banner564

Uyuttular

DTB ile Yeniboğaziçi arasındaki mücadelede futbol adına ortaya hiçbir şey konmadı. İki takım da vasatın altında bir oyun ortaya koyarak adeta tribünlere gelen ve stadı dolduran futbolseverleri uyuttular. Yeniboğaziçi karşılaşmaya rakibine oranla daha iyi başlayan taraftı ve maçın hemen başında da net bir pozisyondan yararlanamadılar. Dakikalar ilerledikçe topa sahip olan ancak pozisyona giremeyen bir DTB ile savunma güvenliğini ön planda tutan, rakibini bozmaya, oynatmamaya çalışan ve neredeyse hücuma çıkmaya gayret göstermeyen bir Yeniboğaziçi izledik. DTB'nin hücum gücü henüz maçın 20.dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Kenan ile birlikte oldukça azaldı. Bu olumsuzluklara rağmen Ahmet Coşkun ile net bir pozisyon yakalayan DTB, bu fırsatı değerlendiremedi ve ilk devre berabere sonuçlandı. İkinci yarı da ilk devre gibi ilerlerken DTB'nin yabancı futbolcusu Rasad gereksiz bir kırmızı kart görerek takımını eksik bıraktı. Yeniboğaziçi rakibinin eksik kalmasının avantajını kullanamayarak bir türlü oyun üstünlüğünü ele geçiremedi. DTB eksik kalmasına rağmen golü daha çok düşünen taraftı ancak üretkenlik anlamında ortaya elle tutulur bir şey koyamadılar. Karşılaşma beraber bitecek derken DTB savunmasının tecrübeli ismi Ahmet Sönmez inanılmaz bir hata yaparak üç puanı rakibine hediye etti. Israel Tety'i de kutlamak lazım. Fırsatçılığını konuşturarak rakibinin hatasını gole çevirmeyi başardı.
DTB, üretkenlikten uzak, dağınık bir görüntü çizdi. Kapanan rakibini açmayı başaramadı. Rasad'ın gereksiz kırmızısı takımın dengesini tamamen bozdu. Ahmet Sönmez'in hatası da Doğan'ı karanlığa gömen son nokta oldu.
Yeniboğaziçi, maçın başından itibaren mücadele gücünü yüksek tutarak rakibinin oynamasına fırsat vermedi. Pozisyona girmezken rakibine de pozisyon vermedi. Özellikle Keita savunmada kusursuz oynadı. Çok şey beklenen Ramadan hayal kırıklığı yarattı. Yeniboğaziçi rakibinin ikramını geri çevirmeyerek haftayı önemli bir galibiyetle kapamayı başardı.
Karşılaşmanın hakemi Utku Hamamcıoğlu, zaman zaman yükselen tansiyonu iyi kontrol etti. Verdiği kırmızı kart doğruydu.
YORUM EKLE

banner608

banner473