banner564

Total Futbol

Total Futbol, oyuncuları sadece defansif ya da ofansif olarak değil, oyunun her iki yönünü de oynamaya teşvik etmektir. Bu uygulama ile oyuncuların birçoğu farklı bölgelerde görev alabilir ve saha içinde sürekli yer değiştirebilir. Dünya futbolunda bu sistem takımların büyük bir kısmı tarafından kullanılıyor. 
Yenicami, ada futbolumuzda bunun tek örneği olarak karşımızda. K-Pet Süper Lig’in en kompak takımı görüntüsündeki Kartal, oynadığı oyun stilini, geliştirmeye devam ediyor. Yenicami, Kuzey Kıbrıs futbolunda olan klasik bir şeyi, kendi açısından ortadan kaldırdı. Nedir bu? Kartal, topu ayağına beklemiyor ve durarak oynamıyor. Bu sistemi yaratan Sedat Hoca’yı tebrik etmek isterim. Son 6 maçını kazanarak geldiği Binatlı deplasmanında, maçın hemen hemen tümünde rakibini baskı altında tuttu, boş alan bırakmadı, iyi top yaptı ve ciddi pozisyonlara girdi. Maçı daha erken koparabilirdi. Gerek son vuruşlardaki hatalar gerek kaleci Ercan’ın iyi performansı, karşılaşmanın son dakikasına kadar Yenicami’ye sıkıntı çektirdi. Nispeten kısır geçen ilk yarının sonunda, sakatlanan Moses yerine oyuna giren Hascan, maçın yıldızıydı. İkinci yarı yaratılan pozisyonların birçoğunda yer aldı ve kritik anda sorumluluk alarak oynadığı güzel futbolu galibiyet golüyle süsledi. 
Zorlu fikstür öncesi, en yakın rakibiyle olan puan farkını 5’e yükselten Kartal, gelen hafta Çetinkaya maçı için de hem moral hem de kredi kazandı.
Elinde kaliteli oyuncuları olmasına rağmen, ligde bulunduğu konumdan memnun olmayan Binatlı, maçın ilk yarısında rakibini iyi durdurdu, orta sahada Kehinde sert ve rahatsız ediciydi. Bulduğu golle de devreye önde girdi. Maçın ikinci yarısında geriye çok yaslanarak, topun insiyatifini tamamen rakibine bıraktı. Evet, bu bir taktik düşüncedir ancak her gelen topu ileri şişirerek, gol yemeden 45 dakika geçirmek pek mümkün değildir. Maçın son yarım saatinde çok pozisyon verdi, kazandığı toplarda iki pas yapamadığından dolayı top duvara çarpar gibi geri geldi. Bu yüzden takım çok baskı yedi, bunaldı ve mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Binatlı takımını isimler üstünden değil, komple değerlendirmek daha doğru olacak diye düşünüyorum. Geçen sene oynadıkları oyunla bu sene alakaları yok. Takımın kilit sayabileceğimiz bazı oyuncularını kaybetti ama şu an elde olan kadronun da daha iyi bir futbol ortaya koyması gerekir.
Karşılaşma Zümrütköy’de oynandı. Genel olarak baktığımızda çok sıcak bir ortamı var ancak saha zemini bozuk ve spor basını için de malesef ayrılmış bir yer yok. Müsabakanın orta hakemi, maçın sonucuna etki edecek bir kararda bulunmadı ancak düdük standardı olarak biraz sıkıntılı olduğunu söyleyebilirim.
YORUM EKLE

banner608

banner473