banner564

Tam da bunu diyorduk

 Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay için ne diyorduk, “tek adam” Özersay bunu reddetse de genel algı bu yöndeydi 7 Ocak erken genel seçimlerinden önce.
Seçimlerle birlikte, iyi bir sayısı ile parlamentodaki yerini aldı HP.  Ancak “tek adam” eleştirileri bu dönemde de devam etti. Zira peşine koalisyon pazarlıkları ve sonrasında da Hoca aklına göre hareket etti.
Derken yerel seçimler geldi dayandı kapıya. HP, bildiğim kadarı ile bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar sayıda belediyeye talip oldu. Bir o kadarda belediye meclis üyeliği için yarışa girdi. 
Alsancak gibi partinin en çok oyu çıkarttığı yerlerde değil belediye başkan adayı çıkarmayı, belediye meclis üyesi adayı bile gösteremedi. 
Yerel seçimler için resmi propaganda süreci dün itibari ile başladı. İlk gün neredeyse tüm partiler tüm adaylar gazetelere, billboardlara reklam verdiler. 
HP’nin yerel seçimler için verdiği reklamlarda “Tek Adam” olmak ile eleştirilen Özersay’ın resmi vardı. Sanki kendisi belediye başkan adayı olacak 24 Haziran’da.
Ve Özersay’ın kullandığı resme iyi bakın. Hatta bu resmi kişilik analizi yapabilecek uzmanlara sorun, biz bir şey demeyelim, yanlış anlama olmasın, siz sorun ve uzmanlar size söylesinler ki bu fotoğraf neyi ifade ediyor. 
 


“yürü de gorkma”
Yerel seçimler için resmi propaganda süreci dün itibari ile başladı, gazeteler, yol kenarlarındaki billboardlar süslendi. Her kes vaadini bu billboardlarda sloganı ile paylaşıyor, seçmenden oy istiyor.
Başkent Lefkoşa’da Mehmet Harmancı “şüphesiz Harmancı” ile geçen seçim de olduğu gibi devam ederken Girne’de Nidai Güngördü “ Elbette Nidai Başkan” sloganını kullanıyor. Gazimağusa’da İsmail Arter” “yine Gazimağusa Kazanacak” diyor.
Alsancak’ta Fırat Ataser “Durmak yok, Hizmete Devam” der iken Gönyeli’de Mustafa Akyön “Gönyelide Doğru Yön Mustafa Akyön” sloganı ile seçmenden oy istiyor. İskele’de yeniden aday olan Halil İbrahim Orhun “Nerede Kalmıştık İskele?”  ile seçmene mesajını veriyor. 
Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Kâtip Demir” Birlikte Başardık, Yarım Bırakma” sloganı ile seçim startını verdi. Büyükkonuk’ta Ahmet Sennaroğlu ise “Gailemiz Hizmet” sloganını kendisine seçmiş. Lefkoşa’nın sevilen adayı Çetin Sadeli ise “yürü de gorkma” diyor seçmene. 
İşin özeti renkli bir seçim dönemi daha başladı hayırlısı ile. Bakalım bu 19 günlük geriye kalan sürede adaylar daha neler neler yapacaklar seçmenin gözüne ve gönlüne girebilmek adına. 

Kürtaj ve dokunulmazlık
Dün meclisin gündemi hayli doluydu. Oysa yeni meclis seçildi seçileli bu kadar dolu bir gündemle hiç toplanmamıştı. Neyse dün toplantılar ya gündemlerinde iki önemli konu vardı.
BİRİNCİSİ: Dokunulmazlık konusu; komite kuruldu ve UBP milletvekili Aytaç Çaluda, komiteye gönderilen ilk vekil oldu. Aslında meclisteki tüm partilerin seçmene verdiği “dokunulmazlıkların kaldırılması” seçim öncesi çoğunluğu elde edenin diğer grubu mecliste köşeye sıkıştırılması olarak hayata geçmiş oldu. 
İKİNİCİSİ: Kürtaj konusu: Meclis Genel Kurulu’nda kürtaj ile ilgili düzenleme için ilgili ivedilik istemi görüşüldü,  kısacası yepyeni bir tartışma gündemimiz olmuş oldu. Bu konuyu önümüzdeki günlerde işlemeye devam edeceğiz. 


MESAJLAR

Kudret ÖZERSAY: Reklamcılar ve kampanya yapan arkadaşlarıma danıştım. KKTC kurulduğu ve ilk seçimlerden bugüne kadar yapılmış gazete reklamlarını inceliyoruz. Dünkü ilan hakkında yorumları size aktaracağız.  

Tufan ERHÜRMAN:  Seçimlere az bir süre kala meclisi çalıştırmaya başladığınız gözlerden kaçmıyor. Neyse vatandaş zaten neyin olup olmadığını görüyor, yeter ki çalışsın yeni meclisimiz. 

Muharrem OZSEYFİLER: GAÜ Çetinkaya için başkanlık yarışına katılmaya karar vermişsiniz ve iyi bir yönetim kurulu kurabilmek için kolları sıvamışsınız.  

Ayşegül BAYBARS: Gece kulübü Çalıştayı'ndan çıkan sonuç basınla halen paylaşılmadı diye soruyor meslektaşlarımız.  İki ay oldu, hatırlatayım istedik. 

Çetin SADELİ: Siz Lefkoşa’dan aday oldunuz ama görüyoruz ki Alsancak’ta, Mesarya’da geziyorsunuz. Bu genel değil bu yerel seçim. Seçimleri karıştırmış olmayın sakın.

Fırat ATASER: Daha ilk günden 1000 adet bayrağı tüketmişsiniz ve yeniden bayrak siparişi vermişsiniz. Siz en iyisi şöyle 4-5 bin bayrak siparişi daha verin. 

Mehmet HARMANCI:  Kampanya ekibi ile yoğun bir mesai harcıyormuşsunuz son günlerde. Bu arada kampanya ekibine lojistik hizmetleri yengemiz veriyormuş. Menü kuvvetli olunca bize de seslenmeyi unutmayın. 

Gencay EROĞLU: Farklı bir başlangıç oldu, gerçi yıllar önce kürekçi vardı ama süpürgecide hiç fena olmadı. Hadi hayırlısı bakalım. 

İsmail ARTER: Rakip adaylar sizi iş yapmadı diye eleştirirken siz kampanyada yaptığınız işleri ön planda tutuyormuşsunuz.  Vatandaş her halde kararını verirken her şeyi gözetecektir. 

Fikri ATAOĞLU: Girne-Alanya gemi seferleri yanında Türk Hava Yolları da ek seferler düzenleyecekmiş. Hadi inşallah, belki bilet fiyatları bir nebze olsun aşağıya düşer. 

Erhan ARIKLI: Kürtajı belli bir haftadan sonra  “cinayet” olarak görüyormuşsunuz. Acaba dinimiz bu konuda tam olarak ne diyor? Bu konuda da bir bilgilendirme yapar mısınız? 

Erol CANSEÇ: Alsancak Belediyesi meclis üyeliğine aday olduktan sonra sizin mekân dolup taşmaya başladı diyorlar. Ah gözüne yandığımın seçimleri nelere kadirsin sen. Neyse bir gece de biz geleceğiz mekâna. 

Mete ÖZMERTER:  Bankaların maliyetlerinin aşağıya çekilmesi ve piyasanın rahatlatılması önerilerini biz aldık ama henüz bunu alacak bir Merkez Bankası başkanı yok ülkede.

Zorlu TÖRE: Alanya-Girne seferleri başlamış ve ilk gelen kafileyi siz karşılamışsınız Girne’de. Karşılarında sizi gören yolcular hayli mutlu olmuşlar. 

Turgut Çalıcı: Lefkoşa Belediyesi belediye meclis üyeliği için kapı kapı gezip oy istemeye başlamışsınız. Ayrıca tüm aileyi de seferber etmişsiniz seçimlere kadar. 


POLEMİX
 “30 Haziran itibarıyla THY ile yapmış olduğumuz görüşme sonrası, THY 7’nci seferi koymayı taahhüt etti. Biz 8’inci seferi koyması için çalışıyoruz. Onun dışında farklı hava yollarının devreye girmesi ile ilgili şahsımın yapmış olduğu ikili görüşmeler var. Umarım o görüşmeler kısa süre içerisinde tamamlanır.”
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu 

YORUM EKLE

banner471

banner473