banner564

Terör Yasası ne oldu?

“Yasa dışı cemiyete ait kitap” ve “terör örgütüne üyelik iddiası” ile iki gün gözaltına alınan CTP Parti Meclisi üyesi ve CTP Lefkoşa İlçe Yönetim Kurulu üyesi Bengül Gargınsu’nun durumu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.
Sol cenahtan farklı farklı açıklamalar gelse de CTP Genel Başkanı ve Başbakan Tufan Erhürman’ın açıklaması oldukça “temkinli” ve bir avukat açıklaması gibiydi. Oysa tutuklanan kişi kendi partisinin yetkili organlarında görev almış ve siyaset yaptığı yol arkadaşlarından bir tanesiydi. 
KKTC Yasalarında Terör Örgütüne atıfta bulunan bir yasa yok! Olması için Türkiye Dışişleri Bakanlığı, TC Lefkoşa Büyükelçiliği bu konuda birçok kezler buradaki hükümetlere çağrı yaptılar.
Hatta görevini tamamlayıp emekliye ayrılan Derya Kanbay bu konuyu gündeme taşımasına karşın hiçbir girişim olmadı, olamadı. Bakın ne demişti Büyükelçi Kanbay; 
“KKTC hukuk ve yargı sisteminde terör suçu ve tanımı bulunmadığını, dolayısıyla terör örgütü üyesi bir KKTC vatandaşının yakalanması halinde yargılanamayacağını ve Türkiye’ye gönderilemeyeceğini söyleyen Kanbay, bu eksikliğin giderilmesini talep ettiklerini ancak henüz bu konuda ciddi bir girişim yapılmadığını belirtti. ” (13 Temmuz 2018) 
Sevgili okurlar, ekranlarda 20. Yılına girmiş bir kardeşiniz olarak size sesleniyorum. Bu ülkede yetkililer yani iradeyi elinde tutanlar konuştuklarının yarısını iş olarak yapmış olsalardı bugün AB üyesi ülkeler bile bize hayran hayran bakıyor olacaklardı.
Başbakanın da dâhil olduğu CTP, hükümet ortağı TDP ve diğer sol partiler, Halep oradaysa arşın burada. Oturun bir günde bu konuda ki eksikleri tamamlayan bir yasa çalışması hazırlayın. 
Bu çağda “Yasa dışı cemiyete ait kitap” diye bir suç kavramını mevcut yasaların içinden çıkarın. Terör Örgütü kavramını, terörist kavramını anlatan yasaları da içine alacak yeni bir düzenleme yaratın. 

CTP araya mesafe koymalı 
Bir kişinin veya bir partide bir zümrenin terör unsurlarına sempatizanlığı var diye koskoca kitleyi hedef almak yanlış. Ancak o partinin de buna izin vermiyor olması gerekiyor.
Geçmişte de benzer tartışmaların var olduğunu çok iyi bilen birisi olarak diyorum ki, CTP bu konuda terör örgütü unsurları ile arasına bir mesafe koymalı, koymayı bilmeli. “Hakların kardeşliği “ başka şey, terör örgütü unsurların propagandalarına alet olma başka bir şey.
Hassas bir konu olduğu için çok derine girmek istemiyorum. Dediğim gibi birkaç kişi yüzünden tüm zümreyi aynı kefeye koymamak gerekiyor. Ama CTP’nin de bu konuda daha titiz davranma vakti geldi de geçiyor bile… 
 

Bu bayram başka bayram
Genelde Tıp Bayramında tıptaki örgütler konuşur bir günlük kısır tartışmaların ardından konu bir sonraki 14 Mart’ta kadar unutulur giderdi.
Bugün ki Tıp Bayramı etkinlikleri biraz farklı olacak gibi geliyor bana. Zira Serbest Çalışan Hekimler Birliği, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği ve Tıp-İş hükümetin sağlık politikalarını yerden yere vurmaya hazırlanıyor. 
Hayli gergin bir tören bizi bekliyor. Yarın törenden notlarımızı size aktaracağız bu köşede. 

Karnaval
Bizde panayır karnavalcılığı yapılıyor. Havaların biraz ısınması ile birlikte hemen her hafta sonu bir yerde bir festival olacak. Oysa geçen hafta Limasol’da yapılan karnaval gibi karnavallara ihtiyacımız var.
Yıllardır deniz ve kumdan başka bir şeyi ön plana tutamadık maalesef turizmde. Limasol Karnavalı gibi karnavallar düzenlenmeli, 5 yıldızlı oteller, üniversiteler bu karnavallarda birbirleri ile yarışmalı. Aylar öncesinden başlamalı hazırlıklar.
Yoksa haçana bir hellimli zeytinli ile geçecek panayırlar…. 

MESAJLAR 

Fırat ATASER: İngiltere Türk toplumu futbol federasyon başkanı Serdar Sarı, Alsancak Belediyesine iki adet black cap taxi hediye etmiş. Bakalım bu taksileri nerede kullanacaksınız? 

Tufan ERHÜRMAN: Önceki gece yaptığınız açıklama bir parti başkanından ziyade bir müvekkilin hukuk danışmanı olarak yapılmış bir açıklamaya benziyordu. Öyle ki parti içinde de açıklamanız çok tartışıldı. 

Dr. Remzi GARDİYANOĞLU: Kazandığınız mahkemelerden bir sonuç çıkmayınca bir kez daha kazandığınız davaları ileri götürmek için yeni dava dosyalayacakmışsınız. Rekora doğru gideceksiniz anlaşılan bu gidişle. 

İrfan GÜNSEL: Geçen gece Türkiye’nin ünlü motor sporcularından bir tanesini ülkemizde ağırlamışsınız. Anlaşılan yakında bu alanda Türkiye’de ses getirecek projelerin peşindesiniz. 

Eral OSMANLAR: Akdeniz ve deniz hukuku konusunda artık uluslararası kuruluşların panellerine konuşmacı olarak davet alıyormuşsunuz ve son gelişmeleri değerlendiriyormuşsunuz. 

Dr. Özlem GÜRKUT: Bugün Sağlık Bakanı Filiz Besim’in karşısında oldukça sert bir konuşma yapacağınız konuşuluyor. Bakalım iddialarınıza bakan ne cevap verecek? 

Filiz BESİM: Tıp Bayramınız kutlu olsun ama bugün ilgili örgütler size fena yüklenecekler gibi gözüküyor. Bakalım hepsine teker teker cevap yetiştirebilecek misiniz? Gazanız mübarek olsun. 

Tolga ATAKAN:  Trafik Dairesinin başına ne zaman işin ehli birisini atayacaksınız. Bu konuda ki uzmanlar belli. Bari bu konuda ısrar etmeyin ve gereğini biran önce gerçekleştirin. 

Barış TİLKİ: 24 yıldır aynı şeyleri söylemekten yoruldunuz ama ne hikmetse muhataplarınız aynı şeyleri dinlemekten bir türlü yorulmadılar. Ne diyelim ağaç olsa karşınızdaki anlardı her halde. 

Osman OŞAN: Sizin şu meşhur sözünüz geldi aklımıza ama ne televizyondan nede gazeteden söyleyemiyoruz. Neyse özelden soranlara sizin o meşhur sözünüzü hatırlatıyoruz. 

Serdar DENKTAŞ: Dün sabah erken saatlerde Lefkoşa sokaklarında tek başınıza dolaşırken görülmüşsünüz. Bisiklete ne oldu bu arada? Onunla gezmiyor musunuz atık? 

Gökhan ALTINER: Dün ebediyete gönderdiğimiz İrsen Küçük’ün cenaze merasimine katılanlara iyice baktınız mı? Bu konudaki merakınızı giderdiniz mi? 

Çiğdem AYDIN: Bazı söylem ve paylaşımlarınızdan ötürü 2 CTP milletvekili sizi sosyal medyada arkadaşlıktan silmiş. Eh artık oturun bir köşeye ve maraz edin kendi kendinize. 

Halil İbrahim AKÇA: İrsen Küçük’ün cenaze törenine katılmak için kısa süreliğine de olsa yeniden ülkeye geldiğinizi gördük. Ee buradaki eski dostlarla dün hasret giderebildiniz mi? 

Mehmet KUMSER (Skylap): Oynadığınız film Almanya’da ilk 50 film arasına kalmış katıldığı yarışmada. Yakında Oskar falan da alırsanız hiç şaşmayacağız valla.  

YORUM EKLE

banner471

banner473