banner564

Tecrübe ağır bastı

 Pandemi sonrası başlayan ligimizde son 7 haftaya girilirken K.Kaymaklı ve Merit Alsancak Yeşilova Lefkoşa’da karşılaştılar.
 Yeşilova son maçı galibiyetle tamamlarken K.Kaymaklı berabere kalmıştı. Bu maçta K.Kaymaklı her ne kadar da rahat olsa bile alacağı bir galibiyetle tamamen rahatlamak istiyordu. Yeşilova da çıkışını sürdürmek ve ligi üst sıralarda tamamlamak istiyordu.
 Her iki takıma baktığımızda bir tarafta çok genç ve tecrübesiz K.Kaymaklı, diğer tarafta tecrübeli ve kaliteli bir takım olan Yeşilova vardı.
 Yeşilova maça çok hızlı başladı ve arka arkaya bir birine benzer iki tane gol buldu. Belli ki çalışılmış pozisyonlar bunlar. Maçın ilk yarısında maçı istediği gibi oynayan istediği pozisyonları yaratan onlardı. Rakibine fazla pozisyon vermedi. Özellikle yabancıları ile etkili oldular. Rakibin sağ tarafından çok etkili ataklar geliştirerek pozisyonlar yaratırken gollerden birini de böyle buldular. Rakibinin defanstaki hatalarını affetmediler.
 İkinci yarıda daha çok aktif dinlenme gibi bir maç oynadılar. Rakibine birkaç pozisyon vermesine rağmen kaleci İrfan bunlara engel oldu. Rakibinin son dakikalarda risk alarak gol aramasını da iyi değerlendirerek Mbah ile daha önceki dakikalarda yapamadığını yaparak bir gol daha buldu ve istediği galibiyeti rahat aldı diyebiliriz.
 K.Kaymaklı’da genler çok fazla. Gençleri kazanmak güzel ama bu kadarını bir anda sahaya sürerken karşılarında da bu kadar tecrübeli bir takım varsa başarılı olmaları imkansızdır.
 Özellikle ilk yarıda çok hatalar yaptılar. Defansta kaleci ile birlikte çok hata yaptılar. İleride top tutamadıkları için rakip de çok kolay geldi. Yenen ilk iki gol bir birlerinin kopyası gibi. Bir takıma kendi ceza alanınızda bu kadar rahat hareket etme şansı verirseniz bedelini ödersiniz.
 Kendi sağ taraflarından çok fazla atak yediler ve buna önlem alamadılar. İkinci yarıda rakip takım oyunu biraz da rölantiye alınca daha fazla atak göründüler. Ancak bunlardan hiç etkili olamadılar. Risk aldıkları son bölümlerde iki aynı pozisyonda rakip takıma bir gol daha atma şansını verdiler. 
 Takım olarak iyi oynamadılar ve mağlubiyetten kaçınamadılar. 

YORUM EKLE

banner608

banner474