banner564

Somon DNA nedir?

Somon DNA uygulaması, hücrenin yenilenmesi için deriye saf hyalüronik asit ve somon balığı spermleri ile ortaya çıkan DNA moleküllerinin enjekte edilmesidir. Zaman geçtikçe cildimizin parlak, canlı ve genç görünümünü yitirdiğini görürüz. Bu sonucun doğmasında kişinin yaş alması, çevresel faktörler, yaşam biçimleri rol oynar. Kadın ve erkek bireylerin yaşlanma belirtilerini en aza indirgemek için kullandığı somon DNA tedavi yöntemi gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır.
Zamanla cildimizi genç tutan ve yenileyen hyalüronik asit vb. maddelerin cildimizden eksilmesi veya azalması sonucu ciltte yaşlılıklar belirginleşir. Cildin parlaklığı ve gerginliği düşer ve daha mat bir görünüme sahip olur.
Somon DNA aşısı
Somon DNA aşısı hyaluronik asit ve somon sperminden alınan DNA ile oluşturulan 4 cc somon DNA aşısı cildin parlaklığını ve gerginliğini arttırarak yeni bir görünüm kazandırır. Hyaluronik asidin nem etkisi oldukça yüksektir. Somon DNA serum oldukça kolay ulaşılabilir bir malzeme olup, kolay uygulanabilir özelliklere sahiptir.
Somon DNA aşısı uygulaması
Bu uygulama için öncelikle cildin hazırlık sürecine ihtiyacı vardır. Bu süreç 15 günü bulabilmektedir. Hyaluronik asit ile cilde yoğun bir nem tedavisi uygulanır. Nemlendirme aşamasından sonra cilt artık somon DNA tedavisine hazır haldedir. Somon DNA tedavisinde kullanılan iğneler mikro iğnelerdir. Bu iğneler yardımıyla mikroenjeksiyon uygulanır. Bu uygulama öncesinde tedavinin yapılacağı bölgeye antiseptik sıvı dökülür ve bölge temizlenir. Uygulama alanı bölgesel anestezi ile uyuşturulur. Diğer aşamada ise somon balığı spermi ve sütü ile oluşturulan somon DNA serum deriye enjekte edilir. Böylece ciltte eksik olan protein, vitamin ve mineraller tamamlanmış olur.
Somon DNA uygulama alanları
Uygulama alanları, matlaşan, sıkılığını ve canlılığını kaybeden ciltlerde, Siyah noktalar ve sivilce izlerinde, kırışıklık azaltma ve gidermede, gözaltı morluk ve torbalarında, menopoz sonucu bozulan cilt yapısında, sigara ve alkolün cilde verdiği zararlarda, ilaç kullanımı sonrası cilt bozukluklarında, yoğun stres sonucu cilt bozukluklarında, oyun (gıdı) ve göğüs bölgesindeki sarkık ve kırıklıklarda, kilo alma veya verme sonucunda oluşan çatlaklarda, kuruyan ve matlaşan ellerde, iç kollardaki sarkıklarda, belirginleşen yüz mimik hatlarının giderilmesinde, portakal görünümünün giderilmesinde Somon DNA tedavisi uygulama bulmaktadır.

Somon DNA uygulanmaması gereken kişiler

Bu kişiler: Şeker hastaları, felç riski olan kişilerde, kan pıhtılaşması sıkıntısı çeken kişilerde, ilaç alan hastalarda ve kalp rahatsızlığı olan hastalarda, hamilelerde Somon DNA uygulaması tavsiye edilmemektedir.
Somon DNA aşısı faydaları
Kişinin yaşlanmış, protein ve minerallerden eksik kalmış olan cildi gençleşir ve yenilenir. Somon sütü ve spermin enjekte edilmesiyle birlikte cildin elastikiyeti de arttırılmış olur. Bu ekleme cildi sıkılaştırır, gerer ve parlatır. Aynı zamanda ciltte yaşanan sarkıntıların azaldığını gözlemlenir. Göz etrafına uygulanması halinde kaz ayaklarında ciddi anlamda azalmalar görülür. Son zamanların gençleşme ve kırışıklık azaltma anlamında en çok başvurulan yöntemler arasında olan somon DNA aşısı, diğer yöntemlere nazaran daha güvenilir ve daha etkili olduğu deneylerle kanıtlanmış bir uygulamadır.
Somon DNA sonrası
Tedavi sonrasında kişide iğne izi, belirti bırakmayan bir uygulamadır. Bir süre evde kalmayı gerektirmez. Yine de cildi hassas olan kişiler için derisinden kaynaklı olarak iğnelerin yapıldığı bölgelerde morarma ve kızarmalar görülebilir. Böyle durumlarda korkulmamalıdır. 12 saat kadar beklenilmelidir ve bu izlerin daha sonra kendiliğinden yok olacağı görülür. Yine de devamlılık halinde doktora başvurulmalıdır. Somon DNA yaptıranlar, herhangi bir alerjik reaksiyonla karşılaşmadıklarını dile getirmektedir. İnsan sağlığına etkisi görülmüş olumsuz bir sonucu yoktur. Tedavisi sonrasın kanın pıhtılaşmasını engelleyen kan sulandıran ilaçların kullanılması yasaktır.
Somon DNA yaptıran kişilerin uygulamadan itibaren 6 ay kadar makyaj yapmaması gerekmektedir. Yüz temizliğine dikkat edilmelidir. Vücutta görülebilecek olan kızaran, moraran yerler kaşınıp zedelenmemelidir. Uygulama gören bölge güneş ışığından korunmalıdır. Çıkılması gereken hallerde şemsiye, şapka yardımıyla yüz korunmalıdır. Cildin soyulmasına sebep olacak işlemlerden kaçınılmalıdır. Olumsuz bir sonuç görüldüğünde derhal doktora başvurulmalıdır. Doktora başvurulmaksızın tedavi yöntemi olarak buz, sıcak, su, krem tedavileri uygulanmamalıdır. Somon DNA yaptıranlar, tedavi gören belgelerini suya dokundurmaktan kaçınmalıdır. Aksi takdirde alerjik bir reaksiyonla karşılaşabilirler. Bu süre en az 24 saattir.
Somon DNA uygulaması
Ağrısız ve anestezisiz bir uygulama olan somon DNA tedavisi 15-20 dakikalık bir uygulamadır. Somon DNA serum kullananlar dikkat etmesi gereken bir başka nokta ise serumun kendi cilt yapılarına uygun olması gereklidir. Tavsiye edilen uygulama sayısı en az bir olmakla birlikte beş seansı da geçmemelidir.
Uygulama aralıkları cildin protein ve mineral ihtiyacına göre değişiklik gösterir. Bir veya üç hafta aralıklarla uygulanması tavsiye edilir. Cildin istenilen düzeye gelmesi halinde uygulama aralığının azaltılması öngörülür. Çok problemi olan ciltlerde bu sayıların artması normaldir. Daha sık tedavi uygulamaları görülür. Tedavinin düzenli uygulanması sonucunda başarıyı getirir. Ciltteki iyileşme, yenilenme, canlılık gözle görülür bir biçimde artar.

YORUM EKLE

banner471

banner473