banner564

Uyanmak ve gerçekleri görebilmek

  Kıbrıs Türkü kritik bir süreçten geçiyor...
  Uzun yılların ihmali, eğitimde yaşanan gerilemenin önemsenmemesi, bol para kazananların ‘paylaşımdan kaçınması’ , devlet kurumlarında ‘partizan atamalar’ öne çıkarken; özel sektörde ‘aile boyu yaşam’ uygulaması Kıbrıslı Türkleri doğru istikamete götüremezdi...
   Nitekim öyle oldu...
   Bir süre için fark edilmeyen çöküntü, artık hissedilir duruma geldi...
   Bir süre sonra bunun etkileri daha da genişleyecek...
   Böylece daha çok insan mağdur olacak, daha çok insan fakirleşecek, ülkede daha çok adaletsizlikler yaşanacak...
   Benzeri uyarıları yıllar önce yapmış “Rüşvet, hırsızlık, soygun tavan yapacak” demiştik...
   Olmadı mı?..
   Son zamanlarda ortaya atılan iddialara bakmak yeterlidir…
   Köklü önlemlerin alınmaması halinde bu tür olaylar daha da artacak ve günlük yaşamın bir parçası haline gelecek…
   Doğrudan yana olan siyasetçi sayısı parmakla gösterilecek kadar azalacak ve onlar hep kaybedecek...
   Hırsızlar, köpeklerin kalitesini düşürecek kadar alçalanlar kazanmaya devam edecek...
   Onlarda şahsiyet, insanlık onuru diye bir şey söz konusu olamaz...
   Sadece kendi çıkarlarını düşünürler ve yalan, dolan, iftiralarla bir süre için hayatta kalmayı, vurmayı, çalmayı ve testiyi doldurmayı başarırlar...
   Ama sonuçta o testiler de kırılır...
   Kırılanlar çok oldu...
   Kırılacak olanlar sırada bekliyor...
 
Ana sorun siyasetin çökmesidir

   Hiç kimse bu saatten sonra çıkıp da bizlere dürüst yönetimlerden, parlak bir gelecekten söz etmesin...
   Tünelin ucunda gerçekten ışık yoktur...
   İnsanlık onurunun ayaklar altına alındığı bir ülkede hiç kimse aydınlık gelecekten söz edemez...
   Çocukları ve torunları için titreyen insanlar da artık suskun kalmayı tercih eder hale geldi...
   “Tüm gayretleriniz onların geleceği içindir” diyorlar, ama onların geleceğini karartanlar karşısında hiçbir şey yapmıyorlar...
   İşte bu durum umutların tükenmesinden başka bir şey değildir… 
   Halbuki; bazı kesimler kısa süreli menfaatler yüzünden, ülkeyi uçurumun kenarına getirenleri cesaretlendiriyor, destekliyor, hatta ön saflara sürebiliyor...
   İşte o nedenle arzuladığımız ışığı KKTC tünelinin ucunda göremeyeceğiz...
   Bundan sonraki süreçte daha ciddi sıkıntılarla yüzleşme olasılığı çok yüksektir...
   Ayaklar yorgana göre uzatılmalı...
   İnsanlar her türlü sıkıntıyı göğüsleyebilecek şekilde kendini geleceğe hazırlamalıdır...
   Rüya gibi yaşam döneminin sonundayız...
   Artık gerçekler vardır...
   Bu gerçekleri görerek adım atanlar gelecekte ayakta durabilecek olanlardır...
   Bugünün menfaatine göre hareket edenlerin sonu ise çöküştür...
   Dünyada örnekleri çoktur...
   Bizdeki örnekler de fazlasıyla yeterlidir...
   Daha çok kazanmak değil, daha çok insan olmaktır önemli olan...
   Onurlu bir şekilde yaşamak...

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 4 ay Önce

KKTCyi Kırk yılda getirdiğimiz noktada KKTC’de kim iyi bir gelecek bekleyebilir ki ? Çökerttiğimiz KKTCde kim enkazın altında kalmak istesin ki ?
Testiyi Dolduranlarımız da dahil gelecek olmayan KKTC’den her an kaçmak hazırlığında olmalarımız haklı değiller mi yani ! Kim Yönetilemeyip gelecek olmayan KKTC’de Gelecek için Yatırım yapmak istesin ki ? Çoğunluğu 74 sonrası Yüzbinlerce Kıbrıslı Türkün Yaşadığı İngiltere’ye Kaçanlar haklı değiller mi yani ! Tuttuğun Elinde kalan ve yukardan aşağıya Dökülen KKTCde Gemisini kurtaran Kaptan değilde nedir acaba !
Gerçekçi olalım Testiyi dolduranlarımız veya dolduramayanlarımız her geçen gün daha kötüye giden Fakirleşip Yoksullaşan KKTCde ne gibi bir gelecek bekleyebilir ki ? Kötü Siyaset ve yönetim ile Bu Ülkede başımıza gelmedik kalmadı! Dünyadan koparılmış Uluslararası Hukukun dışına itilmiş Gerçek Turist ve Yatırımcının gelmediği Üretimin ve Ekonominin olmadığı KKTC’de Gençlerimiz için gelecekte ne bekleyebiliriz ki ? KKTC’yi getirdiğimiz noktada Artık Anavatan Türkiye’nin gönderdiği Milyarlar da KKTCye Deve’de kulak Yetmiyor ! Yağmalayıp Sattığımız Rum Mülkleri ile İnşaat Sektörümüzü de Tüm Sektörlerde olduğu gibi Yüzümüze Gözümüze bulaştırıp Batma noktasına getirdik ! Güney Kıbrıs’a Avrupa’ya artık gidemeyeceğimiz günler ise Yakındır !
Dünyadan koparıp kapanıp kaldığımız KKTC’de ne mi yapabileceğiz Ülkemize doldurduğumuz Afrikalı Kardeşlerimizle birlikte Yaşamaya ayak uydurmaya Bakacağız !!!

Öz
Öz - 4 ay Önce

Uluslararası hukuk dışı olmak, yasa dışılığı teşvik mi ediyor? Mesela seçimde kaybetmemek için, yandaş yurttaşlıklar veriliyor mu? Mesela seçimlerde nereden geldiği belli olmayan paralar dağıtılıyor mu? Trafik suçları artmaya devam ediyor, çevre bozulup kirletilmeye devam ediliyor mu? Rum mallarına koçan çıkartılıp, yabancılara satılıyor mu? Avukatlar bu işlerde aracı oluyorlar mı? Üniversiteler enflasyonu yaşatılıp, öğrencilik amaç dışına çıkartılıyor mu? Elektrik ihtiyacı sağlık dışı kirli yakıtla yapılıyor mu? Hastaneler çürürken, başkalarının arsalarına, cami külliye inşaatları yapılıyor mu? Yuttaşın vergisi ile iş yapan devlet okullarında, yerli öğrenciden çok, lisan bilmeyen yabancı öğrenciler, okuyorlar mı? Aynı şekilde devlet hastanelerine, yerlilerden çok yabancılar, hizmet alıyorlar mı? Uyuşturucu, her türlü kaçakçılık, kalpazanlık, dolandırıcılık artıyor mu? Ülkenin hapishaneleri yabancılarla dolup taşıyor mu? Hırsızlık, şiddet gibi adi suçlar artıyor mu? Eskiden aylarca açılmayan mahkemeler, artan suçlar karşısında çaresiz kalıyor mu? Toplumun yapısına uymayan, cemaat, tarikat, anti laik yapılanma artıyor mu? Bunların cevabı EVET ise, bu ülkenin uluslararası hukukun dışında olması, yasa dışılığı besliyor demektir.

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 4 ay Önce

Sayın Akar , Gary Robb ve AĞA Devolopment Şirketlerinin yağmalanıp Satılan Rum Mülkleri Skandalı sonucu 40 milyon Euro üzeri ( Cyprus mail ) zarara Uğratılan İngilizleri kazıklayıp birçoklarının paralarını gasp edip geri gönderdik!
Bugün bu Suçlarla ilgi olarak tutuklanan İtalya’daki Avukatımız için ‘ Haksızlığa Uğratılan İngilizlere sadece seyirci kalan KKTCyi yönettiğini iddia edenlerimiz ne yüzle İtalya’ya gidip de Avukatımızı savunabileceklerdir acaba ?

banner471

banner473