığı Su Dairesini sorgulamıyorsun…
   Toplamda 17 göletin 12 tanesi su tutmaz hale geldiği halde, Anamur’dan gelen suya karşı çıkıyorsun…
   Daha da beteri, tonu 2 lira 30 kuruşa verilen suyu sana 15 liradan fatura eden belediyene hesap soramıyorsun…
   Hayvancıdan litresi 5 liradan alınan sütün sana neden 16 liraya satıldığını sorgulayamıyorsun…
   Kablo çekemez duruma gelen Telefon Dairesine tek kelime söyleyemiyor, halkın 2 GSM şirketine teslim olmasını görmezden geliyorsun…
   Kuzeyde özelleştirmeye karşı çıkarken, güneydeki özel tesislere, alış-veriş merkezlerinde ve limanlarda gezinti yaparak övgüler düzüyorsun…
   Hatta o anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekip facebook’a koyuyor, dakikada kaç like geldiğini saymaya başlıyorsun…
   Evet güzel kardeşim…
   Bu memleket bizim…
   Ama sakinleri ne istediğini, ne yapması gerektiğini bilmez durumda…
   İyi pazarlar…

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 yıl Önce

Sayın Akar KKTC gerçekleri olan bugünkü yazınıza tam not , yıllardır seçtiğimiz iş yapamaz ve beceriksiz siyasilerimiz neticesi batırıp mahvettiğimiz güzelim Ülkemizi bugün getirdiğimiz noktada hepimiz suçlu değilmiyiz yani ! Seçenlerimiz ve seçilenlerimiz yönetenlerimiz veya yönetmeyenlerimiz tümümüz suçluyuz ! Alışa geldigimiz bu zihniyet ile yarınlar bizlere bu günleri aratacaktır gibi görünüyor, KKTC de yeni bir siyaset zihniyeti ve yönetim şekli ile bir değişim yapamaz isek maalesef geleceğimiz hiç de iyi olmayacaktır , KKTC Siyasetini Beceremiyoruz gerçeklerini görüp kökten siyaset değişim zamanı çoktan gelmiştir!!!

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 yıl Önce

Kırk yıl önce kurduğumuz KKTC ye becerebilsek ve yılda 2 milyon Avrupalı Turist getirebilsek! Turizm patlaması olan KKTC genelinde tüm Hotellerimiz tamamen Turist dolsa , Üretimimiz tavan yapıp İhracatımız tavan yapsa , tüm Tarihi eserlerimiz onarılıp eski güzelliklerine kavuşturulup temizlenip ışıklandırılır Turizme açılsa, Binlerce turist taşıyan dev yolcu gemileri Ülkemizi ziyarete gelse , Elektirik, Su , Altyapı, üstyapı sorunumuz olmasa , Çevre kirliliğini halledip tertemiz pırıl pırıl bir Ülke yaratabilsek , Teknecik santraline Filtre takıp zehirden kurtulsak , Şaha kalkan Ekonomimiz ile milli gelirimizi 35Bin Dolara çıkarsak KKTC için imkansız mı acaba !!!!

Mağusalı
Mağusalı - 2 yıl Önce

Sn. Akar. Yapılmamış ve onaylanmamış hiçbir proje dışında Anavatanımızın bir kuruş yardım yapmasını doğru bulmuyorum. Devletin parası Çar çürük ediliyor. Kalkınma bankasına bakınız. Devletin parasının üzerine siyasi manevralarla yatanlara bakınız. Vergi ödemeyenlere bakınız. Son model arabada, lüks villada, bol harcamalı partilerde olup vergi listesinde ne karda, ne zararda olmayan kayıtsız işadamlarına baknız. Bol bol yazınız.

Mağusa,lı
Mağusa,lı - 2 yıl Önce

Benim suçum ne? Keşke herkes çalışırken benim gibi olsaydı. Vatandaş, sivil toplum örgütleri bu ülkede denetleme görevi yapmamış olsa hükümetler kalını kıpırdatmiyor.

Magusalı
Magusalı - 2 yıl Önce

Yollardır hal yasası rafta bekliyor. Dün halk sokağa döküldü. Belli ki pahalılığın bir nedeni de denetlenmeyen ve aşırı pahalıya mal olan emtia. Birileri haksız kazanç sağlıyor. Hemen hal yasası gündeme geldi ve meçlise gönderildi.

Magusalı
Magusalı - 2 yıl Önce

YÖK geçen hafta üniversiteleri denetliyordu. Bir üniversitede yetmişini geçmiş bir dekan gördü. TC den emekli olup gelmiş. Üniversiteyi uyarmış. Deneyiminden hoca olarak yararlanın. Yönetici olarak çalıştırmanız doğru değildir.

Magusalı
Magusalı - 2 yıl Önce

Bizim saygın üniversitelerimiz, saygın akademisyenlerimiz vardır. Her birinin yüzlerce uluslararası yayınları vardır. Sizin yalan yanlış duyumlarınız ile saldırmanız hiç de yakışık değildir. Unutmayınız her insan profesörlük unvanına sahip olamaz. Çok çalışması gerekiyor.

Mağusalı.
Mağusalı. - 2 yıl Önce

Sn. Akar. Siz bedava mı çalışıyorsunuz? Herkes emeğinin karşılığını istiyor. Demokrasi ve dürüst könetim istiyor. Bireysel değil toplumsal hakları savunan sendikalar, birlikler ve diğer sivil toplum örgütleridir. Onların yasa ile belirlenmiş asli görevleridir. Geçen gün bir sendikaya canlı yayında saldırmanız hiç hoş değildi. Derhal kanal değiştirdim.


banner471

banner473