banner564

Türkiye’den büyük destek

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar, tüm eleştirilere rağmen önceki akşam özel uçakla Ankara’ya gitti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüşen Tatar, 117 milyonluk maddi destekle ülkeye döndü. Salgın nedeniyle devlet gelirlerinin düştüğü gün gibi ortadayken, Tatar’ın memur maaşlarını ödeyebilmek için tüm çatlak seslere kulak tıkayarak Ankara’ya gitmesi ve büyük bir destekle dönmesi moral oldu.
Sadece 117 milyonluk destek değil, birçok konuda da Türkiye yanımızda olduğunu gösterdi. Türkiye’den KKTC’ye su getiren borularda geçtiğimiz ocak ayında meydana gelen arızayla ilgili onarım çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Oktay, aslında Kıbrıs Türk halkının sorunlarıyla ne kadar ilgilendiklerini de gösterdi.
Tatar, “Ankara ziyaretinin bir süredir çözüm bekleyen bazı konuların halledilmesi ve dış politikadaki bazı çok önemli gelişmelerin yüz yüze değerlendirilmesi bakımından son derece yararlı geçtiğini” söyleyerek, Türkiye’nin maddi ve manevi desteğinin her zaman sürdüğünü gözler önüne serdi. 
Ayrıca Türkiye,  salgın nedeniyle dijital ortama taşınan eğitimle ilgili de destek vereceğini belirtti. Türkiye’de kullanılan teknolojilerin KKTC’de de olması için girişim yapılacağı ve eğitime 9 milyon TL katkı koyulacağı kaydedildi.
Her ne kadar bazı kesimler Tatar’ın ziyaretini ‘seçimlere müdahale’ olarak değerlendirse de tüm dünyanın sırtını döndüğü KKTC’nin tek destekçisinin sadece Türkiye olduğu bir kez daha görüldü. 
Bizim tavsiyemiz yersiz ve acımasız eleştiriler yapmadan önce ülkenin içerisinde bulunduğu şartların göz önüne alınmasıdır. Zira salgın nedeniyle dünya ekonomileri çökerken, KKTC’nin de etkilenmesi de son derece doğaldır.
Salgın nedeniyle maddi sorunların yanı sıra tıbbi malzeme sorunu da ortaya çıktı ve Türkiye bu süreçte bize tıbbi malzemeler gönderdi. Şu anda Lefkoşa’da yapımı devam eden pandemi hastanesi de Türkiye’nin katkısıyla yapılıyor. Türkiye her zaman ve her ne şartla olursa olsun bizden desteğini esirgemezken, şimdi Tatar’ın ziyaretini ve 117 milyon TL’yi seçime müdahale olarak algılamak sadece iş güzarlıktır.

Yeni bir şey duymadık
Bizdeki yayından birkaç saat sonra Donald Trump ve Joe Biden ABD başkanlık seçimleri öncesi gerçekleştirilen ilk canlı yayın düellosunda, birbirlerine hakarete varan ifadeler ile saldırdılar. O yayını izleyince bizimdeki yayın çok masum geldi bana. 
ABD'de başkan adayları Trump ve Biden'ı karşı karşıya getiren ilk canlı yayın tartışmasında, ağırlıklı olarak iç politika tartışılırken, adayların birbirlerine sert eleştirileri dikkati çekti.
Bizdeki yayında olduğu gibi dün gece Trump ve Biden yeni hiçbir şey söylemediler. Daha önce mitinglerde söylediklerini programda birbirlerini yüzüne karşı söylediler. Tıpkı bizim Cumhurbaşkanı adaylarının da önceki gece yaptıkları gibi.

MESAJLAR: 
Ersin TATAR: Türkiye’den 117 Milyon ile döndünüz ve halkın gönlünü rahatlattınız. Anavatan parayı vermeseydi bu ay maaşların ödenmesi de zor olurdu. Hatta imkansızlaşırdı. Sağ olsun Anavatanımız.

Dr. Fuat ÇİNER: Canlı yayın öncesi yaptığınız konuşmada tüm adaylara yaptığınız çağrıya diğer adaylardan dönen olmadı ama vatandaş sizin diğer adayları sorgulamanızı istiyor. Sadece bunun formülünü bulmak gerekiyor. 

Erhan ARIKLI: Yani sizden sonra hasta olanlar iyileşti sizin iyileşmeye hiç niyetiniz yok gibi. Otelden de işleri gayet güzel idare ediyorsunuz. Tüm yayınlara da katılabiliyorsunuz. 

Arif Salih Kırdağ: Yakın arkadaşlarınızla kahve sohbetinde size sandığa gitmeyeceğini söyleyenler olmuş ve çok kızmışsınız. Haklısınız, sandığa gidip oy vermezlerse nasıl başaracaksınız. Haydi sandığa.

Ödül MUHTAROĞLU: "Tarihin en büyük ekonomik buhranıyla karşı karşıyayız" diyorsunuz ama bunun çıkışı içinde nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunda da bir şeyler göstermeniz gerekmiyor mu? 

Şükrü CAN: Türkiye’den de aranan mali kaynağın bir kısmı geldiğine göre piyasada bir canlılık olacaktır. Zaten seçimden ötürü de bir canlılık var. Bakmayın öyle herkesin ağlayıp sızladığına bu memlekette. 

Rifat GÜNAY: Merkez Bankası nezdindeki Türk Lirası ile yabancı para mevduat ve yasal karşılık hesaplarına uygulanan faiz oranlarını yeniden belirlemişsiniz ve faizleri bir iki puan yükseltmişsiniz. 

Mehmet HASGÜLER: Türkiye’nin geçmişte ki seçimlere yaklaşımlarını konu alan bir çalışmanın yapılması galiba şart olacak gibi. Bu konuda artık iş size düşüyor. Bir araştırın bakalım neler bulacaksınız? 

Ünal ÜSTEL: Dün akşam Girne Boğaz’da miting gibi kitle toplantısı yapmışsınız. Anlaşılan bu seçimlerde tek tabanca takılmanıza rağmen kitleleri toparlayabiliyorsunuz. 

Fadıl ŞANVERDİ: Aile büyüğünüz, dedeniz Şayiş Şanverdi hakka kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun. 

Selim GÖKBÖRÜ: Arızalı olduğu söylenen 4 adet jeneratörü ilgili firmanın parasız tamir edileceğini açıkladınız. İyi ki, Diyalog gazetesinin sorularını yanıtladınız da millet gerçekleri öğrenme şansı buldu. Tamiratın bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz. 

YORUM EKLE

banner608

banner473