banner564

UBP’de ikinci aşama da tamam!

Ana muhalefet UBP’de genel başkanın belli olmasından sonra dünde Parti Meclisine seçilen üyeler belirlendi. Şimdi gözler UBP’nin yeni Genel Sekreterinin kim olacağı konusuna kilitlendi.
Bu hafta toplanması beklenen yeni Parti Meclisinin öncelikli gündem maddelerinden bir tanesi yenilenen UBP’de 2 numara kimin oturacağı konusu.
Önceki gün oy sayımı yapılan UBP Parti Meclisinde Lefkoşa dışında ki tüm ilçelerde Ersin Tatar’a yakın isimlerin yeni oluşturulan Parti Meclisine girdiği görüldü. Tatar’ın en zayıf kaldığı yer Lefkoşa olarak gözüktü.
Tatar’a yakınlığı ile bilinen Aydın Soyer Lefkoşa’dan, Selim Gökbörü Girne’den, Selahattin Güngör İskele’den ve Aytaç Çaluda’nın oğlu Mustafa Çaluda’da Lefke’den birinci sırada çıkmasını bildiler.  Tatar’a yakın isimlerin birinci sıradan çıkmaları dikkatlerden kaçmadı.
UBP Genel Sekreterliği için, Hasa Taçoy, Oğuzhan Hasipoğlu, Aytaç Çaluda’nın isimleri şimdilik ön plana çıkıyor. İçinde bulunduğumuz hafta UBP’nin 2 numarasının kim olacağı konuşulacak konuların başında geliyor. 
 
Patates 
Hiç kusura bakmasınlar, darılmasınlar, gücenmesinler. Tarım ve Ticarette en kötü dönemi yaşamaktayız. 
Geçenlerde bir anket yayınlandı ve en başarılı ve başarısız bakanlar sıralandı. Bakanların hiç birisi zaten 10 üzerinden 5’i göremedi. Hal böyle iken ülkenin içindeki duruma bakarak insan merak ediyor Tarım ve Ticaret Bakanları ne iş yapıyor diye.
Bir markette Patates 25 TL’ye satılırken az ileride başka bir süpermarkette 17 liradan, dün de Lefkoşa açık pazarında patates 13 liradan satılıyordu. O da kısa sürede tükendi ve çoğu vatandaş evine patates alamadı.
Nasıl bir ülkeyiz ki bir üründe bu kadar fark oluşabiliyor? Bu bakanlar ne iş yapıyor? Bakmaktan öte neden geçemiyorlar? “Bakan” denen şeyin uzaktan “bakma” eylemi olduğunu mu düşünüyorlar?
Hayat pahalılığın zirve yaptığı bir dönemde, vatandaşın en doğal ihtiyacı olan temel gıda ihtiyaçları, hiç bu kadar pahalı olur mu? Ama gel görün ki bu soruların bile cevabını veremiyor bu “Uzaktan Bakanlar”…

En tatlı “cadı”
Daha birkaç gün önce kutlanmıştık oysa Cadılar Gününü. Bu ülkede Cadılar Günü diye bir şey olduğunu aslında birazda o’nun sayesinde öğrenmiştik. Son yıllarda ise iyice popüler hale gelmişti ülkede Cadılar Bayramını kutlamak.
Lefkoşa gece hayatının en bilindik mekanlarından, gençlerin uğrak ve yıllardır en popüler yeri olmayı başarmış olan Cadının Evi'nin sahibi Naime Timur’ı yani tatlı cadıyı kaybettik.
Tanışmamız daha üniversite yıllarına dayanıyordu. O dönem yine Lefkoşa’da büyük bir bar-diskonun işletmecilerinden bir tanesiydi Naime Abla.  20. Yaş günüm için verdiğim partiyi o ve sevgili Mahmut Anayasa’nın muhteşem organizasyonu ile asla unutamam. O gündür bugündür birbirimizi tanır, severdik. Mekanı cennet olsun.. 

4 yıl geride kaldı bile
Önce Diyalog Gazetesi sonra Diyalog TV. Zaman su gibi akıp geçerken geride 4 yılı bırakmışız bile. Her zaman söylerim televizyon bir ekip bir aile işidir.  Her kendinizi o aileden bir birey olarak görmezseniz, en iyi programı yapın gene de kimse izlemez sizi.
Bizde Diyalog Medya Grubunda geride kalan bu süre içinde artık aile gibi olduk. Sevinçlerimiz, hüzünlerimizi birlikte paylaşıyoruz. Reşat Akar, bir öğretmen, bir ağabey gibi. Bize yol göstermeye devam ediyor. Onun birikimlerinden faydalanmak bizim için bulunmaz bir kıymet adeta. 
Nice 4 yıllara Diyalog TV… 

MESAJLAR

İsmet BAYRAKÇI: Paris’e kadar gidip te Eyfel Kulesini görmeden ülkeye gelen turist gibisiniz. İnsan kendi sahasında böyle bir Feneri bir daha ne zaman bu kadar kötü halde bulabilir ki? 

Kemal Eşref OKTAR: Dün önce oy sayıp PM’ye girdiniz ardından ava gidip 2 tavşan birden avladınız. Bu aralar tavlada bile her zarınız düşeşmiş diyorlar. Bol şanslar diliyoruz. 

Metin GÜLTEKİN: Dün av için gittiğiniz bölgelerde yaşanan çevre felaketlerini görünce avlanma isteğiniz bile kalmamış. Memleket ne hale geldi değil mi? Umarız paylaşımlarınızı ilgili makamlarda görmüştür. 

Metin ÖZEREM: Sizin oğlan dün PM için ter dökerken siz Karpaz’da istirahattaymışsınız. Neyse oğlan kazandı, ama Allah’ı var çocuk kendisi çok çalıştı, dememiz o ki merak etmeyin, sizden bayrağı gayet güzel devraldı. 

Türel ÖZDAŞ: Güzelyurt’tan PM’ye seçilmeyi başardınız ama sevinciniz buruk kalmış. Zira büyük biraderin geçirdiği kaza yüzünden tüm ailenin şu sıralar moralli hayli bozukmuş. Çok geçmiş olsun diyoruz. 

Tekin K. BİRİNCİ:  Galatasaray kendi sahasında 2-0 bile önde iken siz maçın 2-2 olacağını yazdınız. Anladık, artık bu işlerde kimse sizin elinize su bile dökemez. Hakkınızı teslim edelim istedik. 

Filiz BESİM: Sağlık Bakanlığına geldikten sonra kendinize pozitif bir ayrımcılık yapıp kadınlardan oluşan bir A takımı kurmuşsunuz. Belli ki bu takım işe yaramış en başarılı bakanlar arasında çıktınız ankette. 

Armağan Candan: CTP ve AKEL'den İskele ‘de 'Kıbrıs'ta Federasyon' konferansı düzenliyormuşsunuz. İyi güzel de Rum tarafında yayınlanan ankette Rumların yüzde 52’si federasyonu istemiyor sonucu çıktı. 

Ömer YILDIZ: Lefkoşa- Gazimağusa Anayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasını gördünüz her halde. O arabayı nasıl o şekilde orta refüje çıkartmış olabilir sürücü arkadaş. Deneyimli bir sürücü olarak bunun izahını merak ettik. 

Tolga ATAKAN: En kötü bakanlar arasında çıkmanıza moraliniz bozulmasın. Biraz ekibi güçlendirmekte fayda var. Zira hem son dönemde memleketten biraz uzak kaldınız hem basından. 

Ceyhun ÜMİTER: Sağlık Bakanlığının çehresini değişmişsiniz. Gayet te güzel ve yerinde olmuş. İşin içinden gelen birisi olarak nerelere dokunacağınızı iyi biliyorsunuz. 

Savaş ATAKAN: Fener maçından sonra kameralar karşısına geçip demediğini bırakmayan Fatih Terim’i nasıl buldunuz? Hem iyi bir sporcu hem de iyi bir avukat olarak Terim’in açıklamalarını değerlendirir misiniz? 

Mehmet ÖZÇELİK: UBP’de birlikte çalıştığınız yol arkadaşlarınız PM’de sizden daha az oy alınca gözler biranda üzerinize çevrildi. Yoksa birlikte yol aldığınız arkadaşlarınızı kesip bireysel bir çalışma mı yaptınız? 

Gülşah Sanver MANAVOĞLU: Bugün gözler üzerinizde olacak. bakalım meclis kürsüsünden YDP’den özür dileyecek misiniz? Zira meclisin açılıp açılmaması sizin özre bağlı. 

Erhan ARIKLI: Mecliste nisap için ileri sürdüğünüz ön şartı bakalım dörtlü koalisyon hükümeti nasıl değerlendirecek. Bize göre özür işinde HP biraz sıkıntı yaratabilir.

YORUM EKLE

banner471

banner474