banner564

“Teknik faul”

Kudret Özersay, kendi sosyal medya hesabından açıklama yapıyor. 
Tarih: 29 Temmuz Pazar Saat 17.00   

Özetle diyor ki Özersay, “Hayat pahalılığının kamudan maaş alan herkese eşit oranda/yüzdelikte yansıtılması yerine, fazla alana daha az, az alana ise daha fazla yansıtılması için Maliye bir çalışma yaptı ancak bunun özellikle hayat pahalılığı için Teknik Olarak Mümkün Olmadığı sonucuna vardı. Bizde HP’li vekiller olarak bu artışı almayıp, hayır kurumlarına bağışlayacağız. 
Serdar Denktaş, basın toplantısı düzenleyeceğini söylüyor. Sonra Başbakan ile görüşeceğim deyip toplantı saatini değiştiriyor. 
Tarih: 30 Temmuz Pazartesi Saat 15.40
Özetle diyor ki Denktaş, milletvekilleri bugün maaş almayacaklar ve Cuma günü hayat pahalılığı olmaksızın maaşlarını alacaklar. Oradan tasarruf edilen rakamda kamuda çalışan 1453 kişiye paylaştırılacak.
Başbakanın ise bu konuda günlerdir ağzını bıçak açmıyor. Çünkü Başbakanın Partisi CTP’de kazanlar fokur fokur kaynıyor ve o kazanların içine Özersay ile Erhürman’ı koymak isteyenlerin sayısı her geçen saniye daha da artıyor. 
Özersay’ın teknik olarak mümkün olmadığını söylediği şey 24 saat bile geçmeden oluyor. Teknik olarak, Özersay kendi hükümet ortağı tarafından ofsayt pozisyonuna düşürülüyor. 
Bu arada Hükümetin diğer ortağı TDP ise apayrı bir dünyada yaşamaya devam ediyor…
 
Damacana 
Sağlık Bakanlığına Bağlı Temel Sağlık Dairesi güzel bir karar aldı ve piyasadaki eski su damacanaların toplatılacağını, bunu kullanan firmalara ağır cezalar yazılacağını su üreticilerine bildirdi.
Ancak memleket sahipsiz olunca bu işin faturası da yine vatandaşa kesildi. Öyle ki damacana ile su satan şirketler kendi sattıkları su damacanalarının eski olanlarını vatandaştan almayı ret ediyor. Yeni su vermek için 30 TL yeni damacana depozitosu ve su ücreti istiyorlar. Yani bir damacana su için vatandaş en az 37-40 TL arası para ödemek zorunda kalıyor. 
Marketlerde bu işten en çok zarar görenler arasında. Zira ellerinde 50’ye yakın su damacanası ile öylece ortada kaldılar. Su şirketleri, bir hafta önce verdikleri damacanaları artık değişmiyorlar. 
Hükümet iyi bir şey yapmak istiyor ama faturasını yine halka ödettiriyor. Üstelik 2 gün önce parasını ödeyip, aynı su şirketinden aldığınız damacanayı geri almayarak.

Sendikalar tatilde 

•    Metin Atan… Tatilde
•    Sami Dilek….Sendikada alavere dalavere peşinde
•    Arslan Bıçaklı… Transfer derdinde
•    Ahmet Çaluda… Düğün dernek peşinde
•    Güven Bengihan… Sıcaklar yüzünden klima altından çıkamıyor
•    Şener Elcil…. Güneyde, telefonlarına ulaşılamıyor
•    Kağan Mındıkoğlu… Makedonya’dan daha yeni döndü 
53 Sendika varmış memleket dahilinde. Zamlar karşısında sokağa inen, zamlara itiraz eden TEK BİR TANE bile sendika yok!
Demek ki neymiş, Hükümet zam yapmakla doğru yapıyormuş. 

Anket 
Artık her gün bir anket yayınlayacağız bu köşede. Sosyal medya hesabımızdan sizde her gün oylarınızla gündemi belirlemeye katkı koyabilirsiniz.


MESAJLAR 

Kudret ÖZERSAY: Teknik sorun ne oldu da 24 saat geçmeden çözüldü? Bu arada bağış yapacaksınız diye birçok kurum kuruluş heveslendi. Onlara ne olacak şimdi? 

Tufan ERHÜRMAN: Parti içinde düğmeye basıldığının farkında mısınız? Yok değilseniz biz söyleyelim, düğmeye bastılar. Bundan sonra işler daha da zor ve karmaşık bir hal alacak. 

Serdar DENKTAŞ: Gene tüm ustalığınızı gösterdiniz ve başta hükümet ortaklarınız olmak üzere herkesi ters köşeye yatırdınız. Bakalım muhalefet ne yapacak şimdi? 

Cemal ÖZYİĞİT: Yani bunca olay var iken ara sıra sizde çıkıp Hükümetin tümünü ilgilendiren konularda bir şeyler söyleseniz. HP konusu CAS konusu zamlar gibi. 

Şehbal HAMZAOĞULLARI: Kültür Dairesi Müdürlüğü göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Eğitimci kökenli birisi olarak önemli bir sorumluluk üstlendiniz. 

Salih SARPTEN: Yıllarca bakanlıkta bu görevi beklendiniz hatta kendi partiniz bile sizi bu göreve getirmedi. Yatın kalkın dua edin Cemal Hocaya.  Talim ve Terbiye Dairesi Müdürlüğü göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. 

Havva DAĞSEVER: Dört yıl boyunca Talim ve Terbiye Dairesi Müdürlüğü görevini başarı ile yürüttünüz. Okul kitapların düzenlenmesi, ders müfredatlarına kadar birçok konuda iyileştirmeler yaptınız. Şimdi biraz dinlenme zamanı. 

Neşe ERTOK: Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi müdürlüğü göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Ne hikmetse bu dairenin müdürleri genelde hep Güzelyurt’tan alıyor.  Gelenek sizinle de bozulmadı desenize. 

Ahmet KARAHAN: Milli Eğitim Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu başkanlığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Özellikle sizden önceki müdür İley Hanımın bir sendika başkanın eşi ile ilgili davasını nasıl devam ettireceğinize yakından bakacağız. 

Mehmet KASIMOĞLU: Merak etmeyin bir tek hayal kırıklığına uğrayan siz değilsiniz Özersay konusunda. Pek çok kişi maalesef sizin gibi aynı kırıklığı yaşıyor. 

Oğuz KÖSE: Siz de Özersay konusunda hayal kırıklığı yaşamışsınız ve çıktığınız TV programlarında halktan bu konuda açık açık özür diliyormuşsunuz şimdi. Bu da bir erdemdir. 

Nazmiye ÇELEBİ:  Görevden alındıktan sonra Karşıyaka’da emek karşılığı domates toplama işine başlamışsınız. Emeğinizin karşılığı olarak ta bir kasa domates almışsınız. Bu zamanda en doğru işi yapıyorsunuz gene. 

Erhan ARIKLI: Serdar Beyin vekillere verilmeyeceğini açıkladığı HP artışı ile ilgili olarak siz muhalefet partisi olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bu konuda nasıl bir yol izleyeceksiniz? 

Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Hükümetçilik bir oyun değil dediniz ama alternatif konusunda da henüz bir ışık yakmadınız. Bu konuda sokaktan gelen baskılara bir şey diyecek misiniz? 

Hasan UZUN: Sizin markette satılan damacanaları ilgili şirket değişmeme kararı almış. Artık 50 damacanaya çiçek eker, her birini istasyonun değişik köşesine koyarsınız.  


POLEMİX
 “Sizi de yapacağınız bağışı da REDDEDİYORUZ. Çalışanlar sizin dilenciniz değil efendinizdir. Milletvekili maaşlarından HP’yi anayasaya aykırı olarak kesip göç yasasından işe girenlere 56 TL lik zam yapacağını açıklayan hükümeti istemiyoruz. Halkın aklı ile alay eden siyasetçileri istemiyoruz. Hükümet derhal istifa edip bir seçim hükümeti ile yeniden yola devam edilmeli. Yaptıkları zamlar ile ülkeyi yangın yerine döndürenler de bir daha aday olmamalı.”
 İzzet Türkmen 

YORUM EKLE

banner608

banner473