banner564

Varan 1:  KIB-TEK Vatandaşa üst dilimden fatura gönderdi

Borcunu borç ile ödemeye başlayan geçtiğimiz yılın vergi şampiyonu KIB-TEK şimdi de elini vatandaşın cebine attı. Resmen ve bilinerek ve de istenerek halkın cebinden “haksız kazanç” elde edildi.  Bu duruma;
Hükümet Seyirci,
Muhalefet Seyirci,
Sendikalar Seyirci,
Sivil Toplum Örgütleri Seyirci,
Tüketiciler Derneği Seyirci, 
Vatandaş ise isyanda…


Herkesin malumu KIB-TEK zamanında göndermesi gereken faturaları göndermedi. Gerekçe olarak Yılbaşı Tatilini gösterdi. İyide faturalar zaten elektronik ortamda geliyor. Bilgisayarlarda mı yılbaşı tatili yapıyor KIB-TEK’te. 
Geç gelen faturalar yüzünden herkes “bir üst dilimden” fatura ödemek zorunda bırakıldı. Devlet eli ile resmen haksız kazanç sağlandı. 
Girne’de Alsancak’ta bir otele aylık tüketim miktarı olarak 150 BİN KW fatura gönderildi. Demek ki sadece dilimlerde oynanmamış. Tüketim miktarlarında da oynama yapılmış. Nasıl olur 150 Bin KW. Bunun hiç mi küsuru yok? Tamı tamamına 150.000 nasıl olur? Demek ki okumalarda da sorun oldu.
İşin özeti KIB-TEK kardan zarara geçirildi kısa sürede. Şimdi de borcu borçla ödeyen bir KIB-TEK var ve onun eli de vatandaşın cebinde haksız kazanç peşinde.

Varan 2:  KIB-TEK İhalesi… Şaşırdık mı? Şaşırmadık
Batma yolunda hızla ve emin adımlarla giden KIB-TEK’te yanlış işler peşi peşine gelmeye devam ediyor. Geçen hafta Kurumun Hurda İhalesi yapıldı.
İhaleye 4 ayrı firma teklif verdi. İhaleye en iyi teklifi veren Birinci firma verdiği teklifi yerine getiremeyeceğini söyleyip kazandığı ihaleden çekildi. 
İhale komisyonu birinci firmanın çekilmesi üzerine ihalede 4. Olan firmaya verdi. Şimdi ihalede 2. ve 3. sırada olan firmalar KIB-TEK’e dava açma hazırlığında.
İhaleyi alan 4. firmanın danışmanı CTP’li bir ağabeyimiz çıkmaz mı? Şaşırdık mı? Elbette şaşırmadık…


Varan 3: Başsavcı olumsuz görüş vermiş
Bir yıl önce iktidara ilk geldiklerinde en azından samimiydiler ve yalan konuşmuyorlardı. Zaman geçti, her şey gibi hükümetinde ayarları bozuldu. Çünkü halkın gözünün içine baka baka olmamış şeyleri olmuş gibi konuşmaya başladılar.
Hükümetin Amerika’dan sorumlu ve Vicdani Retten sorumlu Bakanı Kudret Özersay, Başsavcılık ve GKK komutanının olumsuz görüşüne rağmen Vicdani Ret Yasasını hazırladı.
Başbakan GKK ve Savcılıktan olumlu görüş aldık dedi. ( Bakınız Geçen hafta Salı Meclis konuşması) Oysa iki kurumda Vicdani Ret Konusunda “olumsuz” görüş beyan etti.
Başsavcı “bu yasa önerisi Anayasaya aykırı” dedi. Güvenlik Kuvvetleri Komutanı “Vicdani ret bizi bitirir” dedi. Bu iki görüş hiçe sayılarak yasa hazırlığı Kudret Özersay tarafından bizzat yapılıp ülkenin gündemine saatli bomba gibi bırakıldı. 
Şimdi birisi çıkıp bizi “yanlış” anladınız desin lütfen. Çünkü sizin söyledikleriniz ile bizim öğrendiklerimiz arasında Beşparmak Dağları kadar fark var.

Varan 4: Yağ işinde yağ payı
Ülkede yeterince zeytinyağı olduğunu Zeytinyağı Üreticileri Birliği açıklıyor. Hükümet buna rağmen yurt dışından zeytinyağı ithali için bir kooperatife yeki veriyor. 
CTP’li Hürrem Tulga’nın işin içinde olduğu kooperatif bir yıl önce kurulmasına karşın ülkeye ithal yağı getirme işini alıyor. Dün bir gazeteye demeç veren Aydın Yağlarının sahibi Durmuş Aydın çarpıcı bilgiler veriyor. Diyor ki;
Bu kooperatifin, zeytinyağını aslında 11 TL’ye aldığı halde 16,5 TL’ye fatura gösterdiğini ve etiket fiyatının da 26 TL olduğunu biliyor musunuz?
Yemede yanında yat türünden bir vurgun var ortada. Üretici bas bas bağırıyor ama kimse bu duruma aldırış bile etmiyor. 

MESAJLAR
Tufan ERHÜRMAN: Dome Otel, KIB-TEK, Yağ konusu ve Vicdani Ret olayı bu ayın sonuna doğru önünüzdeki en önemli sınavlar. Bu sınavları verebilirseniz ne ala veremezseniz bu Şubat sizin için çok çetin olacak gibi. 

Kudret ÖZERSAY: Amerika ziyaretiniz nasıl geçti, yurda döndüğünüze göre kendi gündemimizle birlikte olabiliriz. Şu Vicdani Ret konusunda tüm olumsuz görüşleri nasıl ört bas ettiğinizi açıklayacak mısınız kamuoyuna?

Hasan TAÇOY: Sizde İngiltere’den memlekete hoş geldiniz. Siz yokken biz buralarda bolca vaat dinledik gene. Neyse kızınızın mastırını tebrik ediyoruz. Şu muhalefetin tozunu biraz arttıracak bir şeyler getirdiniz mi Londra’dan. 

Hürrem TULGA: Yağ işinin bir ucu size çıkınca aslında şaşırmadık desek yalan olur. Günün sonunda yağlı bir iş olunca zaten çıkabilecek adresler zaten belli memleket dahilinde. Değil mi? 

Özdil NAMİ: Vatandaşın canı yandı son gelen faturalardan sonra. Ama sizden çıt çıkmıyor bu konuda. Resmen ve alenen vatandaşın cebinden haksız kazanç sağlanmasına da mı ses çıkarmayacaksınız? 

Halil TALAYKURT: Bu hafta bir kahvenizi içmeye geleceğiz şu KIB-TEK Hurda ihalesi ile ilgili olarak. Neden 2. ve 3. firmalara değil de neden 4. firmaya kaldı bu ihale. Biraz sohbet edelim bu konuda. 

Kutlu EVREN: Son günlerde 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun gölgesi gibi olmuşsunuz adeta. Nereye gitse Eroğlu, sizde tam arkasındaymışsınız. Allah muhabbetinizi arttırsın. 

Kubilay ÖZKIRAÇ: Kurum göz göre göre batırılıyor ama sizden ses ve seda çıkmıyor. Diyeceğiz ki yılların yorgunluğu var üstünüzde. Ama daha o kadar yaşlı değilsiniz, ne zaman patlayacaksınız, merak edenler çoğunlukta. 

Serhat ÖZÇELİK: Geçen gece yenge ile bir mekanda yemek yerken görülmüşsünüz. Ama yengeyi tanımayanlar sizi çapkınlıkta sanıp cep telefonlarına sarılmışlar. Sizin yengemiz ile resimlerinizi çekenler fena çuvallamışlar desenize. 

Ersin TATAR: Parti içi dengeleri sağlamak öyle sandığınız gibi kolay değilmiş demi. Herkesin herkes ile bir planı var parti içinde. Bakalım tüm bu ortamda dengeyi kurmayı nasıl sağlayacaksınız. 

Dilek KIRICI: Geçen hafta grip olup evde yatak döşek yatmak zorunda kalmışsınız. Neyse atlattığınıza göre sorun yok, yalnız bu hafta soğuklar yine geliyormuş, aman sıkı giyinin bu aralar. 

Hanzade ÖZBAŞ: Sanatçımız Salih Mustafa Çizel'in resim sergisi, Merit Royal’de beğeniye sunulmuş ve toplanan gelir ile Alsancak ilkokulu için güzel bir bağış toplanmış. Hem yerli sanatçımıza sahip çıktınız hem de yine bir hayır işine imzanızı attınız. 

Vakkas ALTINBAŞ: Bugün Alsancak girişinde Hasan Uzun Petrolün yanında yeni banka binası hizmete girecekmiş. Bölgenin tüm ihtiyacını karşılayacak büyük bir şube açmışsınız. Hayırlı olsun yeni şubeniz. 

Kemal Eşref OKTAR: Bu ayın elektrik faturası o kadar yüklü gelmiş ki acısından hafta sonu eve girmek yerine kendinizi dağa taşa vurmuşsunuz adeta. Sizde Oğuz Köse gibi yapın ve karavanda yaşayın. Fatura ödemek zorunda kalmazsınız.  

Niyazi AYDENİZ: Başarılı bir anjiyo olmuşsunuz. Tıkanan damarlarda açıldığına göre yakında tavlada karşınıza geçebiliriz. Ve sizi bolca sinirde edebiliriz. Geçmiş olsun tekrardan.

YORUM EKLE

banner608

banner474