banner564

Ücretsiz Çanakkale Kamp ve Gezi Programı

Coğrafyamızda heyecan yaratan Crans-Montana süreci de tamamlanmış oldu. Yerel medyamızda konu ile ilgili yorumları önümüzdeki günlerde bol bol dinleyeceğimizden eminin. Dolayısıyla bugün sizlere orta öğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen ve belki de duyurusu iyice yapılamamış bir etkinlikten bahsetmek istiyorum.
Duyduğunuzda şaşıracaksınız; Ercan-Çanakkale-Ercan özel uçak seferileri yapılıyor hem de orta öğretim öğrencilerine ücretsiz olarak! TC Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliği içinde KKTC’li gençlere tarih derslerinde öğrendiği bilgileri yerinde inceleme fırsatı sunuluyor.
Çanakkale Kamp ve Gezi Programı olarak düzenlenen organizasyona katılan gençlerin konaklama ve yemek ihtiyaçları TC Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Çanakkale gezisi kampına katılan geçlerin Ercan-Çanakkale-Ercan uçuş masrafları dâhil herhangi bir ücret talep edilmiyor. Temmuz ve Ağustos ayları boyunca dört günlük periyodlar halinde sürdürülecek olan Çanakkale gezisi kamplarına ortaokul ve lise öğrencisi olan gençlerimiz katılabiliyorlar. Dört günlük gezi programında Gelibolu yarımadası, Çanakkale tanıtım merkezi, Troia Örenyeri, Assos-Behramkale Örenyeri ziyaret ediliyor. Kamp ve gezi programına katılan gençler Eceabat konuk evinde konaklıyorlar. Eceabat konuk evinin yapımı yeni tamamlanmış ve kapılarını ilk misafiri olan KKTC’li gençlere açmıştır. 20 milyon TL’ye mal olan konuk evi aynı anda 720 kişilik bir öğrenci grubuna hizmet verebiliyor.  
Bu yıl Çanakkale Destanının 102’inci yıl dönümüydü. Yıl dönümü nedeniyle Çanakkale’de her yıl olduğu gibi bu yılda Anzak anma töreni de düzenlendi. Bu yılki anma törenine yurt dışından Avustralyalı ve Yeni Zelandalı 500 kişilik bir grup katıldı. Ayrıca törene, Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Yeni Zelanda Adalet Bakanı Amy Adams ve Türkiye'de görev yapan İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, Avustralya Büyükelçisi James Larsen, Yeni Zelanda Büyükelçisi Jonathan Curr ile çok sayıda yerli ve yabancı yetkili katıldı.
Anzak günü, Çanakkale’de Avustralyalı ve Yeni Zelandalı askerlerin 25 Nisan 1915'te Gelibolu'da karaya çıkışının yıl dönümü olarak anılıyor.  Anzaklar dünyanın bir ucundan Türkiye topraklarına kadar gelerek, Büyük Britanya himayesinde Çanakkale’de Türklere karşı savaşmışlar ve ölmüşlerdir. Günümüz Avustralyalı ve Yeni Zelandalı gençleri de atalarına saygı gösterip bu ruhu canlı tutmak adına her yıl Anzak gününde Çanakkale’ye gelmektedirler. 
Dünyanın bir ucundan gelip anılarını canlı tutmaya çalışan yabancı gençler varken, bizler kendi atalarımıza aynı saygıyı niye sunmayalım? KKTC gençliğine sunulan bu imkânı duyurmak ve onların bu kamp ve gezi programından faydalanmasını sağlamak bizlerin, tarihimize, geçmişimize saygı gösterip sahip çıkmaları ise gençlerimizin görevidir. KKTC gençlerine ücretsiz olarak sunulan bu imkânı değerlendirmek isteyen genç arkadaşlarım, Lefkoşa KKTC Milli Eğitim Bakanlığından edinecekleri formunu doldurarak başvurularını yapabilirler. Tarih derslerinde Çanakkale’de yaşananları öğrendiğiniz bilgileri, yerinde yaşayarak öğrenmek, gözlemlemek için siz gençlerimizi Çanakkale Kamp ve Gezi Programa bekliyoruz.
Herkese güzel bir hafta dileklerimle, iyi pazarlar.
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kenan Akın
Kenan Akın - 7 yıl Önce

Bu organizeyi benimsemeyen malum öğretmen çevreleri duyurma konusunda pek heyecanlı değiller
Lütfen muhtarlar aracılığı ile her kahve haneye duvar ilanları VE camilerden Anıns yaparak duyurulmalıdır
Maalesef kimsenin haberi yok

Yoldaş Samet Azgan
Yoldaş Samet Azgan - 6 yıl Önce

Meraba Ben Yoldaş Samet Azgan Tarih Değiştirdiler diye mesaj geldi okul açık deil napıcam

banner471

banner473