banner564

UBP’de Taçoy da aday oluyor

Ekim ayının sonunda yapılması beklenen UBP kurultayı için Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy’da nihai kararını verdi gibi. Dün ve önceki gece bu konuda çok hareketli dakikalar yaşandı.
Önceki gece UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ve Girne Milletvekili Kutlu Evren ile baş başa bir yemek yiyen Hasan Taçoy, kurultayda aday olacağının işaretlerini bu yemekte verdiği iddia ediliyor. 
Dün Başkent Lefkoşa’da öğlen saatlerinde bazı örgüt başkanlarının da bulunduğu bir ortamda taraftarları ile bir araya gelen Hasan Taçoy’un artık başkanlığını açıklaması bekleniyor. 
Kendisine bu yönde yapılan baskılar karşısında artık daha fazla direnemeyeceğini dün bazı yakınları ile paylaşan UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy’un birkaç gün içinde Genel Başkanlığa adaylığını açıklaması bekleniyor.
Hali hazırda Ekim ayının sonunda yapılması beklenen UBP kurultayı için Hüseyin Özgürgün, Ersin Tatar, Dr. Faiz Sucuoğlu, Sunat Atun adaylıklarını açıklamıştı. 

Tatar hızlanıyor
UBP kurultayı için bir haberi daha sizlerle paylaşalım. UBP genel başkan adaylarından Ersin Tatar’da dün gece bu seçimlerde kendisine destek olan eski ve yeni milletvekilleri ve partinin bazı önemli kurmayları ile kendi çalışma ofisinde bir araya geldi. 
Hemen her bölgeden eski veya yeni bir milletvekilinin katılığı strateji toplantısında Tatar’ın bundan sonra Kurultay günü gelene kadar yapması gerekenler üzerinde katılımcılar ile görüş alış-verişinde bulunduğu,  özellikle eski bir siyasetçiden bu yönde önemli tavsiyeler aldığı bize gelen bilgiler arasında. 

CAS ne olacak?
Hayvancı altı gün sokaklarda mücadele etti ve sonuçta istediğini elde etmesini bildi. Peki ya CAS çalışanları? Onların canı can değil mi? 
Yaklaşık iki ayı geçkin bir süredir sokaklarda perişanlar. Çünkü maaşlarını henüz alamadılar. Okulların açıldığı bir hafta bu insanlar ne olacak ey sevgili hükümetimiz. 
Hayvancının canı canda CAS çalışanların canı can değil mi? Bu insanların çocukları, hayvan üreticilerinin çocukları ile birlikte okula gitmeyecek mi? 
Elinde defteri, sırtında okul çantası olmayan, öğlen yiyeceği bir sandviçi olmayan CAS çalışanlarının çocukları, okula nasıl gidecek ey Hükümet…
 

MESAJLAR 

Erhan ARIKLI: Hükümet pazarlıklarında şuana kadar tek bir şartı öne sürüyormuşsunuz. O da tarihi belli bir erken seçim yapılması koşuluymuş. Bakalım bu isteğiniz kabul olunacak mı? 

Hayri ORCAN: Tatlısu Harnup festivalinde sahne alan Ankaralı Yasemin herkesi oynatmış ve festival, herkesin moral bozukluğu yaşadığı şu günlerde bölge insanına çok iyi gelmiş. 

Tolga ATAKAN: Bakanlıkta ipi o kadar sıkmışsınız ki sizi ziyarete gelenlere kahve bile ısmarlamıyormuşsunuz. Geçen yılın izaz ikram borcunu kapatınca bu yıla bir şey kalmamış. 

Serdar DENKTAŞ: Okullar açıldı, ben kendimden örnek vereyim sadece 2 çocuğun okul alış verişi 500 TL tutuyor. CAS çalışanları bu durumda evlatlarını okula nasıl gönderecekler?  

Dr. Hasan TOPAL: Şu 10 maddelik listeyi gerçekten de merak ettik. Artık bu saatten sonra bu listeyi kamuoyu ile paylaşmazsanız bu sefer siz zor duruma düşeceksiniz vatandaşın gözünde. 

Kudret ÖZERSAY: Şu seçimlerden önce söz verip te kendisine makam vermediğiniz akademisyen kim? Hani siz UBP gibi olmayacaktınız? Hani yandaşlara makam-mevki sözü vermeyecektiniz? 

Tufan ERHÜRMAN: Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Hediyenizi en yakın zamanda size ileteceğiz. Bu arada Türkiye Hükümeti size iki doğum günü hediyesi birden göndermiş. Birisi Geçitkale’ye diğeri de İskele’ye 

Birikim ÖZGÜR: Bir inek alıp günde 20 kilo süt sağarsanız aylık 1800 TL teşvik vereceğini söylüyor devlet. Acaba ufaktan ufaktan bir çiftlik mi kursak. Sen para işine bak ben de hayvanlara. Yüzde 50/50 bölüşürüz geliri. 

Salih YÜCESOYLU: Tam bir haftadır Lefkoşa ve Girne’de Koop Kakaolu süt arıyorum. Hiçbir yerde yok. Nasıl üretim iki katına çıktı? Kim stokluyor bu sütleri? 

Oğuzhan Abdulkadir YİGİT: Recep Akdağ’ın oğlu meğer sizin de çok samimi dostunuzmuş. Ve sizi de düğüne davet etmemiş. Neyse sizde onu davet etmezsiniz ödeşirsiniz. Bu işler sıra ile.  

Dr. Faiz SUCUOĞLU: Rakipler fena halde atağa kalkıyor. Ekipleri toparlamakta fayda var. Bu arada, dün Girne bölgesini bir baştan öbür başa gezmişsiniz. 

Mine GÜRSES: Yılların Lefkoşalısı olarak bugünden itibaren artık Bellapais’li olmuşsunuz. Artık yollarda giderken gelirken bolca karşılaşırız sizinle de. Hayırlı olsun yeni eviniz. 

Yalçın KOÇYİĞİT: Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin KKTC bölümlerinde sizde kamera karşısına geçmişsiniz ünlü oyuncular ile birlikte. Bakalım filim sektörü sizi nerelere götürecek. 

Okyay SADIKOĞLU: Artık fuarlara kızınız ile birlikte gitmenin rahatlığını yaşıyormuşsunuz. Zira siz fuarı rahat rahat gezerken kızınız işleri ve standınızı gayet güzel bir şekilde idare ediyormuş. 

Olgun ÖNAL: Şu anda gelirlerimiz aşındı, erozyona uğradı. Erozyonun giderilmesi için ortamın normalleşmesine, serbest piyasa mekanizmasının tekrardan çalışmaya başlamasına ve zamana ihtiyacımız var. Hem kamu hem de özel sektör olarak daha çok çalışmamız, birbirimize destek vermemiz gerekiyor değil mi? 

POLEMİX
 “Ayşegül Baybars bazı bakanlıkların harcamalarını görünce çok üzülüyormuş. Bir dakikacık yahu siz hangi hükümetin bakanısınız. Neden gerekeni yapmıyorsunuz. Ama alıştık. İktidar ortağınız devlet arazilerini akrabalarına "peşkeş" çektiğinde de sadece üzülmüştünüz. Biz de vatandaş olarak çok üzülüyoruz. Neden mi? Sizin gibi insanlar bu ülkeyi yönettiği için.”
Göktürk Ötüken 

YORUM EKLE

banner608

banner473