banner564

Soğuk lipoliz 

Soğuk lipoliz, son teknolojiyi ve 1320 nm dalga boylu lazeri kullanan bir kozmetik cerrahi uygulamadır. İşlem sonuçları ve minimum morarma veya şişme nedeniyle popülerdir. Bununla birlikte, soğuk lipoliz ile ilgili netleşmesi gereken bir takım mitler vardır.

Soğuk lipoliz herkes için uygundur

Soğuk lipoliz, her hastaya uygulanamayan bir kozmetik cerrahidir. İşlem yalnızca küçük bölgelerdeki yağlarından kurtulmak isteyen hastalar için önerilir. Uygulama, diyet veya egzersiz ile azaltılamayan yüz, çene, karın, kollar, ayak bilekleri veya dizler gibi sorunlu bölgelerde inatçı yağları olan insanlar için uygundur. Diyet yapmış ve çok gevşek bir cilde sahip olan kişiler de soğuk lipoliz için iyi bir adaydır.

Soğuk lipoliz sadece yağların giderilmesi için uygundur

Soğuk lipoliz, yağ alma işlemidir, ancak deriyi de sıkıştırabilir. Lazer yardımlı uygulama cilde nüfuz eder ve kollajen üretimini uyarır. Cilt sıkılaştırma süreci kademeli olduğu için, etkiler işlemden birkaç hafta veya birkaç ay sonra görülecektir. Bazı hastalar soğuk lipoliz uygulamasını daha sıkı bir cilt elde etmek için tercih ederler çünkü soğuk lipoliz, geleneksel sıkılaştırma cerrahisinden daha az agresiftir.

Soğuk lipoliz geleneksel liposuction uygulamasına benzer

Soğuk lipoliz teknikte bir liposuction işlemine benzese bile, tedaviyi gerçekleştirirken bazı farklılıklar ortaya çıkar. Hem soğuk lipoliz hem de geleneksel liposuction, birkaç küçük insizyona sokulan ince bir tüp olan kanülü kullanır. Bununla birlikte, soğuk lipoliz yağın sıvıya dönüştürüleceği bir lazer kullanmaktadır.

Soğuk lipoliz cilt düzensizliğine yol açar

İşlemden geçirilen alanlarda cildin düzensizliklere neden olabilecek geleneksel liposuction uygulamasının aksine, soğuk lipoliz ile tedavi edilen alanlar yumuşak ve eşittir. Bunun nedeni, işlemin lazerle desteklenmesidir.

Soğuk lipoliz sonrası yağlar geri gelir mi?

Erkek ya da kadın olsun bölgesel inatçı yağlar kimsenin istemediği estetik sorunlardan biridir. Bölgesel yağlar kişi ne kadar ideal kiloda olursa olsun yine de kötü ve kilolu görünmeye neden olabilir. Bölgesel yağların en sık görüldüğü alanlar arasında karın, kollar ve bacaklar bulunmaktadır. Bu gibi sorunları egzersiz veya diyet ile yenmek mümkün olmayabilir. Bu nedenle estetik tedavi yöntemlerini tercih etmek çok daha doğru olacaktır.

Soğuk lipoliz tedaisi sonrasında sonuçlar birkaç ay içinde görünmeye başlayacak ve vücut şekillenecektir. Ancak soğuk lipoliz sonrasında vücuttan atılan yağların geri gelmesinin mümkün olduğu da bilinmelidir. Bu şekilde bir senaryoda kişinin sağlıksız beslenmesi ve hiç hareket etmemesi gerekir. Bu şekilde bir yaşam tarzı ile soğuk lipoliz ile vücuttan atılan yağların yerine yenileri gelecektir.

Soğuk lipoliz tedavisinin ilk ve uzun dönem sonuçları

Soğuk lipoliz hem acil hem de uzun vadeli sonuçlar verecek bir işlemdir. Soğuk lipoliz işlemi yağın alınmasında etkili olur ve cildi sıkılaştırır. Bu uygulamadan hangi sonuçların bekleneceğini bilmek bu tedavinin sizin için uygun olup olmadığına karar vermenize yardımcı olabilir.

Soğuk lipoliz uygulamasının ilk sonuçları

Yağ alma işlemi olarak, ameliyatın sonuçları derhal fark edilecek. İyileşme süresi genellikle 3-5 gün arasında değişir ve şişme ve morluklar geçtikten sonra cildinizin daha sıkı olduğu ve yağın gittiğini fark edeceksiniz. Kesi izleri iyileşir ve büyük olasılıkla herhangi bir yara izi kalmaz.

Soğuk lipoliz işleminin uzun vadeli sonuçları

Soğuk lipoliz, lazer yardımlı bir ameliyattır. Bu lazer, cilt ve yağ dokularını etkiler ve aynı zamanda kollajen üretimini de uyarır. Kollajen cildin sıkılmasına yardımcı olur. Bununla birlikte, kollajen üretimi ile beraber cilt yenilenmesi kademeli olacaktır. Derinizin sıkılaştığını, daha iyi ve daha yumuşak olduğunu gözlemleyeceksiniz. Ameliyat sonrası değişiklikleri 6 aya kadar görmeyi bekleyebilirsiniz. Soğuk lipoliz uygulaması yağ hücrelerini ayıklayacak, böylece soğuk lipoliz ile tedavi edilen bölgede yağ birikmeyecektir. Ancak bu aşırı yemek yediğiniz veya yerleşik bir yaşam tarzını tercih ettiğiniz zaman tekrar kilo almayacağınız anlamına gelmez. Eğer bu şekilde yaşamaya devam ederseniz soğuk liğoliz uygulamasının yapıldığı bölgelerde yeniden yağ birikimi başlayabilir. Soğuk lipolizin sonuçlarını mümkün olduğunca uzun süre muhafaza etmek için, dikkatli bir şekilde yemeli ve haftada en az 2 veya 3 kez egzersiz yapmalısınız.

Soğuk lipoliz uygulamasının avantaj ve dezavantajları

Soğuk lipoliz yağlarından kurtulmak isteyen kişilerin sıklıkla tercih ettiği popüler estetik uygulamalar arasında bulunmaktadır. Özellikle yağ birikiminin olduğu küçük alanlarda çok etkili olan soğuk lipoliz lazer enerjisi kullanmaktadır. Ancak bu uygulamayı yaptırmak isteyen kişilerin soğuk lipoliz işlemine dair her şeyi bilmesi gerekmektedir.

Soğuk lipoliz uygulamasının avantajları

Soğuk lipoliz, daha az invaziv olduğu için, geleneksel liposuction işlemine göre daha az kesinti gerektirir. Lokal anestezi altında uygulanabilir ve sadece birkaç saat sürer. Soğuk lipoliz işleminde kullanılan lazer uzun vadeli sonuçlar sağlamaktadır. Lazer ile bölgedeki yağa etki edildiği sırada aynı zamanda kollajen üretimi de teşvik edilmekte ve bu sadece cilt sıkılaştırılmaktadır.

Soğuk lipoliz uygulamasının dezavantajları

Soğuk lipoliz işlemi karın, uyluk veya kalça gibi vücudun geniş alanlarının tedavisi için uygun değildir. Bu bölgelerde uygulanması istenen soğuk lipoliz yararlı olmayacaktır. Bunun yerine liposuction veya geleneksel cerrahi ile daha etkin bir şekilde tedavi edilebilir. Diğer yandan soğuk lipoliz geleneksel liposuction gibi tedavilerde gözden kaçan alanlardaki sorunları gidermek için de sıklıkla kullanılmaktadır.

Soğuk lipoliz uygulamasının olası riskleri ve komplikasyonları

Genel olarak, soğuk lipoliz güvenli bir ameliyattır ve geleneksel liposuction uygulamasından çok daha güvenlidir. Soğuk lipoliz yüz, boyun veya diğer sorunlu bölgelerden az miktarda bulunan yağları emmek için kullanılır. Soğuk lipoliz, kullanılan özel teknik sayesinde cildi de sıkılaştırmaktadır. Bununla birlikte, soğuk lipoliz işlemi hakkında tam olarak bilgilenmek için, potansiyel risklerin ve komplikasyonların farkında olmalısınız.

İşlem sonrası enfeksiyonlar

Soğuk lipoliz ile alakalı oluşabilecek komplikasyonlar arasında enfeksiyon bulunmaktadır. Enfeksiyonlar oluşabilir, ancak antibiyotikler ameliyattan önce ve sonra alınırsa bu durum önlenecektir. Kesi alanını kapatın ve izleyin. Eğer bölge kırmızı ve şişmiş görünüyorsa, aynı zamanda ateşiniz varsa cerrahınıza danışın.

Sıvı dengesizliği

Sıvı dengesizliği, yağın yüksek su içeriğine sahip olması nedeniyle ortaya çıkabilir.

Anesteziye karşı tepkiler

Lidokain yaygın bir anesteziktir ve karaciğer fonksiyonlarında azalma olan insanlarda toksik etki yaratabilir.

Damar tıkanıklığı

Bir emboli (damar tıkanıklığı) yerinden oynamış ancak çıkarılamamış ve kanda dolaşan bazı yağ hücrelerinden oluşabilir. Bir emboli kalıcı hasara, hatta ölüme neden olabilir.

Kan pıhtıları

Kan pıhtısı, dolaşım eksikliği nedeniyle oluşabilir. Bir kan pıhtısı gevşeyebilir ve kalbe veya beyne seyahat ederek bir emboliye neden olabilir.

Kan kaybı

Kan kaybı tehlikeli olabilir, ancak çok nadir durumlarda ortaya çıkar. Soğuk lipoliz cerrahisi sırasında, alınan sıvı %1’den az kan geri kalan ise yağ hücreleridir.

Cilt hasarları

Cerrah uygun olmayan bir boyutta bir kanül kullanırsa cilt hasarına neden olabilir. Kötü kan dolaşımınız varsa veya sigara içen veya diyabetik biriyseniz cildiniz hasar alma konusunda çok daha yatkın olacaktır. Bununla birlikte, soğuk lipoliz geleneksel liposuction uygulamasından daha az invazivdir ve ameliyatın riskleri ve komplikasyonları azalır. 

YORUM EKLE

banner608

banner474