banner564

Soğuk lipoliz ile bölgesel yağlarınızdan kurtulun

Soğuk lipoliz cerrahi müdahale gerekmeden bölgesel yağlardan sizi kurtarır ve hayal ettiğiniz vücuda ulaşmanızı sağlar. Soğuk lipoliz tedavi ile alakalı birçok merak uyandıran vaat mevcuttur. Tüm bu vaatler gerçekleştirilebileceği gibi çoğu kişi cerrahi işlem olmadan nasıl böyle bir amaca ulaşıldığını bilmek istiyor.

Soğuk lipoliz son dönemlerde popüler olan bir estetik uygulamadır ve oldukça sık tercih edilmektedir. Soğuk lipoliz tedavisi tamamen ısı kullanmakta ve bu sayede yağ hücrelerini dondurarak vücuttan uzaklaşmasını sağlamaktadır.

Soğuk lipoliz ile kilo verilir mi?

Soğuk lipoliz bölgesel zayıflama yöntemlerinden biridir ve çok sık tercih edilmektedir. Estetik uygulamaların gün geçtikçe gelişmesiyle beraber inatçı yağlardan kurtulmak isteyen kişiler için de farklı seçenekler ortaya çıkmaktadır. Soğuk lipoliz inatçı yağ hücrelerini dondurarak vücuttan uzaklaştırır ve vücudu şekillendirmek için de kullanılabilir.

Soğuk lipoliz işlemi bölgesel yağlanma için iyi bir seçenek olmasının yanı sıra söz konusu bölgenin etrafındaki dokulara zarar vermemesi nedeniyle de oldukça güvenli bir yöntemdir. Soğuk lipoliz uygulaması ile parçalanan ve etkisi sonlandırılan yağ hücreleri vücuttan ekstra bir yöntemle alınmaz. Yağ hücreleri vücut tarafından idrar yoluyla dışarıya atılır ve böylelikle tedavinin ilk gününden itibaren başlayan bölgesel zayıflama serüveni birkaç aya kadar gelişerek devam eder.

Soğuk lipoliz kısa sürede uygulanan bir işlem olması nedeniyle her türlü program için uygundur. Kişi isterse öğle yemeği molasında bile soğuk lipoliz işlemini gerçekleştirebilir. Uygulama sonrasında herhangi bir iyileşme süreci olmadığı için hasta hemen günlük aktivitelerine geri dönebilmektedir.

Soğuk lipoliz tedavisinin kilo verme yöntemi olduğunu düşünen birçok kişi vardır. ancak bu yanlış bir düşüncedir ve yanlış kararlar vermeye neden olarak hayal kırıklığı yaratabilir. Bilinmelidir ki soğuk lipoliz diyet veya egzersize rağmen yine de yakılamayan bölgesel yağlar için etkilidir. İşlem sonrasında kişinin vücudu daha fit görünse de bu bir kilo verme yöntemi değildir. İdeal kiloya ulaşmış veya çok yakın olan kişiler için önerilmektedir.

Soğuk lipoliz nasıl yapılır?

Soğuk lipoliz işlemi için özel olarak tasarlanmış cihazın bir kolu kişinin vücudunda bölgesel yağların olduğu noktaya yerleştirilmekte ve seans başlatılmaktadır. Vücudun korunması amacıyla tedavi yapılacak bölge daha önceden belirlenmekte ve buraya koruyucu bir mendil yerleştirilmektedir. Daha sonra işlem cihazın kendisi tarafından gerçekleştirilir. Cihaz otomatik olarak uygulama bölgesindeki cildi vakumlayarak hazne içine çeker ve burada soğutma işlemi yaparak yağ hücrelerinin parçalanmasını sağlar.

Soğuk lipoliz ile soğutulan yağ hücrelerinde kısa zaman içinde yapısal değişiklikler başlar ve değişime uğramış yağ hücreleri vücut tarafından emilerek idrar yoluyla vücuttan dışarıya atılır. Bu noktadan sonra vücudunuz giderek gelişmeye ve istediğiniz hale gelmeye başlar.

Soğuk lipolizin en yaygın kullanım alanları

Soğuk lipoliz, lazer yardımlı lipoliz olarak da bilinen yenilikçi bir kozmetik yağ eliminasyon prosedürüdür. Yağ alma işlemine ek olarak, işlem cildi sıkılaştıracaktır. Yüzün, çenenin veya daha küçük alanlarda yağ alınması zor olduğu için soğuk lipoliz önerilmektedir. Soğuk lipolizin en çok kullanıldığı alanlar şu şekildedir;

Yüz

Soğuk lipoliz çoğunlukla yüzde kullanılır, çünkü bölgede pigmentasyon eksikliği yaratmadan yağ özümleyecek olan non-invaziv bir işlemdir. Yüz bölgesi son derece hassastır ve geleneksel liposuction saklanması zor izleri bırakabilir. Geleneksel liposuction cildin altındaki bazı sinirleri de etkiler ve bu sizi ömür boyu felç edebilir. Yüz bölgesi, güvenli bir uygulama olan soğuk lipoliz ile tedavi edilmelidir; Buna ek olarak, lazer cildi sıkılaştıracağından ameliyat aynı zamanda yüz kaldırma işlemi olarak da kullanılabilir.

Boyun ve çene

Diyet ve egzersiz yoluyla çenedeki yağlardan kurtulmak zordur, bu yüzden soğuk lipoliz önerilir. Ayrıca, soğuk lipoliz boyundaki yağları yakmak için de kullanılır.

Kol

Kolsuz kıyafetler veya uzun kollu elbiseler giymekte zorlanıyorsanız, iki seçeneğiniz vardır. Bunlardan biri uzun süre boyunca kollarınıza şekil vermek için yoğun egzersiz ve ağırlık kaldırma seçeneğidir. Diğeri ise bir saat kadar süren soğuk bir lipoliz işlemidir. Soğuk lipoliz uygulaması yağın sıvılaşmasını sağlayacaktır.

Diğer alanlar

Soğuk lipoliz vücudun farklı bölgelerinden az miktarda yağ çıkarmada çok etkilidir. Diyet ve egzersiz, kilo vermenize yardımcı olabilir, ancak özellikle mide, diz veya ayak bileği bölgelerinde kaybolmayacak yağ birikim yerleri vardır. Soğuk lipoliz bu bölgelerdeki yağlardan kurtulmanızı sağlayabilir.

Soğuk lipoliz hakkında bilinmesi gerekenler

Soğuk lipoliz diğer yöntemlerden farklı bir bölgesel incelme yöntemidir. Bölgesel yağlar aslında en zor kurtulma şansı bulunan yağlardır. Genellikle vücudun küçük alanlarında toplanan bu yağları yakmak çok zordur. Bu gibi durumlarda estetik tedavi yöntemlerini tercih etmek çok daha mantıklı olmaktadır. Soğuk lipoliz de bu tip bir bölgesel incelme tedavi yöntemidir.

Soğuk lipoliz geleneksel liposuction veya diğer ameliyatlı yağ aldırma yöntemlerinden çok farklıdır. Eğer soğuk lipoliz tedavisi yaptırmak istiyorsanız yöntem hakkında bilmeniz gereken birçok şey vardır:

•    Soğuk lipoliz tedavisinde anesteziye gerek yoktur. İşlem anestezi veya herhangi bir
    uyuşturma işlemi gerçekleştirilmeden yapılmaktadır.
•    Soğuk lipoliz işlemi cerrahi bir tedavi yöntemi değildir. Ciltte herhangi bir kesi
gerekmez. Özel makinenin bağlandığı bölgelere soğuk lipoliz uygulaması yapılarak yağ hücrelerinin ölmesi sağlanır. Böylelikle cerrahi bir müdahale olmadan doğal yollarla yağlarınızdan kurtulmuş olursunuz.
•    Soğuk lipoliz işlemi hiçbir şekilde acı vermez. Cerrahi bir işlem olmadığı için kişi 
rahatlıkla tedavi sırasında dinlenebilir. Ancak biraz uyuşukluk ve soğukluk hissedilmesi normaldir. Bunlar da acıya neden olmazlar.
•    Soğuk lipoliz tedavisinin herhangi bir iyileşme sürecine ihtiyacı bulunmamaktadır. 
İşlem sonrasında kişi günlük yaşantısına dönebilir. Sadece uygulamanın hemen ardından bölgede kızarıklık ve uyuşma hissinin olması muhtemeldir.
•    Soğuk lipoliz uygulaması için tek seans yeterlidir. Seansın ardından hasta ilk 
    günlerden birkaç aya kadar vücudunun gelişerek şekillendiğini hissedecektir.

Soğuk lipoliz acı verici bir yöntem mi?

Soğuk lipoliz tedavisi bölgesel incelme konusunda son dönemlerde oldukça popüler bir yöntem haline gelmiştir. Kısa sürmesi nedeniyle çok fazla kişi tarafından tercih edilen soğuk lipoliz işlemi yağ hücrelerini dondurarak, daha sonra vücut tarafından idrar yoluyla dışarı atılmasını sağlar.

Soğuk lipoliz tedavisi çok büyük alanlar için kullanılan bir yöntem değildir. Daha çok küçük alanlarda başarıya ulaşır ve tek seans yeterli olur. Ancak uygulama sonrasında hasta ilk günden birkaç aya kadar değişimi fark edecektir. Soğuk lipoliz oldukça etkili bir yöntem olsa da mutlaka sonuçların korunması gerekmekte. Bunu yapmanın tek yolu ise sağlıklı bir beslenme düzenini tercih ederek haftada birkaç kez egzersiz yapmaktır.

Soğuk lipoliz bölgesel yağlanması olan kişiler için çok uygun bir tedavidir. Diyet veya egzersizle yok edilemeyen yağlar soğuk lipoliz yardımı ile dondurulur ve kişi istediği görünüme kavuşur. Bu sayede vücut şekillenmesi de sağlanmaktadır. Soğuk lipoliz ile alakalı merak edilen birçok şey bulunmaktadır. Bunlardan biri de işlemin acı verici olup olmadığıdır.

Soğuk lipoliz cerrahi bir işlem değildir ve bu nedenle vücutta herhangi bir kesi gerekmemektedir. Bu nedenle de ağrılı veya acılı bir uygulama olmadığının bilinmesi gerekmektedir. Soğuk lipoliz vakum desteği ile bölgesel yağların donmasını sağladığı için işlem sırasında lokal bir soğukluk hissetmek normaldir. Diğer yandan seans bitiminden sonra hasta bölgede kızarıklık gözlemleyebilir. Birkaç saat için uyuşukluk olması da normaldir.

Soğuk lipoliz için doğru aday özellikleri

Vücuttaki fazla yağlardan kurtulmak her kişinin isteği. Ancak bazı yağlar çok inatçı olabilmekte ve diyet ya da egzersiz gibi ekstra yöntemlerle yakılamamaktadır. Bu gibi durumlarda eğer kişi ideal kilosundaysa veya bu kiloya yakınsa bazı ek estetik tedavi yöntemleri kullanmak gerekebilir. Son zamanlarda oldukça popüler olan soğuk lipoliz tedavisi de bu ek estetik tedavi yöntemlerinden biri.

Soğuk lipoliz bölgesel yağlardan kurtulmanızı sağlayarak vücut şekillendirmesine neden olur. Diğer bölgesel zayıflama yöntemlerinin aksine soğuk lipoliz ile yağ hücreleri yakılmaz ya da eritilmez. Aksine dondurulur ve böylelikle yağ hücreleri yok edilmiş olur. Herhangi bir tahribata yol açmayan soğuk lipoliz oldukça güvenli bir yöntemdir ve eğer sonuçların kalıcı olması için ekstra önlemler alırsanız oldukça uzun süre vücudunuzu koruyabilirsiniz.

Soğuk lipoliz tedavisi için uygun bir aday mıyım?

Soğuk lipoliz tedavisi lokal yağlarından şikayet eden kişiler için daha uygundur. Bölgesel yağlanma konusunda çok başarılı bir tedavi olan soğuk lipoliz, vücudunda yaygın yağlanma şikayeti bulunan veya obezite teşhisi koyulmuş kişiler için uygun değildir.

Kadın ve erkek fark etmeksizin bölgesel yağlarından şikayetçi olan kişiler soğuk lipoliz ile yağlarından kurtulabilirler. Aynı zamanda kısa sürmesi, tek seansta bile etkilerin görülmesi gibi avantajları nedeniyle soğuk lipoliz kişinin programını bozmasına gerek kalmadan müsait olduğu herhangi bir zamanda tedaviden yararlanmasını sağlamaktadır.

İşlem sonrasında iyileşme süresinin olmaması, cerrahi bir işlem olmaması nedeniyle soğuk lipoliz geleneksel liposuction gibi tedavilere alternatiftir.

Soğuk lipoliz işlemine nasıl hazırlanır?

Soğuk lipoliz vücudunuzun yüz, boyun, kol, mide veya diz gibi küçük bölgelerinde bulunan yağları kaldırabilir. Soğuk lipoliz, teknik olarak lazerle desteklenir. Soğuk lipolizi tercih ettiyseniz, uygulamaya nasıl hazırlanacağınızı bilmek faydalı olacaktır.

Soğuk lipolizden önce

İşlem, dalga boylu lazer kullanımını içermekte ve anestezi gerektirmektedir. İşlem öncesinde anesteziye alerjiniz varsa, cerrahınıza haber verin. Eğer doğum kontrol hapları alıyorsanız cerrahınız kan pıhtılaşmalarını önlemek için ameliyattan önce almayı bırakmanızı önerebilir.

Ameliyattan bir hafta önce kan sulandırıcı ilaç almamanız gerekir. Ameliyattan en az bir hafta önce ve sonrasında sigara içilmemelidir. Kilo vermeniz halinde ani kilo alımı soğuk lipolizin uzun vadeli sonuçlarını etkileyebileceğinden sağlıklı beslenmeye ve egzersiz yapmaya özen gösterin.

Soğuk lipoliz sırasında

Tamamen hazırlanmak için, işlem sırasında neler olduğunu bilmek de yararlıdır. İşlem, yağın alınacağı alanda cildinizin yüzeyinde yapılan küçük kesiklerden oluşur. Çok küçük bir lazer içeren tüp takılacak ve bunlar ileri geri çekilerek yağın sıvılaşması ve çıkarılması sağlanacaktır. Anestezi altında olacağınız için acı hissetmeyeceksiniz.

Soğuk lipoliz sonrasında araba kullanmamanız gerektiği için mutlaka yanınızda bir refakatçi olmalı ve size eve götürmelidir.

Aynı zamanda soğuk lipoliz işlemi sonrasında sonuçların kalıcı olması ve vücudunuzun şeklini koruması için de mutlaka beslenmenize dikkat etmeli ve haftada birkaç defa egzersiz yapmalısınız. Aksi halde verilen yağlar yeniden alınabilir ve bu da işlemi geçersiz kıldığı için mantıklı olmaz.

Devamı haftaya… 

YORUM EKLE

banner471

banner474