banner564

Sungur: Bizsiz olmaz, olmamalı da…

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur ile dün bir mekanda bir araya geldik ve gündemdeki Gazimağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı ile Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer arasında esen soğuk rüzgarları konuştuk.  
“İlk eylem yasal değildi”
Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin geçen hafta Başbakanlık önünde yaptıkları eylemin yasal olmadığını söyledi Başkan Sungur. Zira bu konuda genel kuruldan karar alması gerekiyormuş Müteahhitler Birliği’nin. Ayrıca bu eyleme destek veren “Ticaret Odası ile Kıbrıs Türk Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın da keza aynı şekilde oda genel kurullarında bu eylem ile ilgili alınmış bir kararları yok” diyor. 
Yine de eylemlere demokratik bir hak olarak baktıklarını söylüyor Başkan Sungur. “Bizim üyemiz olan yap-satçı arkadaşlarımız da bu imar planından etkilendiler. Onların da canı yanıyor. Bizde bu yönü ile işin aslında bir parçasıyız ve bir an önce bu konuda bir çözüme ulaşılmasını da arzu ediyoruz. Yoksa gerçekten de o bölgedeki yatırımlar aynı Girne gibi durma noktasına gelecek. Bu konuda arzumuz herkesin onayını alacak bir planın yürürlüğe girmesidir” diyor.
“Yapılması gereken belli”
Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur’a göre yapılması gereken, Fasıl 96’nın biraz rötuşlanarak günün gereksinimleri de düşünülerek imar planına dönüştürülmesi. Böylece kimse ekmeksiz ve işsiz kalmayacak hem de diğer hassasiyetlerde göz ardı edilmemiş olacak. 
“Biz bir bütünüz”
Kamuoyunda sürekli olarak Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ile karşı karşıya getirilmek istendiğini söyleyen Başkan Sungur “Bizim onlarla herhangi bir sorunumuz yok. Çünkü Birlik içinde bizim de üyemiz olan çok başarılı, çok değerli yap-satçı arkadaşlarımız var. Onların hakları elbette bizi de yakından ilgilendiriyor. Ekonomik döngüde aslında bizim birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Çünkü hepimiz aynı gemideyiz. Biz bu anlayış ile hareket ederken aynı anlayışı maalesef onlardan göremiyoruz. Yoksa bizim kimse ile bir derdimiz yok, olmaz da” dedi.

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur “Bugün Girne’de çıkarılan emirnameler ile inşaat ve emlak sektörü çok büyük darbeler aldı. Bundan ders çıkarılması ve buna göre Gazimağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı hazırlanmalı” uyarısında bulundu. 

Bu karar vicdanlara dokundu 
İstinaf Mahkemesi, dün çok ama çok önemli bir karara imza attı. Fellahoğlu Kuyumculuk’un sahibi Gamze Fellahoğlu’nun ölümünden sorumlu tutulan doktorlardan Dr. Şevket Alptürk'ün istinaf başvurusu reddedildi.
İstinaf Mahkemesi, alt mahkemenin “İhmal ve sorumluluk” bulgusunun hatalı olmadığına karar vererek söz konusu kararı onayladı. Karar, KKTC tarihinde bir ilk olarak yorumlanıyor, zira ihmal nedeniyle ilk kez bir doktora ceza davası açılabilecek. 
Dün davayı izleyen rahmetli Gamze Fellahoğlu’nun eşi ve kızı gözyaşlarını tutamadı. Bu karar, yıllardır akan gözyaşlarının artık bir nebze olsun dinmesine yönelik bir adımdı. Şimdi gözler ceza davasında olacak. 

14 Şubat
14 Şubat sabahı kadın uyanır uyanmaz;
— Kocacığım! Rüyamda ne gördüm biliyor musun, akşam eve elinde çok güzel bir paketle geliyorsun…
—Eee
— Ben de paket heyecan içinde açıyorum ve içinden ne çıkıyor biliyor musun?
— Eeeee!!!
— Bir inci kolye! Sence bunun anlamı ne olabilir?
Adam gülümser:
— “Bu akşam öğrenirsin sevgim” der.
Akşam olur adam elinde güzel bir paketle eve gelir. Kadın gözlerine inanamaz; çok heyecanlanır.
– Kocacığım sen bir harkasın!
Kadın pakedi aceleyle açar. Kutunun içinden bir kitap çıkar. Üzerinde; “Rüya Tabirleri” yazmaktadır.

NOT: Sakın böyle bir aptallık yapmayın bugün. Sevginiz sonsuz olsun, gününüz kutlu olsun. A.P 

MESAJLAR

İbrahim ÇAKIRDAĞ: Hem sevgililer gününüz hem de doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun Hocam. Artık bugün telefonlarınız susmaz diye tahmin ediyoruz. Allah sağlıklı ömürler nasip etsin. 

Dr. Fuat Ciner TÜRKÖZ: MDP’den Cumhurbaşkanlığı adaylığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Bakalım nasıl bir kampanya yürüteceksiniz ve kamuoyuna nasıl mesajlar vereceksiniz. Herkes şimdi bunu merak ediyor. 

Yalçın KOÇYİĞİT: Boğazınızdan başarılı bir operasyon geçirdiğiniz için bir hafta boyunca doktorunuz size konuşma yasağı koymuş. Şimdi tavladaki rakiplerinize gün doğdu, sizi yenmeleri için bir şansları var artık. 

Rauf ATAÖV: Kıymetli Hocam Ankara’dan güzel haberleriniz gelmeye devam ediyor. Ara sıra kulaklarımızı çınlattığınızı da duyuyoruz. Umarız en kısa zamanda yeniden birlikte olabiliriz. 

Akay KAMİLOĞLU: Çok uzaklarda olsanız bile KKTC gündemini yakından takip etmeye devam ediyorsunuz. Bu arada “Cumhuriyet Meclisi” isimli siteniz de hayli iyi gidiyor. 

Anıl KAYA: Dün bizim Muslu’yu uzun bir aradan sonra evden çıkararak bir Girne turu attırmışsınız. Eh artık yavaş yavaş normale dönmesinin zamanı geldi, iyi alıştı yatmaya evde. 

Hakan FELLAHOĞLU: İstinaf Mahkemesinin kararı herkesin adalet duygusunun güçlenmesine büyük bir katkıda bulundu. Şimdi gözler Ceza Mahkemesinin vereceği kararda olacak. 

Serhat AKPINAR: Dün sosyal medyada paylaştığınız “Biz Biriz” paylaşımı hem çok manidar geldi hem de mesajınız bazı yerlere anında ulaştı. Gerçekten de bu paylaşım son derece yerinde ve zamanında oldu, tebrikler. 

Canan ONURER: Dün gazetede hamsi partisi vermişsiniz ve tüm gazeteyi hatta tüm binayı fena halde kokutmuşsunuz. Bugün Rasıh gelmeden bence tüm odalara oda parfümü sıkın. 

Erhan ARIKLI: Maraş toplantısına davet almamanız üzerine yaptığınız paylaşım hayli sertti ve sanki de birilerine mesaj niteliği taşıyor gibiydi. Bakalım karşı taraftan bir yanıt gelecek mi bu paylaşımınıza. 

İlkan VAROL: Londra’ya bir valiz ile gidip 3 valiz ile geri dönmüşsünüz. Anlaşılan Londra modasını KKTC’ye taşıdınız. Şimdi tüm gözler üzerinizde olacak. 

Serhat İNCİRLİ: Siz de Londra’da hem bol bol eski dostları ziyaret etmişsiniz hem de tadını özlediğiniz tüm eski mekanlarda bol bol kendinize ziyafet çekmişsiniz. 

Hüseyin SADEGHİ: Konut kredi faiz oranları oldukça düştü. Vatandaşın tam da ev sahibi olacağı bir dönemdeyiz. Bu konuda kamuoyunu bilgilendirmekte fayda var. Belki de bir tanıtım filmi bile hazırlanabilir. 

Ayşemden AKIN: Üçüncü Toplum Forumu ilk kitle toplantısını 21 Şubat'ta Dome Otel'de gerçekleştirecekmiş. Bakalım seçimlerin öncesinde bu toplantıdan nasıl bir karar çıkacak? 

Savaş ATAKAN: Duydunuz mu Galatasaray kupadan elenmiş. Neyse çok üzülmeyin, daha lig şampiyonluğu hayaliniz var. En az üç beş hafta bununla avunabilirsiniz.  

YORUM EKLE

banner608

banner474