banner564

Talat’tan sonra Akıncı’da

Kıbrıs’ta çözümü sağlama ümidi ile ilk gelen cumhurbaşkanıydı 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat. Görev süresi boyunca Rum tarafını ikna etmeye uğraştı, başarılı olmadı. Ve en sonunda da “Rumlar ellerinden gelse bizim nefes almamızı da engelleyecekler. Kendimi Sarayönü’nde asayım mı?” diyerek noktalamıştı.
Talat başarılı olmadı, KKTC’nin Cumhurbaşkanı olarak devraldığı bayrağı yine KKTC’nin Cumhurbaşkanı olarak devretti. Çözüm ve barış yanlıların istek ve arzuları Dr. Derviş Eroğlu’ndan Cumhurbaşkanlığı görevini devralan şimdi ki Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile yine zirve yaptı. 
Akıncı, müzakerelerde epey bir yol kat etti. Ama oda sonucu göremedi. En azından şimdilik. 
Müzakerelerin olumsuz sonuçlanması ile birlikte Akıncı da şimdi bir yön arayışında. Öyle ki son bir haftada yaptığı açıklamalar bize bunu gösteriyor. Zaten yaptığı açıklamalara da en çok seçimlerde kendisine destek olan çözüm ve barış yanlıları eleştiri getiriyor. Hatta bazıları Akıncı’nın istifasını bile istediler. Anlaşılan daha da isteyecekler.
Akıncı’nın son olarak söylediği "KKTC bir gerçekliktir. Görmezden gelinmemeli"söylemi ise beni yıllar yıllar öncesine Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş’a götürdü. 
Çünkü Denktaş’ın tüm söylemleri KKTC’nin var olduğu ve bir devlet olduğu ilkesinden yola çıkardı. 
Yıllarca Denktaş’ı eleştirenler yıllar sonra hep Denktaş’ın yoluna geldiler. Az gittiler uz gittiler ama hep Denktaş’ın yoluna geldiler… 
THY bizi sevmiyor
Bünyesinde görev yapmış birisi olarak söyleyeyim Türk Hava Yolları maalesef bizi yeteri kadar sevmiyor. THY’nin KKTC’ye ulan uçuşlarını arttırması gerekiyor. Nasıl ki Atlasjet’in yurt dışı bağlantılı uçuşları var, THY’nin de olması gerekiyor.
Bugün THY, başta Bosna Hersek olmak üzere birçok devlette ortaklığı ve ortak hava yolu şirketi var.Türk Hava Yolları Uganda'da bile ortak yatırım yoluyla havayolu şirketi kurdu.
Aslında THY’nin geçmişte KTHY ile de ortaklığı vardı. Zamanın üstün zeki politikacıları yüzünden dünyada THY’yi ortaklıktan atan tek ülke olan KKTC olarak tarihe geçtik.
Yinede tüm bunlara inat THY’nin ikna edilmesi, KKTC’ye daha çok sefer düzenlemesi teşvik edilmelidir.
Dün Diyalog Gazetesi’nin manşetten verdiği habere gelince, eğer Rum tarafı ile yarışmak istiyorsak tek çözüm yolu THY’dir. 
Mesajlar
Dr. Faiz SUCUOĞLU:Gazimağusa Devlet Hastanesinde yaşanan olay sonrası soruşturma başlatmışsınız ve ilgili kişilerin soruşturulması için gerekli talimatları vermişsiniz.
Kemal DÜRÜST:Dünyanın birçok ülkesi THY ile ortak olabilmek adına görüşmeler yaparken biz en azından uçak seferlerinin arttırılması adına bir takım girişimler başlatmamız gerekmiyor mu?
Ahmet ÇALUDA:Geçen gece Rauf Denktaş ve bazı önemli isimlerle Gönyeli’de yemekteymişsiniz. Hayırdır yoksa yeniden aktif siyasete dönmenin planlarını mı yapıyorsunuz?
Rauf DENKTAŞ: Yeni üniversite arazisi için sizde Dikmen’i tercih etmişsiniz. Bölgede üniversite yapımına uygun bir yer bulmuşsunuz sonunda.
Abdullah AKTOLGALI:Geçen gecenin bir yarısı elinizde bir bavul ile Çanakkale’de gezerken görülmüşsünüz. Hayırdır o saatte elinizde bavul ile sokakta ne yapıyordunuz?
Nilay TUNÇALP:Yazın tamda ortasında ağır bir gribe yakalanmışsınız. Düğün sonrası damat bakmıyor mu size yoksa? Enişteye söyleyin daha iyi baksın size. 
Ahmet NERGİS:Bir değil iki değil tam üç partinin fena halde kıskacındaymışsınız. İlle de vekil adayı göstermek için üç partiden de ciddi bir baskı geliyormuş.
Ahmet BENLİ:Gönyeli’nin tüm alt yapısını yerin altına almak için düğmeye basmışsınız ve tüm kentin alt yapısı için bir master planı oluşturmuşsunuz.
Mehmet HARMANCI:Güney’deki tatili tamamlayıp şimdi de ülkenin en batısına Yeşilırmak’a gitmişsiniz. Anlaşılan seçimler öncesi iyice bir dinlenip ondan sonra startı vereceksiniz. 
Mahmut ÖZÇINAR:Son zamanlarda hiçbir şeyden çekmediniz şu çöp kamyon şoförlerinden çektiğiniz kadar her halde. Zira bayan kamyon şoförü aramaya başlamışsınız.
Nidai GÜNGÖRDÜ:Yalova ile kardeş şehir olmak için ayın 19’unda Yalova’ya gidiyormuşsunuz. Hazır Yalova’ya kadar gitmiş iken bizden de selam söylemeyi ihmal etmeyin. 
Hayri ORCAN:Hayırdır, ne oldu kolunuza, son günlerde kolunuza taktığınız bant herkesin ilgisini çekiyormuş. Vatandaş şimdi merak ediyor kolunuza ne olduğunu?
Esra SÜTCÜOĞLULARI:Serdarlı’nın meşhur babutsa festivali için yoğun bir uğraş veriyorsunuz.İki akşam sonra festival başlayacak, tüm hazırlıklar tamamlandı mı?
Sadık GARDİYANOĞLU:Yoğunluğun içinde birkaç günlüğüne bir Karpaz molası vermişsiniz. Aman bu günlerin değerini iyi bilin ve bir güzelce tatilinizi yapın. Zira dönüşte böyle bir fırsatınız olmayabilir. 
Ali KORALP: Dün gece Girne’de bir mekanda çok özel ve gizli bir görüşme gerçekleştirmişsiniz. Hayırdır kim bu özel misafiriniz, şimdi herkes bu özel misafirinizin peşine düşecek. 
GÜNÜN SÖZÜ
“Yanlış değerlendirmelere, kavram kargaşasına neden olabilecek teknik ifadeler düzeltiliyor. Bunun dışında Genel Kurul’dan oybirliğiyle geçen yasa aynen yürürlüğe girecek. Bundan sonraki seçimlerde ‘çarşaf liste’ olarak bilinen seçim sistemi uygulanacak. Her milletvekili adayı, ortalama 175 bin seçmenin huzuruna çıkacak. Seçmen, 6 ilçeden aday olacak milletvekili adaylarından istediğine oy verebilecek.”
UBP Milletvekili İzlem Gürçağ
YORUM EKLE

banner471

banner474