banner564

Ülke buna muhtaç!

Her dönemde yaşananların ve de yaşatılanların bir benzerine daha şahitlik yapıyoruz!
Siyasiler bu kez Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönük olarak kendinden geçmiş hazlarla birbirlerine saldırma hazırlıklarına girişmişken, ülkede hep olumlu ve güzel işlere imza koyan YDÜ’nün Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel Hoca’nın öncülüğündeki girişimcilik ruhu o gülümseyen yüzü ile KKTC’nin varlığına umut saçıyor!
Ülkede ekonominin, eğitimin, topyekûn yaşamın bir bilinmezliğe yelken açtığı, temellerinden sarsıldığı, dış ilişkilerin sıfırlandığı, ambargolar altında kıvrandığı dönemde, hatırlayınız 1988 senesinde Dikmen’in çorak tepelerinden ülkenin olumsuzluklarına gelecek salgılayan, ışık saçan Yakın Doğu Üniversitesi adı ile bir yapı yaratılmıştı.
Siyasiler ülkede devlet olanaklarını sorumsuzca çarçur ederken, müşavir orduları yaratarak olumsuzluklara olumsuzluk katarken, sağlık hizmetleri adı altında halkına eziyet çektirirken yine Suat Hoca öncülüğünde YDÜ, bulunduğu coğrafyada eşi benzeri olmayan çağdaş donanımlarla bir YDÜ Hastanesi yaratıyor, KKTC’de ilklere imza atarak, Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve sağlık hizmetlerine dönük yüksekokullar kuruyordu.
Bütün bunların hepsi de en modern cihazlarla ve uzman doktorlarla devreye giriyor.
Hep ileriye hep iyiye, güzele uzanan bir yol takip ediliyor. 
Sanat ve sanatçının köşelere sindirildiği, yalnızlığa terk edildiği bir ülkede yerli, yabancı ve Türki Cumhuriyetlerinden 2 bin 800 sanatçının yarattığı 30 bin eserin sergilenişine ev sahipliği yapmak muazzam bir olaydır. 
Her konuda olduğu gibi öncü yapısıyla bütün bunların altında hep Yakın Doğu Üniversitesi’nin imzaları var.
Ülkede seçim adı altında karmaşaların ve de çirkinliklerin yaşanacağı şu günlerde yine YDÜ’den gelen sevindirici olduğu kadar geleceği aydınlatıcı haberler KKTC’nin yüz akı olmaya devam ediyor.
Birkaç yıl önce tanıtımının yapıldığı ve üzerinde çalışmaların başlatıldığı GÜNSEL 1 elektrikle çalışan arabanın hazırlıklarının tamamlanma aşamasına geldiği haberi muazzam bir gelişmedir.
Suat Hoca’nın çocukken çamurdan araba yapma hayali ile başlayan, tanıtımın yapıldığı günden beri maketinin YDÜ Hastanesi’nin girişinde yer alan kırmızı araba nihayet hayat bularak yaşamımıza katılacak.
GÜNSEL 1 arabasının simgesi ailenin kutsiyetini zarif bir şekilde ortaya koyacak!
Üretimi zor olan araba üretiminin hele ambargolar altında dünya tarafından izole edilmiş bir ülkede gerçekleştiriliyor olması buna cesaret edenlerin azmini ve kararlılığını göstermektedir.
Ülkesine ve ülkenin bu yolla tanıtımına katkı koymaya olan inancını belirtir.
Hele olumsuzlukların kol gezdiği, beceriksizliklerin gelenek haline getirildiği, sorumsuzlukların insan hayatına kastettiği bir ülkede buna o kadar çok ihtiyacımız var ki!

YORUM EKLE

banner608

banner473