banner564

Şu bayrak meselesi

16 yaşındaki Rum gencinin Akdoğan İlkokulu bahçesinden elma aşırır gibi aşırdığı bayrak konusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Öyle ki hafta başında bayrağı çalınan okula Başbakan Ersin Tatar, yeni bayrakları götürmüştü.
Dün de Cumhurbaşkanı Akıncı, bayrakları çalan gencin babası tarafından iade edilen bayrakları okul müdürüne geri iade etti. Cumhurbaşkanı Akıncı, “Özür dilemenin bir erdem olduğunu ve kendisinin de, toplum tarafından böyle algılanmasını istediğini” söyledi.
İyi de çalınan komşunun bahçesinden elma armut cinsinden bir şey değil ki. Çalışan, uğruna binlerce insanın kanını döktüğü bir ulusun simgesi konumundaki bayrak.
Ha diyebilirsiniz ki “Hata yaptı, hatasını fark edip özür diledi. İşi büyütmeyelim, zaten hatayı kabul etmek ve özür dilemek bir erdemdir.” Nitekim Cumhurbaşkanımız da bu yönde konuştu. 
Bu konuyu uzatmadan iki şey söyleyip kapatacağım.
Birincisi: Bu hatayı bir Rum genci değil de Kıbrıslı bir Türk yapmış olsaydı, olay yine aynı boyutta ve tartışma aynı zeminde kalacak mıydı?
İkincisi: Bayrağı çalan sonra da yaptığının bir eşeklik olduğuna kanaat getiren Rum gencinin Güney’de kahraman ilan edilmesi, sosyal medyada kendisinden övgülerle söz edilmesi, birçok tebrik ve kutlama mesajı almasına ne diyeceksiniz? 
 
Halay
Türkücü Mahmut Tuncer'in "Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür. Halay ise her yere" sözleri yardımcı kaynak olduğu öğrenilen ve 8. sınıflara tavsiye üzerine okutulan kitap Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı kararı ile kaldırıldı.
Kaynak kitap Türkiye’de basıldı, Türkiye’de kaldırıldı. Ancak tartışması Kuzey Kıbrıs’ta tüm hızı ile devam ediyor. Öyle ki bu kitabın KKTC’de okullarda ders kitabı olarak okutulduğunu düşünen sosyal medya kalemşörleri, kitap üzerinden Türkiye’ye saldırmayı kendilerine verilmiş bir ödev gibi yerine getirmek için büyük bir uğraş ve efor sergilediler.
Oysa Türkiye’de basılan bu yardımcı kitap KKTC’ye henüz gelmedi. Ha gelse ne olurdu? Herhalde şimdiki tartışmalara bir de sendika ayağı eklenmiş olurdu.
Eğer biz burada böyle bir kitap basacak olsak türkücü Mahmut Tuncer'in yerine sosyal medya fenomeni Çetin Sadeli’yi kullanabilirdik. “Yeme de gorkma” veya “Hep birlikte yiyeceyik” gibi efsane olmuş sözlerini bu kitapta kullanabilirdik.

Alanya 
Alanya’ya lider olma umutları ile giden Fenerbahçe, Alanya’da bir iki günlük güzel bir tatil ve beraberinde hoş anılarla döndü desek yeridir. 
Geçtiğimiz yıl akciğerimizi kara yapan Fenerbahçe lige iyi başlamış olsa bile geçen akşamki oyunu ile geçen yılı aratmadı. Türkiye’de ligler böyle devam ederken bizde de ligin ilk haftası oldukça sürpriz sonuçlarla tamamlandı.
Ve daha ilk haftadan şunu görmüş olduk ne Türkiye’de ne de KKTC’de büyük takımlar öyle kolay maç kazanamayacak. Liglerde zayıf takım yok gibi, herkes kendisine göre bir güç elde etmiş ve büyük takımların işi hiç de kolay gözükmüyor iki ligde de.

Antalya’nın çeyreği
Antalya'ya, bu yıl 1 Ocak-15 Eylül döneminde gelen yabancı turist sayısının 11 milyon 636 bin 450'ye ulaştığı açıklandı. Antalya'ya gelen yabancı turist sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17'lik artış yaşandığı vurgulanan açıklamada, günlük ve aylık bazda gelen turist sayısında tüm zamanların rekorları kırılmış olduğu da belirtildi. En çok turist gelen ülkeler bakımından Rusya ilk, Almanya ikinci, Ukrayna ise üçüncü sırada yer aldı.
Aynı denizin aynı semanın altındaki Antalya ile yarışıyoruz turizmde. Biz, Antalya’ya gelen turistin çeyreğini alsak ihya olacak durumdayız. Hatta yabancı değil sadece “yerli” olanı alsak o bile bizi ihya etmeye yeter. 
Hal böyle olunca Antalya’ya imrenmemek elde değil. Antalya’nın çeyreği kadar olabilmek için çok ama çok daha çaba sarf etmeliyiz. 


MESAJLAR

Tigin KİŞMİR: Türkiye’deki ralli şampiyonasındaki görevlerini tamamlar tamamlamaz ülkeye dönmüşsünüz ve 10 gün sonra Kıbrıs’ta yapılacak dünya ralli şampiyonası için kolları sıvamışsınız. 

Tufan ERHÜRMAN: Yaklaşık bir haftadan beridir böbrek taşı sancısı çekiyormuşsunuz. Çok geçmiş olsun, gerçekten zor ve epey sancılı bir süreçtir. Birde kurultay öncesine denk gelmesi işin tuzu biberi oldu herhalde. 

Gülşah Sanver MANAVOĞLU: Yenikent'teki polis okulunu, ilkokul veya ortaokula çevirelim önerisini aynen destekliyorum. Zira bu gibi tesislerin boş kalması yerine bir an önce kullanılması daha doğru bir adım olur. 

Mustafa AKINCI: Bayrak konusunda genç kardeşimizi diyelim affettik ve olayı büyütmedik, iyi de o genç kardeşimize Güney’de gof veren ve kendisini pohpohlayanları ne yapacağız? 

Kudret ÖZERSAY: Türkiye’nin sondaj gemilerinin Ada’yı terk ettiği yönündeki iddialara siz ne cevap vereceksiniz? Tamda Rumların Türkiye’yi BM’ye şikayet ettiği bir döneme geldi bu geri gidişler. 

Ersin TATAR: Perşembe günü Türkiye’de Maraş ile ilgili çok önemli bir çalıştayda konuşmacı olarak Ankara’ya gidecekmişsiniz. Maraş konusu anlaşılan artık Ankara’nın da önemli bir gündem maddesi oluyor. 

Serdar DENKTAŞ: Genel Başkanlığı bırakıp siyasetin merkezine geleceğim açıklamasından sonra sizi bir daha ortalıkta göremedik. Ee hangi ara geleceksiniz o merkeze? 

Cemal ÖZYİĞİT: Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi sol partilerden birbirlerine atışlar gelmeye başladı. Özellikle diğer taraftan sizin tarafa ciddi atışlar yapılıyor, dikkatli izlemekte fayda var. 

Erhan ARIKLI: Şu Cumhurbaşkanlığı adaylığı için teklif götürdüğünüz isimlerden size olumlu veya olumsuz bir geri dönüş oldu mu? Bu konuda zaman işliyor. 

Kubilay ÖZKIRAÇ: Bu kez de KIBTEK yönetimi ile terfiler konusunda ciddi bir gerilim yaşıyormuşsunuz. Anlaşılan kuruma bir huzur gelmeyecek, zeytin dalı alıp tütsülesek mi? 

Ziya ÖZTÜRKLER: Yükseköğretim Dairesi’nin web sayfası artık öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek hale gelmiş ve öğrenciler bakanlığa gelmeden işlerini web sayfasından yapmaya başlamışlar. 

Prof. Dr. Mehmet HASGÜLER: Her renkten var olan telefonlarınıza yaptığınız sınıflandırmalarda yeni bir düzenlemeye gitmişsiniz ve bazı dostlarınızı yükseltirken bazılarını düşürmüşsünüz. Acaba biz hangi renkteki telefonda kayıtlıyız? 

Prof. Dr. Zafer AĞDELEN: Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi olarak yüksek lisans programlarını da açmışsınız, gerçekten çok hızlı ve emin adımlarla ilerliyorsunuz. Bu arada gelecek dönemde yeni kampüste olacakmışsınız.  

YORUM EKLE

banner471

banner474