banner564

Tüy dökücü kremler hakkında bilinmesi gerekenler

İstenmeyen tüyleri yok etmeyi kolaylaştıran tüy dökücü kremler, hijyeni sağlamada önemli bir yer taşıyor. Peki, kadın ya da erkek fark etmeksizin herkesin ihtiyaç duyduğu bu ürünler nasıl kullanılmalı? 
Ağda kullanmayı tercih etmeyenler için özellikle yaz aylarında pratik, acısız ve hızlı şekilde tüyleri yok etme aracı tüy dökücü kremlerdir. Tüy dökücü krem, vaktin yetersiz olduğu anlarda tüylerden kurtulmanın en hızlı, basit ve etkili yolunu sunar. Bu yöntem, kullanım kurallarına uymanız ve yüksek kalitede ürünler tercih ettiğiniz sürece sağlığa zararsız, modern ve ev konforunda tüylerden kurtulmanız için ideal çözümler sunar.

Tüy dökücü kremlerin içeriği nedir? Nerelerde kullanılır?

İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en acısız ve pratik yollarından biri olan tüy dökücü krem, içerisinde pek çok kimyasal madde barındırır. İçeriğinde bulunan bu kimyasallar sayesinde tüy ve kılların koparak dökülmesine yardımcı olur. Bu uygulama depilasyon yönteminin bir çeşididir, bu da tüylerin ve kılların protein yapısını bozar, böylece dökülmesini sağlar. İçerisinde bulunan kimyasallar alerji ve tahriş riski doğurabileceği için mutlaka içerik kısmına bakarak alın. Bu kimyasallardan bazıları şöyledir: Butylphenyl methylpropional,  coumarin, citral, alpha isomethyl ionone, hexly cinnamal, limonene, hydroxyisohexyl 3 – cyclohexene carboxaldehyde, benzyl salicylate, lina-lool citronellol, geraniol, BHT, eugenol, hexly cinnamal.
Bazı tüy dökücü kremleri, özel bitkisel formülü (bitkisel ekstre ile zenginleştirilmiş formül) ile tüylere etki eder ve tüyleri dökerken içeriğindeki özel bitkisel ekstre sayesinde tüy görünümünü azaltır. Özel bitkisel ekstreye ek olarak papatya özü ve E vitamini de aktif maddelerdendir. Bu ekstrede bulunan bromaleinin maddesi asıl olarak deri üzerindeki tüylere etki eden unsurdur. Aynı zamanda bu doğal içerikli ürünler, içerisinde thioglikolat içermesine rağmen koruyucu, paraben ve fenoksietanol içermez.
Tüy dökücü kremlerin sektörde bulunan pek çok çeşidi vardır. Kesin süreler ürünlerin ambalajında belirtilse de çoğunlukla 4 ile 10 dakika arasında değişen süreyle cildinizde beklettikten sonra içerisinden çıkan sıyırma aleti ya da evinizde bulunan herhangi bez parçası yardımıyla temizleyerek tüylerinizden kurtulabilirsiniz. Kısa sürede tüylerinizden kurtulmak istediğinizde, dudak üstü, bikini bölgesi, bacak ya da genital bölge için hazırlanmış çeşitli kremleri kullanabilirsiniz. Her krem her bölge için uygun değildir. Kremlerde mutlaka hangi bölgeler için kullanabileceği belirtilir. Genital bölge tüy dökücü krem diye belirtilmemişse o kremi genital bölgede kullanmanız tahrişlere ya da alerjik durumlara yol açabilir. Çok dikkatli davranmak gerek.

Hayatı kolaylaştıran bir ürün: Tüy dökücü krem

Tüy dökücü krem erkek ya da kadın fark etmeksizin kullanılabilen bir üründür. Bu ürünler, gün içerisinde çabucak hazırlanmanız gerektiğinde, hazırlıksız yakalandığınız bir özel gün davetinde en büyük kurtarıcınız olabilir. Bununla beraber tıraş bıçağı cildi tahriş ederken kremler cildi tahriş etmez ve cilt yüzeyine basit şekilde uygulanarak tüylerin dökülmesini sağlar. Kuru, yağlı ya da karma ciltlere uygun olarak farklı çeşitlerde cilt tiplerine özel olarak tasarlanmış tüy dökücü krem seçeneklerinden size uygun olanı tercih ederek kısa sürede pürüzsüz bir cilde kavuşabilirsiniz. Ürünlerin sahip olduğu hoş koku ve zengin içerik ile istenmeyen tüylerden kurtulurken aynı anda cilt bakımınızı da yapabilirsiniz. Bazı ürünler duşta kullanıma da uygun olarak üretildiği için ekstra bir kolaylık sağlarlar. Duş alırken hem cildinizi hem de enerjinizi yenileyebilirsiniz.
Tüy dökücü krem kullanımı çok basittir ve çoğunlukla 1 haftaya kadar süren bir pürüzsüzlük etkileri vardır. En iyi sonuca ulaşmak için ise cildinizi kimyasal artıklardan arındırmanız gerekir. Bu kimyasal artıklar deodorant ya da krem gibi kozmetik ürünleridir. Bu gereksinim ürünü doğru kullanma yolunda giden ilk kuraldır. Uygulama sonrası cildinizi ılık suyla yıkayabilirsiniz. Uygulamadan sonra 1 gün alkol barındıran kozmetik ürünler kullanmayarak cildinizi koruyabilirsiniz. Cildinizi koruma konusunda en önemli hususlardan bir diğeri de kullanacağınız tüy dökücü krem tavsiye üzerine alınacaksa da içeriğine bakarak alınmasıdır. Böylece alerjiniz olan maddelerden kaçınabilirsiniz.

Tüy dökücü krem nasıl kullanılır?

Sağlıklı bir cilt neyi engelleyeceğini bilir, seçicidir. Bu nedenle derinin hasarlı olduğu durumlarda bu ürünleri kullanmaktan kaçının. Çizik, tahriş olma ve egzama gibi durumlar hasarlı deriye örneklerdir. Aksi takdirde derin yanıklar olabilir. Tüy dökücü kremler genellikle kıl kökünü parçalamak, eritmek için kullanılan kimyasallardır ama bazı durumlarda kıl köklerine de nüfuz edebilir. Böyle bir durumda kan dolaşımına katılabilir. Dolaşıma katıldığında bir sorun olmaması adına mutlaka son kullanma tarihine uyarak ürünü kullanmak gerekir.

Tüy dökücü krem kullanırken dikkat edilecek noktalar

Kremi cildinize sürerken ovalamamanız gerekir. Paket üzerinde yazan kullanım süresini asla aşmayın. Durularken sabunla temizlemeden sadece suyla durulayın. Sıcak su damarları genişletir ve emilimi hızlandırır. Durularken soğuk suyla durulayın.
Tüy dökücü kremi uyguladıktan sonra 24 saat boyunca plaja, güneşe çıkmayın ve bir sonraki uygulamanız için en az 4 gün bekleyin. Uygulamanın ardından nemlendirici losyonu hemen değil de gözeneklerin kapanmasını bekledikten sonra kullanın. Yaklaşık olarak 1 saat sonra gözenekler kapanmış olacağından o zaman diliminde nemlendirici losyonu uygulayabilirsiniz. 

YORUM EKLE

banner471

banner473