banner564

Son Dakika…  Son  Dakika

Bir grup UBP PM üyesi dün bir araya geldi ve Halkın Partisi ile koalisyon kurulmaması için imza kampanyası başlatmaya karar verdiler.
Hafta sonu olmasına karşın Başkent Lefkoşa’da bir mekanda bir araya gelen UBP’nin önemli isimleri son günlerde iyice ayyuka çıkan UBP-HP Koalisyon Hükümeti kurulmaması için imza kampanyası başlatmayı kararlaştırdılar.
KKTC’nin en çok üyeye sahip partisi UBP’de halen 12 bin civarında üye var. “Kurultaylarda ve milletvekili sıralamalarında bu üyeler karar veriyor madem o halde halkın Partisi ile bir hükümet kurulup kurulmayacağına da onlar karar versin” denildi. Bu konuda dün ilk imzalar atılıp, bölgelerden gelecek tüm imzalar ile birlikte gelecek günlerde toplanan imzaların UBP Genel Merkezine verilmesine karar verildi.
Hafta sonu yapılan toplantıya katılan partinin üst düzey isimleri “bu genel başkana veya genel merkeze karşı bir tavır değildir. Bizim derdimiz halka kurulduğu günden bugüne bin bir vaatlerde bulunan ve bunların hiçbirini gerçekleştirmeyen, bizimle zamanında bir kahve bile içmeye tenezzül etmeyen, iktidara gelince halka verdiği sözlerin hiçbirisini tutmadığı gibi daha da bazı işlerin hızlanmasına vesile olan bir yapı ile hükümet kurmak istemiyoruz. Biz elbette partimizin iktidar olmasını istiyoruz ama bu şekilde değil” diye konuştular.
Erken seçim konusunda da görüşlerini anlatan UBP’liler “zaten şuan partimizde bir seçim havası var. Bakın her gün bir yerde bir kitle toplantısı düzenliyoruz. Hatta bir gecede 3-4 etkinlik bile yapıldığı oluyor. Biz UBP olarak erken seçime hazırız. Zaten halk bu zam hükümetinin cezasını kesecek. İlk seçimlerde UBP’nin tek başına iktidar olma şansı var. HP ile koalisyon kurup, hükümete gelip bu şansın kapımızdan kaçmamasını istiyoruz” dediler.
İmza kampanyasının her ilçede kurulacak komiteler vasıtası ile üyelerden imza alınarak yapılacağını son olarak sözlerine ekleyen gurup, “şuan birimizin adının öne çıkmasını istemiyoruz. Bu bir kişi değil, parti içi fikir hareketi olarak kalmasını istiyoruz” dediler.

Gözler burada olacak
Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi tarafından organize edilen “Doğu Akdeniz’de Mavi Vatan ve Ekonomi Paneli” bugün sabah 9’da Anadolu Üniversitesi (Açık Öğretim Fakültesi) Konferans salonunda yapılacak.
Panele Türkiye Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere Deniz Kuvvetleri ve diğer birimlerden çok önemli isimler katılacak. Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’nin de konuşmacı olduğu panelde son dönemde Akdeniz çanağında ortaya çıkan gaz konusu ve dünya ülkelerinin bu gaz konusunda neler yaptıklarını, Türkiye’nin bu ortamda yapacakları ve tutumunun ne olacağı gibi birçok önemli konuda konuşması için konuşmacılar davet edildi.
Bugün sizler için paneli yakından takip edeceğiz ve notlarımız ile birlikte yarın bu köşede sizlere aktaracağız. Bu arada panel tüm halkımıza açık olacak. Dileyen konuşmacıları dinlemek için bizlerle olabilir. 

Ne olacak bu fiyatlar?
Domates 10, salatalık 7, soğan 8, patates 6 liradan satılıyordu dün marketlerde. Bu pahalılıkta vatandaş ne kadar daha dayanabilecek merak ediyoruz doğrusu.
Elektrik’e zam, benzine zam, yediğimiz içtiğimiz her şeye zam ve son olarak ta evlerde kullandığımız Su’ya zam…
Geçtiğimiz Cuma günü sendikaların Başbakanlık önünde gerçekleştirdiği zamları protesto mitingi hayli kalabalıktı. Hükümete önemli bir mesaj verdi sendikalar ve üyeleri.
İlk buluşma kalabalık açısından geçerli notu aldı diyebiliriz. KTAMS, Kamu-Sen ve Kamu-iş yöneticileri bu bağlamda ilk sınavlarını geçtiler. Uzun bir zamandır ilk kez birlikte böylesine büyük bir eylem gerçekleştirmiş oldular. Bakalım ülkeyi yönetenler bu eylemde verilen mesajı aldılar mı? 

  
MESAJLAR
 
Ersin TATAR: Parti içinden bir grup Halkın Partisi ile koalisyon kurulmaması için imza kampanyasına başlıyor. Bakalım bu grubu yeni hükümet kurma konusunda ikna edebilecek misiniz?

Kudret ÖZERSAY: Bir işi ne kadar geciktirirseniz o kadar sıkıntısı artar. Zaten siz her ne kadar hükümet değişmeyecek deseniz de partili vekilleriniz aynı görüşte değil. Bakalım bu işin sonu nere varacak?

Erhan ARIKLI: Hafta sonu siyasete ara verip evin bahçesinde bir metre uzunluğa ulaşan otları kesmişsiniz. Bu arada ot kesiş biçiminizi uzmanlara incelettik bu işi iyi becerdiğinizi söylediler. 

Serdar DENKTAŞ: Girne’de ki bir arazinin önce Bakanlığınıza ardından da bir spor kulübüne verilmesi beraberinde başka başka söylentileri de beraberinde getirdi. Sanırsam bu hafta bu konu çok tartışılacak gibi. 

Tufan ERHÜRMAN: Bir yandan hükümeti bir arada tutmak için yoğun çaba sarf ediyorsunuz diğer yandan parti içinde başlayan hareketlenmeyi önlemek için çalışıyorsunuz. Bazı vekillerin protokolü koz olarak kullanmaya hazırlandıklarını duyuyoruz. 

Hasan SUNGUR: Geçtiğimiz hafta sonu yakın dostlarınız ile birlikte doğum gününüzü kutlamışsınız. Bu arada doğum günü kutlamalarınıza siyasetin en üst isimlerinden de tebrikler gelmiş. 

Ömer DALGAKIRAN: Hafta sonu bir kez daha mangalları yakmışsınız. Gelecek haftada büyük bir ciğer partisi verecekmişsiniz. Siz gelin en iyisi şu mangal partisini siyasallaştırın. 

Sami DAYIOĞLU: Bölgede bazı siyasetçilerin rakip olmalarına karşın ortak çıkar ve menfaat doğrultusunda hareket ettiklerini söylüyormuşsunuz. Yakında kokusu çıkar nasılsa. 

Cemal MERT: Son kitabınız piyasaya çıkmış, ismi de hayli ilginç geldi bize. Bakalım kitabı okuyunca kimi kast ettiğinizi anlayabilecek miyiz? 

Eyüp Zafer GÖKBİLEN: KKTC Taekwondo Milli Takımı, Ukrayna'da yapılan uluslararası müsabakada takım halinde şampiyon olmuş. Bu başarının baş mimarı olarak ne kadar övünseniz azdır. 

Sibel TATAR: Beylerbeyi İnner Wheel kulübü olarak yaptırdığınız heykel gerçekten Bellapais’e ayrı bir güzellik kattı. Özellikle akşam saatlerinde o bölgeye gidenler durumdan ziyadesi ile memnun kalmışlar. 

Prof. Dr. Abdullah ÖZTOPRAK: Yüksek Eğitim Müsteşarlığı teklifinizi bakalım bakanlık ve YÖDAK nasıl değerlendirecek? Biz bu konuda son 10 yıldır devamlı söylüyoruz ama kimse bir şekilde hareket edemiyor. 

Mustafa İNAN: Ülkede evlenmeler ve boşanmalar neredeyse başa baş bir hale geldi? Yılların hukukçusu olarak siz bunu neye bağlıyorsunuz. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir örnek yok değil mi? 

Asaf ŞENOL: Sizin gibi siyasette uzun bir dönem kalmış, bürokraside tepelere çıkmış birisi nasıl olurda bir canlı yayında üslubuna dikkat etmez. Herkes sizin gibi davranırsa memleketin hali ne olur?

Mustafa BATURALP: Ufak bir operasyon için geçtiğimiz haftayı hastanede geçirmişsiniz. Çok geçmiş olsun, umarız en kısa sürede yeniden eski sağlığınıza kavuşur ve yeniden bizimle olursunuz.  

YORUM EKLE

banner608

banner473