banner564

Tecrübe farkı

Yenicami liderlik yolunda önemli bir engeli daha aşarak liderliğini altıncı haftada da sürdürdü.
Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanan Yenicami Doğan Türk Birliği maçında 9 kişi kalan Doğan Türk Birliği karşısında özellikle ikinci yarıda çok zorlanan Yenicami yinede galip gelmesini bildi.
Doğan Türk Birliği’nin ikinci yarıda ortaya koyduğu performans ise takdire değer bir performanstı.
Yenicaminin onca tehlikeli ataklarına rağmenvar gücüyle savunma yapan gelen her tehlikeyi bertaraf eden Doğan Türk Birliği Savunmasını da kutlamak lazım.
Penaltı  kararından önce Doğan Türk Birliği’nin itiraz ettiği faul pozisyonunda ise hakeme penaltı sonrası yapılan itirazlar gecikmeli itirazlardı.
Eğer penaltı verilmeseydi faul pozisyonu konuşulmayacaktı bile.
Kırmızı kartlık pozisyonda ise Hakem Kerem Eran’ın doğru karar verdiğini çok rahat söyleyebiliriz.
Kart kararı sonrasında Doğan Türk Birliği kalecisi Ozan’ın hakeme yaptığı hareket ise tamamen amatörce ve düşüncesizce bir olaydı. Takımının 10 kişi kalması sonrasında sinirlerine hakim olması gerekirken düşüncesiz bir hareketle takımını 9 kişi bıraktı.
Kulübünü seven takımını seven her futbolcu hakeme itiraz ve sert tepki koymak yerine arkadaşlarını motive eden futbolcudur. Ozan dün bir hata sonucu takımını eksik bırakmış olabilir ancak bu olay tüm takımlardaki birçok futbolcu için geçerli. Hakeme itiraz sanki takımını sevmek kenarda durup itiraz etmemek de takmını sevmemekle eşdeğermiş gibi algılanıyor. Peki hakem kararı verdikten sonra hangi kararından vazgeçmiş bugüne kadar? Çok büyük hatalar ve çok tartışmalı birkaç kararın dışında hiçbir hakem kararı değişmemiştir.
Futbolcu arkadaşlar hakem kararlarına karşı daha usturuplu itirazlar yaparsa takımını da eksik bırakmamış olur.
Yenicami 9 kişi kalan Doğan karşsıında çok ahım-şahım bir futbol oynamadı. Doğan Türk Birliği’nin 9 kişiyle ortaya koyduğu performans Yenicami’yi zaman zaman sıkıntıya bile soktu. Son dakikaya kadar 2-1 giden karşılaşmada DTB’nin bir puanı koparması bile bekleniyordu. Yenicami tecrübesiyle bu maçı kazanarak yoluna devam etti.
Doğan Türk Birliği ise hiçde küçümsenmeyecek bir oyun ortaya koyarak başta kendi taraftarları olmak üzere herkesin taktirini kazandı.
YORUM EKLE

banner471

banner474