banner564

UBP’de sürpriz atamalar

UBP’de kurultay ardından Genel Sekreterlik ve en son MYK seçimlerinin tamamlanması ile partinin üst yönetimi şekillenmeye devam ediyor. 
Parti Genel Başkanın PM’ye ve MYK’ya kontenjandan atayacağı isimlerde yavaş yavaş belli olmaya başladı. Uzun süredir Kanal T’de program yapan Özer Kanlı, Genel Başkan kontenjanından yeniden partide aktif görevlere dönüyor.
Eski BRT müdürü olan ve emekli olduktan sonra Kanal T’de program yapan Özer Kanlı, Genel Başkan kontenjanı sıfatı ile partinin en üst yönetimi olan MYK atanıyor.
Fakat şöyle bir sıkıntı var, “Ulusal Birlik Partisi tüzüğünde Parti Meclisi üyesi olmayan bir kişi MYK’ya aday olamayacağı gibi Parti Meclisi olmayan herhangi bir kişi de başkan kontenjanından MYK’ya atanamaz.” Bakalım bu sıkıntı çözülebilecek mi? 
Diğer taraftan yine Özer Kanlı ile bir dönem Kanal T’de program yapan Özdemir Tokel’in de PM’ye atanması konuşuluyor ancak Özdemir Tokel bilindiği üzere disiplin kurulu kararı ile partiden atılmıştı. Dolayısıyla Özdemir Tokel’in partiye dönmekteki tek yolu kurultay kararıdır. Ayrıca kurultay kararı ile dönse dahi üyelikte 6 ayı dolmadan herhangi bir kurula atanması UBP tüzüğüne göre mümkün değildir.
UBP’de bir diğer tartışmalı atama ise Ersin Tatar'ın eski Diplomat Çavlan  Suerdem'i dış politika danışmanı olarak ataması. Bu konunun da önümüzdeki günlerde gündeme gelmesi bekleniyor. 

 UBP’nin adayı Eroğlu mu?
Ersin Tatar’ın geçen gece eski lider Dr. Derviş Eroğlu ve yakın ekibi ile yemek yemesi, ardından Eroğlu’na yakın isimleri kontenjandan parti üst yönetimine ataması UBP’deki kulisleri hareketlendirdi.
Son günlerde Eroğlu’nun 2020’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı yarışında UBP’nin adayı olarak yeniden aday olacağı konuşulmaya başlandı.
Bazı kesimler Eroğlu’nun aday olmasının mümkün olmayacağını iddia etse de Eroğlu’na yakın isimlerin adaylık konusunda söyledikleri kafaların karışmasına neden oluyor. 
Daha iki yıl gibi çok uzun bir süre var iken Cumhurbaşkanlığı seçimlerine şimdiden UBP’de Eroğlu aday olsun mu? Olmasın mı? Tartışmaları başladı.
Hatırlanacağı üzere son seçimlerde UBP’nin adayı olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılan Derviş Eroğlu ilk turu birinci tamamlamasına karşın ikinci turda Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı’ya geçilmişti. 

 Ortak Kanı
Birisi milletin vekili diğeri önemli bir sivil toplum örgütünün yeni başkanı. İkisi de hayatın zorlaştığından, hayat pahalılığı karşısında ülkedeki yaşamın tehlikeli boyutlara ulaştığından yana yetkilileri uyarıyorlar. 
UBP Milletvekilli Yasemin Öztürk, “Geliri olmayan Karpazlıların mal satışı dışında bir seçeneği kalmadı" diye uyarırken Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Özlem Gürkut, “Ülkede sosyal ihtiyaçlar bir kenara, temel ihtiyaçlar karşılanamıyor" dedi.
İki farklı isim, iki farklı kesim ve ortaya çıkan tek bir sonuç.  O da ülkede işlerin kötü gitmeye başlaması ve özellikle kırsalda yaşan kesim ile asgari ücrete bağlı olarak çalışanların yaşam standartlarının artık temel ihtiyaçları bile karşılayamaz duruma gelmiş olması. 
Umarız bu ortak kanı noktasında ülkeyi yönetenler daha duyarlı olurlar ve geride kalan 11 ayda yapmadıklarını ya da yapamadıklarını önümüzdeki günlerde yapmaya başlarlar. 


MESAJLAR 

Ersin TATAR:  Atamalar konusunda titiz davranmanızı, atanacak kişiler hakkında da parti tüzüğüne bakmanızı tavsiye ederiz. Zira parti tüzüğü atamasını yapmayı düşündüğünüz kişiler konusunda bazı hükümleri içeriyor. 

Tolga ATAKAN: Lefkoşa-Girne yolunun çevre temizliğini yapıldı ve yol kenarları pırıl pırıl oldu. Ah birde o yol içine yediğini içtiğini atanlara Çevre Dairesi gerek cezaları yazabilse, çok daha temiz kalır o zaman yollarımız.   

Mehmet HARMANCI:  TDP kurultayı öncesi bazı kesimler bir şeyleri dürtmeye çok çalıştı ama belli ki başarılı olamadılar. Neyse hayırlısı ile şu kurultayı bir bitirseniz hiç fena olmayacak. 

Kudret ÖZERSAY: Türkiye’nin yakında 10. Parselde doğal gaz çıkartmak için hazırlık yaptığı yönünde haberler geliyor. Öyle ise buralarda havalar hayli ısınacak demektir. 

Tufan ERHÜRMAN: Girne’de yol müjdesi verdiniz ama Ulaştırma Bakanı yerine bu müjdeye Tarım Bakanı şahit oldu. Keşke tarım bakanı yerine ulaştırma bakanını yanınıza alsaydınız. 

Dr. Bülent DİZDARLI: Dün gazetede ufak bir hata yapıp eşinizin yerine sizin resminizi kullanmışız. Başta okurlarımız, Emine Dizdarlı ve sizden çok ama çok özür diliyoruz. 

Ayşegül BAYBARS: Gazimağusa Emirnamesi hakkında biraz bilgi verir misiniz. Yoksa bir oldu-bittiye mi getireceksiniz bu işi de. Lütfen yapılmak isteneni çıkıp kamuoyu ile açık açık paylaşın. 

Hasan TACOY: Genel Sekreter olduktan sonra işe hızlı başlamışsınız. Özellikle partinin gider ve gelir tablosu üzerinde çalışmaya başlamışsınız. 

Dursun OĞUZ: Genel sekreterlik gitti ama sizi UBP’nin meclis grubu başkan vekili yapmışlar. Bir yerde teselli ikramiyesi gibi bir şey her halde. Neyse yeni göreviniz hayırlı olsun size de. 

Nihan YÜCEL: Dün çarşıda gördüğünüz patateslere sonunda isyan etmişsiniz. Ancak pazarda gördüğünüz o patatesleri ne yapmayı düşündüğünüzü biz bu köşede yayınlayamıyoruz.  Siz artık uygun bir şekilde sayfanızdan anlatırsınız. 

Mustafa AKINCI: Doğal gaz konusu öyle bir ısınıyor ki umarız çok yakında bölgede bir ateşin yanmasına sebep olmaz. Öyle ki çok yakında büyük paparalar kopacağa benziyor. 

Erkut ŞAHALİ: Döviz kriz öncesi duruma döndü ama fiyatlar hala daha el yakıyor. Pazardaki fiyatları dün Diyalog Gazetesi yayınladı, bu fiyatlarla asgari ücretlinin bu ülkede geçinebilmesi imkan dahilinde mi? 

Pembe ARDIÇ: CTP Girne Gençlik Örgütü'nde yeni başkan seçilmenizden ötürü sizi kutlarız. Siyasete böyle sizin gibi gençlerin başlaması son derece sevindirici ve mutlu edici. Yolunuz açık olsun. 

Bülent KAYA: Lefkoşa’da çok önemli bir yemek organize etmişsiniz. Ve ileriki günlerde YDP’ye çok büyük bir katılım için artık günleri saymaya başlamışsınız.

Tolga KINACI: Bazı önemli projeler için çok yakında startı veriyormuşsunuz. Tahsin Altıncıoğlu ile birlikte yapmayı düşündüğünüz proje konusunda son günlerde ağzınızı bıçak açmıyormuş adeta. 


POLEMİX
“Hükümette bir dağılma söz konusu olacaksa bunun sebebi TDP olmayacak, başka partilerin TDP'yi bahane göstererek, hükümet konusunda başka arayışlara girmesi hükümetin dağılmasına sebep olabilir.”
LTB Başkanı Mehmet Harmancı 

YORUM EKLE

banner608

banner473