banner564

Tufan Hoca, Amerika’yı yeniden keşfetti

Çok sevdiğim sözlerin başında gelir “Amerika’yı yeniden keşfetmek”. Zira bu çağda en önemli kavramların başında zaman geliyor.
Zaman hem hızlı akıp gidiyor hem telafisi mümkün olmuyor hem de zaman içerisinde insanlar eski şeyleri unutabiliyor.
Tıpkı Çıkartma Plajı’nın Bakanlar Kurulu kararı ile kiralanması gibi. Dün konuyu mecliste gündeme getiren ana muhalefet lideri, ilgili kararın iptal edilmesini de sağlamış oldu. Yani bu konuda hükümete geri adım attırdı. 
Ancak meclis kürsüsünden iktidar için söylediği sözler biraz ağır kaçtı. Neticede zaman geçip gitse de arşivler kalmaya devam ediyor. 
Tıpkı CTP’nin 2005 yılında aynı yeri aynı kişilere Bakanlar Kurulu kararı ile 30 yıllığına kiralamış olması gibi.
Tufan Hoca, Amerika’yı keşfetti dün. Ama bilmediği şey 12 yıl önce de Amerika keşfedilmişti. Üstelik kendi partisi tarafından. Neyse Tufan Hocam, sen hükümete geri adım attırdın ya, bunun keyfine bak bir süreliğine. Zira yakında acı gerçekle maalesef yüzleşmek zorunda kalacaksın.

Basın Özgürlüğü Günü
Bugün bizim için özel sayılabilecek günlerden bir tanesi, "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü.” Oldum olası özel günleri pek sevmem, buna bayramlar dâhil. Herhalde çok uzun yıllar bayramlarda ve özel günlerde gazeteci olarak çalışmak zorunda kalıp ailemden uzak kaldığım için halen dahi bugünleri sevemiyorum.
Bugünün özel olmasının nedeni tüm dünya ile birlikte KKTC’de Basın Özgürlüğü Günü kutlanacak olması. Eleştiriye tahmini olmayanlar bugün methiyeler düzecek. 
Öte yandan bizdeki basın özgürlüğü de şu günlerde tartışma konusu. Zira bizdeki özgürlük o kadar sınırlarını aştı ki artık etik olarak yapılması uygun olmayan şeyler basın adı altında maalesef yapılıyor.
Fikir ve düşünce elbet özgür olacak, elbette eleştiriyi yapabilmek kadar eleştiriyi kabul edebilmek de önemli. Ama esas önemli olan bugün adına basın adı altında yapılan bazı şeylerin “etik kuralların” çok ötesinde olması. 
Etik kuralların herkes için geçerli olduğu, düşünce ve hür iradeyi sansürsüzce yansıtabileceğimiz bir 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü diliyorum. 

Amuda da kalkalım mı? 
Birleşik Krallık otoritelerinin Türkiye çıkışlı uçuşlara getirdiği yeni düzenleme nedeniyle 1 Haziran tarihinden itibaren Pegasus ile Ercan’dan Londra’ya uçan yolcular İstanbul Sabiha Gökçen ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda uçaktan inerek tekrar güvenlik kontrolünden geçecekmiş.
İsterseniz Kraliçem, bir de amuda kalkıp öyle binelim uçağa.
Onca yıldır Ercan’dan Londra’ya pek çok hava yolu şirketi uçuş gerçekleştirdi. Bugüne kadar güvenlik zafiyeti ile ilgili hiçbir kural es geçilmedi. Şimdi ne oldu da bu yönde yeni bir uygulamaya gidilmek isteniyor?
Yapılmak istenen KKTC turizminin baltalanmak istenmesi mi? Ve Birleşik Krallıkça nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan KKTC haklına yönelik ırkçı bir yaklaşım mı?
Son derece çirkin bir karar almış maalesef İngiltere’deki hükümet. Bakalım bu karara bizden bir ses çıkacak mı? 

MESAJLAR
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Bakanlar Kurulu kararı ile daha önce iki kez verilen Çıkartma Plajı’nı yeniden kiralanması konusunda alınan kararı durdurmuşsunuz. 
Tufan ERHÜRMAN: Amerika’yı yeniden keşfetmiş gibi dün bu işin üstüne balıklama atladınız ama siz de nereden bilecektiniz aynı kiralamanın geçmişte CTP döneminde de yapıldığının? Neyse sonuç önemliydi, biz sonuca bakalım. 
Hüseyin Avkıran ALANLI: Sosyal medya hırsızları bu kez yengenin hesabını ellerine geçirmişler. Bilişim yasasını Allah’tan meclisten geçirdiniz geçen ay. Bu konuda artık birileri yargının önüne çıkarılmalı. 
Kazım TÜRKKAN: Uyguladığınız şok diyet sayesinde bir haftada tam 10 kilo birden vermişsiniz. Ancak uyguladığınız diyet biraz ağır gelince kısa bir mola vermek zorunda kalmışsınız.
Biray DELİCEIRMAK:  Vakıf mallarından bazıların kiralanmasından sonra sizde Selimiye Camii İçin girişim başlatmışsınız. Hayırdır camide ne gibi bir işletme kurmayı düşünüyorsunuz?
Önder GOMEZ:  Spor hocanız Yiğit’in mekânında geçen Çarşamba gecesi neredeyse tüm etleri silip süpürmüşsünüz. Gündüz diyet-spor akşam da meyhanede ne varsa mideye indiriyorsunuz. Bu arada hala bir alo bekliyoruz sizden.
Selin-Rufat CANDEMİR: Pek muhterem kayınpederiniz-babanız hakkın rahmetine kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun.
İsmet AKİM: KIB-TEK Başkanı Hasan Erçen (Paterson) geçen hafta kanıtları ortaya koyalım dedi. Sizden hala bir ses seda yok, görelim şu bahsettiğiniz delilleri.
Ertan BİRİNCİ: Dede, hem de ikinci kez dede olmuşsunuz. Kız torundan sonra bu kez erkek torun gelmiş. Artık katmerli dede oldunuz siz. Tüm aileyi tebrik ediyoruz.
Dr. Fuat CİNER: Sezonun açılışını yapmışsınız ve geçen hafta dalmaya başlamışsınız. Bu arada yakında su altındaki zenginliklerimiz ile ilgili bir belgelese başlayacakmışsınız. 
Abdullah İŞKEY: Son günlerde şiire merak salmışsınız. Malum örnek aldığınız siyaset adamı da her konuşmasında şiir okur. Hatta okuduğu şiir yüzden hapis bile yatmak zorunda kalmıştı.
Soner KARASALİH:  Hellim konusunda öyle bir hesap yaptınız ki vatandaşın kafası karıştı. Şimdi vatandaş hellim alırken pahalı olan hellimi mi almalı?
Hasan ERÇAKICA: Dünyanın en zor işi ama en keyifli olanı torun bakma işine girmişsiniz. Bu arada organik yumurta işini de geliştirmek gerekecek gibi. Zira torun sayısı artıyor. 
Alişan OŞAN: Küçük bir ameliyat geçirmişsiniz. Çok geçmiş olsun, umarız en kısa sürede yeniden eski sağlığınıza kavuşursunuz. 
Eriş ÇOBAN: E’ler Piliç olarak birilerinin tekerine çomak soktuğunuz için son günlerde size olmadık isteklerde bulunuyorlarmış. Memlekette kimse iş yapsın istemeyenler var değil mi? 

GÜNÜN SÖZÜ
 “Kaç defa daha (iki taraftan en az) bir oyun gerekli olduğunu anlatmak durumunda olacağız, ya da onlar kendi pozisyonlarını kaç defa daha anlatmak durumunda kalacaklar? Aynı konuların etrafında konuşmak artık bitmeli, artık bir genel çerçeveyi ortaya çıkarmak için Birleşmiş Milletler daha fazla yardımcı olmalı”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı
YORUM EKLE

banner471

banner473