banner564

Tarihe mal olacak bir eser

‘Rauf Raif Denktaş: Var olma savaşım’
Uzun yıllar öncesinde başlayan dostluğumuz, kardeşliğimiz hep aynı kulvarlarda seyretti. 
Değerli insan Lütfi Özter’in Yazı İşleri Müdürü olduğu dönemlerde Birlik gazetesinde sevgili Metin Silman’ın da var olduğu yazım ailesinde Osman Güvenir’le birlikte yıllarca kalem oynattık! 
Daha sonra aynı dehlizlerin içine girme cesareti göstererek siyaset yapma hevesini birlikte tattık.
Sevgili Osman Güvenir çok yönlü bir sanat adamıdır!  
Resim yapar, müzik yapar, her gün gazete sayfalarında günlük olayları gündeme taşır, yorumlar yapar.
Bütün bunlar yanında çoğumuzun cesaret edemediği roman yazar, şiir yazar, Kıbrıs Türk insanının önde gelen liderlerinin tarihe kaydı olabilecek nitelikteki anılarını kaleme alır.
Güvenir memuriyet hayatında birçoğumuza kısmet olmayan yerlerde görev yapmış biri. 
Yıllarca mücadele liderimiz rahmetli Dr. Fazıl Küçük’ün özel kaleminde görev yapmış, daha sonrasında da Kurucu Cumhurbaşkanımız rahmetli Rauf Raif Denktaş’ın yakın mahiyetinde bulunmuş.
Topluma mal olmuş bu iki liderle olan gözlemlerinin kaydını tutmuş ve tarihe mal olacak nitelikteki iki eserini okuyucuya sunmuş.
Üç yıl kadar önce “Dr. Fazıl Küçük’le Geçen Günlerim” adlı biyografik kitabı ile okuyucuyu, o günlerde yaşananlarla, yoktan var olma mücadelesine adeta göğsünü siper eden, varlığını adayan bir liderle buluşturma görevini gerçekleştiren Güvenir, okuyucuyu bu kez yeni kitabı “Rauf Raif Denktaş: Var Olma Savaşım” la bir araya getirdi.
Kıbrıs Türk toplumuna liderlik yapan kimselerin o günlerdeki öncelikli görevi, adada dipdiri var olan, Türklük ateşi içinde yanan, kendilerini Türklüğün kopmaz bir parçası olarak tanımlayan, adadaki varlıklarını Türkiye’yi yönetenlere aktarmak, duyurmak olmuştur.
Bu önemli çabalar yanında, zaman, zaman mücadelede yaşadıkları sıkıntıları, aile içinde yaşadıkları acıları, sevinçleri, mutlulukları gözler önüne seren Osman Güvenir “Rauf Raif Denktaş:  Var olma savaşım”la Kıbrıs adasında silahlı Rum zorbalıklarına karşı başlatılan örgütlü mücadeleyi, TMT’nin kuruluş aşamaları yanında esareti yaşayan, çocuğunun ölümünde bile bulunamayan, ailesinden uzak sıkıntılar içinde kıvranan ama mücadele adamı olarak hep diri durmasını başaran bir lideri çok iyi anlattı.
Kıbrıs Türk toplumunun bugünlere nasıl geldiğini günümüz gençliğinin gözlerinin içine sokan bu eserler, yaşanan gerçekleri başkalarının değil, iki liderle bire bir, birlikte, kader birliği yapan bir yazarın kaleminden öğrenmek arzusunda olanlar için büyük bir fırsat. 
Böylesine değerli eserleri kazandırdığı için kadim dostum Osman Güvenir’i bu doğum gününde içtenlikle kutlarım. 

YORUM EKLE

banner608

banner474