banner564

Spor Dairesi daha da önem kazandı

Spor Dairesi’nin yeni kurulan hükümette Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na verilmesi dün gün boyu konuşuldu.
Hatta Spor Dairesi Müdürünün de Mete Topçu olacağı söylendi.
Ancak bu konuda YDP içerisinde bu makama Fuat Tek’in adının düşünüldüğü de elde edilen bilgiler arasında.
Mete Topçu’nun yıllarca futbol, basketbol, hentbol, voleybol federasyonlarında hakemlik yöneticilik yapmış olması Engelliler Spor Federasyonu başkanlığı yapmış olması ve dolayısıyla sorunları biliyor olması daha çok sporun avantajına olur diye düşünüyorum.
Özellikle Mehmet Özbilgehan müdürlüğü döneminde çok fazla icraat yapılmamış olması ise yeni dönemde sporun bir o kadar daha fazla icraata ihtiyacı olduğunu da gösteriyor.
Bu konuda sorunları bilen sporun çeşitli kademelerinde görev yapan ve spor camiasını yakından tanıyan bir kişi olarak Mete Topçu’nun atanması bana göre kısa vadede sporda bir atılımın da öncüsü olur.
Sayın Fuat Tek’de elbette iyi bir yönetici olabilir. Ancak sporun içinde bulunduğu karmaşada sorunların ve spor camialarının sıkıntılarını görüp çözmesi zaman alacağından Mete Topçu’nun daha uygun olacağı görüşündeyim.
Elbette karar YDP yetkililerinindir. Ancak Sporun acil bekleyen sorunlarını bir an önce çözecek inisiyatif alan sorunları iyi çözen bir müdüre ve yönetime ihtiyacı vardır. Spor camiasının beklentisi de bu yöndedir. 

YORUM EKLE

banner608

banner473