banner564

Soğuk futbol

K-Pet Süper Lig’in 16. haftasında Lefke’yi konuk eden K.Kaymaklı, oyun zevkinin düşük olduğu karşılaşmada yeni transferi Uğur’un attığı golle galip geldi.
Maçı K.Kaymaklı tarafından değerlendirmek gerekirse, yapılan transferlere rağmen oyun kalitesinde ve seviyesinde yine hayal kırıklığına uğrattığını söylemek yanlış olmaz. Uğur’un uzaktan attığı gol dışında, sadece Doğukan’la iki duran toptan pozisyon bulabilen Forest, sezon başından beri çektiği sıkıntıları yaşamaya devam etti. Savunma anlamında takıma katılan Serhan’ın toparlayıcı özelliğiyle rakibine az pozisyon vermesine rağmen, birbirine benzer özellikli orta sahalardan oluşan takımda yaratıcılıkdan uzak bir görüntü yer almakta. Takıma geri dönen Yağış’ın tek forvet oynatılması, onun yaratıcı özelliklerini köreltmiş ve kendinden fizik olarak güçlü savunma oyuncularına karşı sahadan silinmesine neden olmuştur. Son haftalarda çıkış gösteren Mete’nin oyun içinde gereken etkiyi ortaya koyamaması da Başkent temsilcisi adına bir baska problemdi. Yeni transfer Uğur’un takımın en iyisi olarak maçı bitirdiğini ve gelecek haftalar adına umut verdiğini söylemek lazım. Bire birdeki yetenekleri dışında, fizik kondisyon düzeyinin üst seviyede olması ve bunlara taktik disiplini de eklemesi onun açısından artı puanlar olarak hanesine yazıldı. Orta sahada Doğukan, Bayram ve Hüseyin maç boyunca iyi mücadele ettiler ancak ilerde topu tutabilecek ve pas oyununun yapabilecekleri bir forvet oyuncusu bulunmadığından dolayı bu oyuncular topu daha çok zor paslar olarak kullandılar ve bu durum onları pas hatalarına zorladı.
Haftaya iyi bir konumda giren Lefke’de, bu karşılaşmadan bir puan almayı hak etti. Maçın başında Smart’ın direkten dönen topu onlar adına günün şansızlığıydı. Lefke’nin genel yapısında daha çok oynayan takımlara karşı başarı sağladığını görüyoruz. Bozan ve ısıran bir ekip olarak geriye düştükleri bu karşılaşmada baskı yapmaları gerekiyordu ancak takımın kadro yapısının buna müsait olmadığı netdir. Takımın en büyük yıldızı Kasım’ın istediği topları alamaması ve Serhan tarafından kontrol altında tutulmasından, hucümda etkisiz bir Lefke vardı. Lefke adına en sevindirici olay ise genç Semih’in haftalar ilerledikçe yükselen form grafiğidir. Oyunun iki yönünü de iyi oynayabilen Semih, karşısında 3 sert ve mücadeleci defansif orta sahaya rağmen, aldığı topları iyi kullandı ve kendini ezdirmedi. Lefke’nin atak opsiyonlarını geliştirmesi gerekir. Sadece Kasım’ın atacağı gollere bakan görüntü endişe vericidir.
Maçın orta hakemi Serhan Şimşek, son senelerde gördüğüm en kötü yönetimlerden birini göstermiştir. Maçta skoru etkileyecek pozisyon olmamasına rağmen, faul ve kart kararlarında şaşırtıcı düdükler çalmıştır. Maçın gerilmesinde ve oyuncuların birbileri arasındaki sataşmalarda, gösterdiği pasif tavırla rol oynamıştır.
YORUM EKLE

banner608

banner474