banner564

Trafikte denetim faktörü!

Polis teşkilatının en meşakkatli bölümlerinin başında gelir trafik şubeleri. 
Bir defa az personelle çok vakaya bakmak, yazın Kıbrıs’ın kavurucu sıcaklarında, kışın dondurucu soğuklarının kucağında saat kavramı olmaksızın görev yapmak her babayiğidin harcı değildir. 
Yine de en çok eleştirilen, homurtuların, zaman, zaman da en ağır suçlamaların hedefidir trafik görevlileri.
Geçtiğimiz akşam Lefkoşa’nın belli noktalarında trafik kontrolleri yapılıyordu. 
TC Elçilik binası ile Meclis binasının arasında trafik polisleri çevirmede bulunuyorlardı. Önümdeki araç trafik polislerini görür görmez frene bastı ama öyle bir noktadaydı ki dönüş de yapamazdı. Nitekim bana “geç” işareti yaptılar yanımdaki aracı da durdurdular. 
Hemen, hemen aynı saatlerde (gecenin 11.30 civarıydı) Osman Paşa Caddesi’nde ses kirliliğini doruklara çıkaran, cayırtılarla adeta asfaltı yaran araçlar cirit atıyorlardı. 
Benzer durumlar Lefkoşa’nın eğlence merkezi olarak öne çıkan mahallerde, Surlariçi’nde ve dışında sıkça karşılaşılan manzaralar olarak yıllardır devam edip gidiyor. 
Trafik polislerinin, her yere yetişememe, yeterli sayıda devriye ekiplerini görevlendirememe sorunu geliyor ve personel yetersizliğinde düğümleniyor.
Mademki kronikleşmiş bu sorunların üstesinden personel istihdamları yaratarak kurtulmak mümkün, neden yıllardır vatandaşa bu işkence yaşatılıyor?
Bu yetersizliklere rağmen az personelle görev yapmak zorunda kalan görevlilerin bilhassa Osman Paşa’da yapabilecekleri çok şey var inancındayım. Magandalığa tevessül eden sürücüyü pusu kurarak el telsizleri ile tespit etmek ve ileride bir noktada çevirmek mümkün. 
Vatandaşı perişan eden egzoz patlatmalarında, tekerlek kaydırmalarında bulunanların araçlarına birkaç günlüğüne el konulması, yüklüce para cezası kesilmesi eminim bunları yapanların sayısında düşüşe neden olacaktır.
Trafikte bir diğer hayati konu, paket servisinde bulunan mekanlarda çalışan paketçiler. Pandemi nedeniyle sayılarında son zamanlarda düşüş gözlenmiş olmasına rağmen paketçilerin motosiklet sürüşleri her an kazalara sebebiyet verebilecek boyuttadır.
Sağınızdan mı, solunuzdan mı geçeceği, yoksa başınızdan atlayarak menziline ulaşacağı belli olmayan bu sürücülerin yarattığı karmaşa her an bir kazaya sebebiyet verebilecek nitelikte. Hele iki araç arasından yapılan geçişlerde sadece dikkatli davranmak yeterli olmaktan uzak bir durum yaratıyor!
Sonuçta, her ölümlü kazanın arkasından içimiz yanıyor, kazalar sonucunda ateş düşmemiş ev kalmamış durumda. 
Dikkat buyurun, emniyet teşkilatında sadece trafik şubelerinin değil, tüm şubelerinde personel eksikliği ülkenin bir suç ve suçlu cenneti olmasına zemin hazırlar boyuta dayanmıştır. Bütün bunları dikkate alınarak ilgililerin yatmış oldukları uykudan artık uyanma vakti gelip de geçmiştir. Ülkenin bir huzur ve düzen ülkesi olabilmesi için emniyet güçlerinin eksikliklerinin giderilmesi şart.
Bilmem anlatabildim mi? 

YORUM EKLE

banner471

banner474