banner564

‘Striort Tekniği’ ile Çatlaklara Elveda!

Çatlak tedavisi için birçok yöntem denenmiştir. Çatlakları tedavi ettiği iddia eden birçok krem ve jel vardır. Bunların hiçbiri ilaç değildir. Yani ne kadar etkili oldukları konusunda şüpheler vardır. Bilimsel yöntemle doğrulanmayan bir madde ilaç olarak nitelendirilemez ve isimlendirilemez. Bu açıdan bakıldığında günümüzde çatlak tedavisi için onay almış bir ilaç yoktur. Çatlak tedavisi kremi olarak satılan ürünler ilaç değildir. İlaç değil kozmetik bir ürün aldığınızı tüketici olarak bilmenizde fayda vardır. Günümüzde çatlakların tıbbi tedavisinde için bazı yöntemler kullanılmaktadır. Striort tekniği son dönemlerin en çok konuşulan tedavi yöntemlerinden biridir. Bayanların korkulu rüyası olan çatlak tedavisi ile ilgili yeni ve son teknoloji olan striort tekniği ile vücutta oluşan çatlaklar artık sorun olmaktan çıkıyor.  
Çatlak Nedir?

Çatlak, deri altındaki elastik liflerin sürekli esnemesi sonucu ciltte oluşan izdir. Ciltte belirli bir miktarda ani bir gerilme meydana geldiğinde, cilt alt tabakaları yırtılır ve bu izler oluşur. İki çeşit çatlak vardır. İlki, cildin gerilmesi ya da esnekliğini kaybetmesi sonucu oluşan çatlaklardır. Hamilelikte oluşan çatlaklar, büyüme çağındaki gelişmeyle oluşan çatlaklar ve hormonal değişimlere bağlı olarak vücudun gelişmesiyle oluşan çatlaklar bu tip çatlaklara örnek olarak verilebilir.
İkincisi ise, aşırı kortizol hormonu salgılanması sonucu oluşan çatlaklardır. Bu çatlaklar, uzun bir süre yüksek dozda kortikosteroid ilaçlar kullanıldığı zamanlarda oluşur. 

Hangi Bölgelerde Görülür?

Çatlaklar çoğunlukla karın, göğüs, kalça ve popo bölgesinde görülür. İlk önce küçük, kırmızımsı ya da mor çizgiler olarak ortaya çıkarlar ve daha sonra cilt renginden biraz daha açık bir renge sahip olan çizgilere dönüşürler.

Çatlak Kremleri Etkili mi?

İnternette arandığında birçok çatlak kremi karşımıza çıkıyor. Burada bir kafa karışıklığının söz konusu olduğunu görmekteyiz. Bu konuyu aydınlatmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Türkçede çatlak denince iki şey anlaşılıyor. Birincisi doğum sonrası çatlakları ya da hızlı kilo alıp vermeye bağlı hormonsal nedenlerle vücutta oluşan geniş çatlaklardır. Bu çatlaklara stria denir. Diğer çatlaklar ise cildin kurumasına bağlı cildin birbirinden ayrılması yani yara şeklindeki çatlaklardır. Yara şeklindeki çatlaklar için krem vardır. Bu kremler yara iyileşmesini hızlandırır. Cildi nemlendirir. Bu kremleri ancak bu tip çatlaklarda öneriyorum. Ciltte yukarıdaki sebeplerle oluşan izler de çatlak olarak adlandırılır. Bu çatlaklar tıpta stria olarak adlandırılmaktadır. Stria tedavisi için kremlerin faydası yoktur. 

Bitkisel Çatlak Tedavisi Etkili mi?

Yukarıda da bahsettiğim gibi çatlak tedavisi için etkili bir çatlak kremi veya çatlak ilacı üretilememiştir. Çatlaklar için bitkisel çözüm arayışları tamamen bu çaresizlikten kaynaklanmaktadır. Bitkisel ürünlerle tedavi kapsamında bitkisel çatlak tedavisi geçici bir yönelimden başka bir şey değildir. Bitkisel çözüm adı altında satılan birçok ürünün çatlaklar üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Bilindiği gibi bitkisel bazı maddelerden esinlenerek ilaçlar üretilebilmektedir. Fakat çatlaklar için bitkisel çözüm sağlayabilecek bilimsel kanıtı olan herhangi bir ürün bu zamana kadar keşfedilmemiştir. Bu nedenlerle bitkisel çözüm adı altında satılan ürünleri alırken veya uygularken bir daha düşünün
Striort (Çatlak Tedavisi) Nedir?
Striort tekniği ile çatlak çizgilerinizin üzerinde tek tek çalışarak orada ki collagen bağ dokunun güçlendirilmesi sağlanır. İşlem, yapılan bölgede çatlakları onardığı gibi sıkılaşma da sağlar. Onarımı yapılan çatlaklarda yüzde 30 ila yüzde 80 aralığında silinme gözlemlenir. Bu da kişinin deri yapısı ve iyileşme süreciyle bağlantılıdır. Seans aralıkları 21 günde bir olup, uygulama 2- 2.5 saat sürmektedir. İşlem sonrasında günlük hayatınıza geri dönebilirsiniz. İşlemden sonra cildinizde herhangi bir kabuk, yara vb. şeyler olmaz. Herhangi bir leke kalmaz. Menstrual dönemde uygulama yapılmaz. Uygulama sonrasında direk olarak güneş ışığına maruz kalmaktan sakınılmalıdır. Son derece güvenilir, zararsız, çok başarılı sonuçları olan bir sistemdir. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gökmen
Gökmen - 5 yıl Önce

İslem nerde yapılıyor.seans ücreti nedit

Gökmen
Gökmen - 5 yıl Önce

İslem nerde yapılıyor.seans ücreti nedit

Gökmen
Gökmen - 5 yıl Önce

İslem nerde yapılıyor.seans ücreti nedir

banner471

banner474