banner564

Son pişmanlık fayda etmez

Haftanın açılış karşılaşmasında Çetinkaya’ya konuk olan Yalova değerli 1 puanı daha hanesine yazdırmayı bildi.
Karşılaşmayı Yalova’nın golünden önce ve sonra olarak ikiye ayırarak yorumlamak doğru olacaktır. Maçın 60. dakikasına kadar şampiyonluk adayı Çetinkaya’nın rakibinin yapacağı hataları kovalayarak ve kontra ataklarla gol aramaya çalışması beni şaşırttı. Çetinkaya gibi güçlü ve kaliteli kramponlara sahip bir takımın maçın başı sayılacak bir dakikada golü bulduktan sonra bu kadar geriye yaslanması ve rakibine topu adeta bırakması kabul edilecek bir durum değil. Yalova tehlikeli mi? Evet, dikkat edilmesi gereken ayaklara sahipler ama Çetinkaya takımı kontrollü oyunla, rakibe topu bırakmayı birbirine karıştırdı ve maçın üçte ikilik bölümünü boşa harcadı. 
Yalova ilk 60 dakika ne yaptı? Doğru oynamaya, pas yapmaya, atak geliştirmeye çalıştı ancak orta sahası ve defansı tecrübeli oyunculardan kurulu rakibine karşı istediği boşlukları bulamadı. Yalova, rakip seçmiyor, kendi oyununa bakıyor ve açık oynuyor. Normalde lige yeni çıkan takımlar, öncelikle savunmasını ön plana atar. Ancak Derviş Hoca, takımına çok cesur bir futbol oynatıyor ve takdiri bir kez daha hak ediyor.
Son yarım saat neler mi oldu? Çetinkaya’nın aklı başına geldi, maç gidiyor dedi ve o rehavet havasından çıktı. Maç boyunca sahada gözükmeyen Phillippou ve Çetinkaya’da sahanın en iyilerinden Kaan oyundan alındılar. Sercan’ın oyuna girmesiyle orta sahada daha diri bir görüntü oldu. Özellikle son çeyrek bölümde Çetinkaya çok pozisyon kaçırdı. Günün en kötü ismi Sherman’dı. En az dört net pozisyonu cömertçe harcadı. Eko’nun performansı yine çok etkiliydi. Hemen hemen bütün tehlikelerde başroldeydi.
Yalova ise en kötü yaptığı şey olan savunmayı gol attıktan sonra yapmak zorundaydı. Ama geçen haftakilerden farksız olduğunu söylemek güç. Takım savunması hem çok çalım yiyor hem de pozisyon almayla ilgili ciddi zaafları var. Bu konuları düzeltmek için gereken çalışmalar yapılıyor ancak bu kadar fırsat vermek kabul edilmez ve başka bir maçta affedilmez. Dike’ye ayrı bir parantez açmak isterim. Yabancı oyuncu bir boğa kadar güçlü ve yıpratıcı. Tam bir defansif forvet ve rakip stoperler maç boyunca hiç çıkamadı.
Maçın genel fotoğrafında, kendi edip kendi bulan bir Çetinkaya var. Bu kadar rölantide oynamanın hiçbir anlamı yoktu ve cezası kesildi. Yalova ise bir başka Lefkoşa takımından daha puan alarak evine moralli döndü.
Müsabakanın orta hakemi Fehim Dayı, iyi bir maç yönetmedi. İlk yarı Eko’nun net penaltı pozisyonunu kaçırdı ve maçın sonucuna direk etki etti. Bunun dışında genel olarak düdük ve kart tercihleri bir standartta olmadı.
YORUM EKLE

banner608

banner474