banner564

Teşekkürler

Yıllardır futbolun içerisindeyim Kıbrıs Türk kesiminde oynanan en gösterişli final maçı geçen akşam Atatürk Stadı’nda oynandı. Kabul ediyorum Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynanan Rothmans Kupası maçları da çok güzel ve gösterişliydi ama inanınız Nicosia Group Cup final müsabakası onlara atmıştır.
Dikkat etmişsinizdir en iyilerden bahsederken iki özel şirketten söz ettim. Bu da gösteriyor ki işin özü paraya dayanmaktadır. Ne var ki parayı kullanmak da beceri istemektedir o da APO’da (Abdullah Yusuf-Uluçhan’dan) fazlasıyla varmış. Atatürk Stadyumun içi ve dışını o kadar güzel donattı ki görmeden inanamazsınız. Bunu yaparken de sportif görsellerin dışına çıkmaması, tüm futbol kulüplerimizin amblem ve isimlerini duvarlara kazıması stadımıza ayrı bir renk kattı.
Oyun alanına kattığı renk ve bayrak cümbüşü ise gözlerimizin pasını silen cinstendi.
Pek tabii bu güzelliklere imkan tanıyan Atatürk Stadyumu’nun hakkını vermek gerekir. Bunu kabul etmek gerekir ki ‘FİNAL’ karşılaşmaları ülkenin en büyük stadında oynanmalıdır. Çünkü final tüm sporseverler adına oynanması bir yana, mekanın görsel şölene imkan tanımalıdır.
Futbol Federasyonumuzun hakkını da vermiş olalım ligi ve kupa karşılaşmalarını tarafsız adaletli yönettiklerini söylemeliyiz.
İlginç ve bizce güzel olan diğer bu olgu ise Avrupa’da seyircili müsabaka oynatan tek ülke oluşumuzdur.
Müsabakanın teknik analizinden fazla söz etmeye gerek yok. Yenicami, yabancılarının daha kalite oluşu nedeniyle bileğinin hakkıyla kupayı müzesine taşımayı hakketmiştir.
 

YORUM EKLE

banner471

banner473