banner564

UBP nereye?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Ersin Tatar’ın UBP Genel Başkanlığından çekilmesiyle birlikte UBP kendine bir lider arayışına girdi ve geçtiğimiz hafta Olağanüstü Kurultaya gitti.
Yarışan beş adayın arasından Faiz Sucuoğlu en çok oyu aldı. Sucuoğlu’nun ardından altı yüz oy eksiğiyle Hasan Taçoy ikinci turda yarışacak isim oldu.
Buraya kadar her şey normal seyretti. Hatta ikinci turda, ilk turda seçimi kaybeden üç adayın Sucuoğlu’nu destekleyecekleri bile ilan edildi ama bundan sonra ne olduysa oldu.
Önce bazı makamlardan, bazı muhtarlara ve örgüt başkanlarına aday tercihleri konusunda telkinlerde bulunulduğu haberleri geldi. Ardından bir yerel gazetede Türkiye’nin Taçoy’u desteklediğine dair haberler çıkarıldı. 
Belli ki bazı çevreler seçim sonuçlarına etki yapabilmek için devreye girmişti. 
Bütün bunların ardından UBP Meclis Grubu acilen toplantıya çağrıldı ve toplantı sonrasında şok karar açıklandı!
Kurultay Ekim 2021’e kadar ertelenecek, Genel Başkanlık ve olması halinde Başbakanlık Genel Sekreter Hamza Ersan Saner tarafından üstlenilecekti.
Ne var ki UBP tüzüğü buna cevaz vermiyordu ve Kurultayın ancak 45 gün ertelenebileceğini, 45 günün sonunda Genel Başkan seçiminin yapılması gerektiğini emrediyordu.
İkinci turun sonuçlarının alınmasına çok az bir zaman kala UBP içinde böylesine küçümsenemeyecek bir kaosun yaratılmasından kim karlı çıkabilirdi?
UBP Meclis Grubu’nun almış olduğu kararlara ikinci tura kalmış iki adayın tabir yerinde ise “kuzu, kuzu” uymasının altında yatanlar neler olabilirdi?
Yaşanan gelişmelere bakarak UBP’nin ortasına bir napalm bombası atıldığı ortada ancak asıl napalım bombası KKTC insanına atılmış durumdadır.
Siyasiler ve siyasilere yön veren kesimler, pandeminin yarattığı olumsuzluklar yanında toplum olarak ekonomik bir çöküntünün ortasına çekildiğimizin ne zaman bilincine varacaklar, çok merak ediyorum. 
Her bakımdan sefilleri yaşayan bir konuma getirildik. Saygınlığı olan politikacıya hasret bırakıldık.
UBP Kurultayı 45 gün ertelenebilir, 2021 yılına bütçesiz bir devlet olarak da girilebilir ancak geleceği olmayan bir konuma itilmek hepsinden beteridir.
Sorarım, kırılıp döküleni bir daha yerine getirebilmek mümkün olabilecek midir?
Vatandaş hükümet yazbozlarından, koltuk uğruna yapılan sen, ben kavgalardan bıkıp usanmıştır. 
Büyük bir ihtimalle UBP Merkez Yönetim Kurulu bugün toplanacak, adaylıktan çekilme gerekçeleri ve gelişmeler değerlendirildikten sonra karar üretilmesi adına Parti Meclisine öneri sunacak.
Dilerim toplum belleğinin hazmedebileceği bir neden ortaya çıkar aksi takdirde vatandaşın sandıkla arasına soğukluk sokma becerisini gösterenler bir daha aradıklarını bulamayacaklardır. 

YORUM EKLE

banner608

banner473