banner564

Sultan sağır

Spor Dairesi tarafından yapılmak istenen bir diğer deyişle yapılmak istenmeyen uygulamalarla ilgili geçtiğimiz hafta gündeme taşıdığımız iki önemli haber ile ilgili yankılar sürüyor.
Durum spor çevrelerinde konuşulurken Spor Dairesi’nden “TIS” çıkmadı.
6.5 milyon lirayı 2019 yılı içinde kullanmayan ve Maliyenin genel bütçesine bırakan Spor Dairesi yetkilileri bunu “ihaleler için savcılıktan görüş istedik, 2019 yılındaki parayı kullanacağız” yalanını söylerken hiç mi sistemi bilmiyorlar. 2019 yılındaki bütçe kapandı. Kapanan bir bütçeyi nasıl kullanacaksınız acaba?
6.5 milyonu spora harcamayıp heba edenler şimdi başka hesapların peşinden gidiyor. 2019 yılının son günlerinde apar topar hazırlanan ve ihalesi yapılan iki sentetik saha ile ilgili rekabet kurulunun ihalenin iptal kararı ortada dururken şimdi aynı işleri sanki rakabet kurulu yokmuş gibi davranıp bitirmeye çalışıyorlar.. Hemde 2020 bütçesinden. 
Peki 2020 projeleri neler? Bu konuda spor Dairesinin bir planı varmı? Ya da bir düşüncesi?
Nasıl olsun ki? 10 milyonluk yatırım bütçesinin 6 milyon artı KDV’si iki sentetik sahaya ödenecek. Geriye kalan çerez parası.
İşin en ilginç yanı ise yapılan haberlere karşılık ne bir açıklama geldi ne de yalanlama. Yalanlama zaten gelemezdi çünkü yazılanlar doğru. Ancak enazından “acemiydik yetiştiremedik. Açığı kapatacağız” gibi masumane bir bahane beklerdim açıkçası.
Spor Dairesi Müdürü Mehmet Özbilgehan ve Genel Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana bu konuda resmi açıklama yapmaktan kaçınıyor. 
Sertaç Bozatlı’dan da ses yok. En azından sen sevgili Sertaç bir açıklama yap? Bari sen susma. Nedir bu işin gerçeği bari sen söyle? 
Ama yok. 
Nasıl olsa ‘bir gün iki gün yazar vazgeçerler, okuyanlar da unutur’ mantığı hakim.
Ama kaybeden sporumuz ve sporcumuz oluyor.
*İskele Spor Salonu yağmurdan akıtıyor. Sorun değil.
*Girne Ertuğrul Apakan Spor Salonunda klima yok, sporcular donuyor.. Sorun yok.. 
*Kliması olan Atatürk Spor Salonu’nda klimalar bozuk. Tamir eden yok. Olsun, bişey değil. 
*Esentepe’de karkası bitmiş spor salonu o kadar eskidi ve bitmedi ki Eski Eserler Dairesi sahip çıkmak üzere. Sorun değil Esentepe Hentbol Takımı nasıl olsa salonsuz da şampiyon oluyor. 
*Futbol takımları antrenman yapacak saha bulamıyor. Çözüm bulunur nasıl olsa oynayacak bir çayır çimen var.
Bu liste uzar da uzar. Ama maalesef zaman da akar gider. Sporcumuz kaybeder. 
Siz sağır sultanı oynamaya devam edin. Kendi işinize geldiği gibi işleri yapmaya devam edin. Bizde yazmaya yanlışları yüzünüze vurmaya devam edeceğiz.  

YORUM EKLE

banner471

banner473