banner564

Ünal Çağıner 

Cenaze törenlerine gittiğim zaman, en sık duyduğum ifade, “işte hepimizin geleceği yer burası. O zaman nedir be çektiğimiz bunca eziyet? “ Ancak cenaze defnedildikten ve yakınlarına son görev de yapıldıktan sonra artık yaşamın kendisine dönülür. Orada camide veya mezarlıkta içine girilen kaderci hava yok. Bu döngüyü  Aşık Veysel, “iki kapılı bir handayız, gidiyoruz gündüz gece “ dizeleri ile çok güzel ifade etti.
Bu dizeden esinlenerek hep şunu söylerim, “ evet iki kapılı bir handayız, birinden girdik ve koridorun sonundaki kapıdan çıkıp gideceğiz. Bu nedenle  koridordaki yürüyüşümüzde karşı karşıya kaldığımız zorluklar, olumsuzluklar, hatta uğradığımız kötülüklere rağmen,  bizim  dışımızda yapılan iyi şeyleri de görerek, hep iyi bir şey yapmaya gayret göstermeliyiz. Çünk0 biz, bizden evvel o koridorda yürüyenlerin geride bıraktığı iyi şeylere dayandık. Bu bakımdan koridor yürüyüşümüzde iyi şeyler yapmalı ki bizden sonra o koridorda yürüyecek olanlarda onları bulsun onlara dayansın”.
İşte böyle baktığım zaman, Sayın Ünal Çağıner koridordaki yürüyüşünde insan, toplum, ülke ekonomisi için güzel şeylerin temelini atmış ve onları geliştirmiş biri idi. Herkese kendinden sonra dayanabileceği ve gayretle geliştirebileceği bir zemin bıraktı. O 1968 kuşağındandı. Ateşli günleri de yaşadı. Siyasi alanda farklı görüşte olanlarla diyalog içinde olmaya özen gösterdi. Görüşlerini yenileyip revize etmeyi hep başardı. Üstelik konumu ne isterse olsun, insana kibirlenmeden  eşiti gibi davrandı. Sözünü esirgemedi, ama bunu gönül kırmadan ifade etmeyi de becerdi. İş dünyamızda onun gibi daha insanımız vardır. Bunlar, ekonominin canlı ve acımasız alanında, gücün ve servetin soğukluğuna yenilmeyen insanlardır. Ekonominin insan için olduğunu ve insanla döneceğini unutmayan insanlardır. Evet, Ünal bey gibi örnekler hala var. Bu nedenle kayıpları, her kesimden insanı üzer. Çünkü saygıyı hak ediyor. Konumu ne isterse olsun; insanı, toplumunu ve adaleti seven, demokrasiye bağlı, burnu kıllı olmayan her insana bu toplum, gereken saygıyı hem  yaşarken hemde öldükten sonrada gösterir. Bu nedenle Sayın Ünal Çağıner’i saygı ile anıyorum. Ailesinin, toplumunun başı sağ olsun.
Unutmayın bu topraklara bilgisi ve kaynağı ile en küçükten tutun, büyük olana kadar, yatırım yapan her insan ile, bu topraklara alın terini,  tarlada. ofiste, bir dükkanda, turistik tesiste, fabrikada, mandırada döken herkes bu saygıyı hak ediyor. Üretelim ve bu alanda emek koyan herkese saygıyı eksiltmeyelim.  

YORUM EKLE

banner471

banner473