banner564

Türk kahvesinin cilde yararları

Kültürümüzde önemli bir yere sahip olan kahve, günlük hayatımızda da oldukça keyifli bir arkadaş. Heyecanlı sohbetlerin, kaliteli müziklerin, sürükleyici satırların yanına çok iyi yakışan bol köpük ve bol telveli kahve, ruhumuzu da bedenimizi de dinlendiren mis kokulu içeceklerden biri.

Kahvenin güzellikleri bunlarla bitmiyor; çünkü kahve telvesi ile de cildimiz için birçok fayda sağlar. Yeri geliyor içtiğiniz kahvenin telvesi ile falınıza bakabilirsiniz hem de telvenin doğal peeling özelliği sayesinde cildinizi güzelleştirebilirsiniz.

Kahve telvesinin cilt için önemli faydaları:

Doğal peeling özelliği ile cildi uyarır ve canlandırır 

1 tatlı kaşığı kahve telvesini 1 tatlı kaşığı limon ve 1 tatlı kaşığı suyla karıştırıp cildinize masaj yaparak uygulayın. 10 dakika kadar beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Bu işlemi düzenli olarak yaptığınızda daha aydınlık ve sağlıklı bir cilde sahip olacaksınız.

Ölü derilerden arınmak, siyah noktalardan kurtulun

Makyajınızı temizledikten ya da ılık bir duştan sonra burun, alın ve çene bölgenize bir miktar kahve telvesini masaj yaparak uygulayın. 5 dakika kadar beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Bu işlemi haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

Doğal tonik özelliği güne tazelenmiş bir cilt ile başlamanızı sağlar

Bir fincan Türk kahvesine 1 parça pamuk batırıp yüzünüzü silin. 10 dakika kadar beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Bu işlemi düzenli olarak uyguladığınızda oluşan farkı kısa sürede hissedeceksiniz.

Sıkı bir cilt ve daha sağlıklı bir görünüm

Düzenli olarak kahve telvesi maskesi uyguladığınızda ciltteki birçok kötü etkiyi yok ederek duru ve hoş bir görünüm kazanabilirsiniz.

Gözaltı morluklarınızdan kahve telvesi ile kurtulun

Kahve telvesini gözaltlarınıza bir pamuk yardımı ile sürüp 5-10 dakika kadar beklettikten sonra durulayın. Bu işlemi düzenli olarak uyguladığınızda morluk ve şişliklerinize kısa zamanda veda edeceksiniz.

İyi bir nemlendiricidir

Gün boyu yıpranıp nem kaybeden cildinize kahve telvesi ile takviye yapabilirsiniz. Cildin ihtiyacı olan nem miktarını karşılayarak kırışıklık ve sarkma gibi yaşlanma etkilerini yok eder.

Selülitlerden kurtulun

Yapılan araştırmalarda bir miktar su ile karıştırılıp çamur kıvamına getirilen kahve telvesinin selülitli olan bölgelere uygulandığında güçlü etkiler bıraktığı görülmüştür.

YORUM EKLE

banner471

banner474