banner564

Ver Mehteri…

Seçim sonuçlarının açıklandığı dakikalarda seçmenden yedikleri yumruk karşısında şaşkına dönen siyasi parti başkanları ardı ardına “UBP ile Koalisyon Kurmam” diye açıklamalarda bulunmuşlardı.
Dün akşam itibari ile yedikleri dayağın etkisinden kurtulmaya başlayan siyasi partilerin genel başkanlarından “Geri Vites” yapıp görüşebiliriz, konuşabiliriz, mealinde açıklamalar gelmeye başladı.
Bu açıklamaların üç nedeni var sevgili okurlar;
BİRİNCİSİ: Kuzeyden yani Türkiye üzerinden gelen “Uzlaşmacı olursanız iyi olur” yönündeki inceden yapılan tavsiyeler.
İKİNCİSİ: Kamuoyunda halkın sorun çıkarmak için değil sizi çözüm üretesiniz diye oraya gönderdik şeklindeki mahalle baskısı. (CTP-HP-DP ve TDP’ye bu yönde çok büyük baskılar oluştu. Hatta partinin yeni seçilen vekilleri bile bu konuda parti üst yönetimleri ile ters düştü)
ÜÇÜNCÜSÜ: UBP tabanının partisine daha fazla sahip çıkma isteğini oluşturdu bu açıklamalar. UBP’nin bu denli partisine sahip çıkması ve tek başına hükümet için istek ve arzu içine girmesi seçimde aradığını bulamayan partileri telaşa düşürdü.
İşte bu üç önemli gerekçeden sonra ilk Kudret Hoca sosyal medyadan neden UBP ile hükümet kurmak istemediğini kibarca anlatmaya çalıştı, sonra TDP Genel Başkanı Cemal Hoca “konuşuruz” dedi en son olarak da DP’nin toplanan parti meclisi UBP ile hükümet formülünü konuşuruz dedi.
Kısacası siyaset şu sıralar mehter marşı gibi; bir ileri iki geri. 

Uğursuz bakanlık; Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı 
Ahmet Kaşif, Hasan Taçoy, Tahsin Ertuğruloğlu ve son olarak Kemal Dürüst Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevinde bulunmuştu. Hasan Taçoy hariç her üç önemli isim de son seçimlerde sandıkta kaldı.
UBP’nin en ağır toplarından olan bu üç ismin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevlerini sırası ile yapmış olmaları ve seçimleri de aynı şekilde kaybetmiş olmaları tesadüf mü?
Hatırlanacağı gibi önce Ahmet Kaşif Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olmuştu, ondan sonra Hasan Taçoy bu göreve gelmişti kısa bir süreliğine. Taçoy’dan sonra Tahsin Bey o göreve gelmiş en sonunda da Kemal Dürüst bu bakanlıkta seçimlere katılmıştı.
Yıllardır bu toplumun en az bir iki yakınını trafik kazalarında kaybetmesi, son olarak geçen yıl okul otobüsünün kaza yapması sonrası okula giden çocuklarımızın trafik terörüne kurban verilmesi bu önemli isimlerin seçimleri kaybetmesinde bir faktör oluşturmuş mudur? Bence ana neden olmasa bile kaybetmelerin bir nedeni de pek ala bu olabilir.
Kısacası hazır yeni hükümet senaryolarını konuşuyor iken Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına talip olanlara bu yazıyı iyi okumalarını tavsiye ederiz.

MESAJLAR
Mehmet Ali TALAT: Rum hükümet sözcüsü seçimden çıkan sonucu değerlendirirken, “Sağ partilerle hükümet kuranlar yüzünden sol kaybetti” dedi. Bir cevap verecek misiniz Rum sözcüye? 
Serdar DENKTAŞ: Valla kedi gibisiniz ki bunu daha önce de yazmıştık, hep dört ayak üstüne düşüyorsunuz ve siz gerçekten bu işi iyi biliyorsunuz. Gene anahtar sizin elinizde. 
Hüseyin Avkıran ALANLI: DP sizi atmadan bari siz bugün istifa edin de bu iş kapansın bir an önce. Zira DP milletvekili olarak daha fazla ortalıkta dolaşırsanız DP ile UBP arasında yeni bir krize neden olabilirsiniz. 
Mehmet HARMANCI: Çetin Sadeli’ye bir gönderme yaptınız ama kendisi de altta kalmadı ve 5 ay sonraki yerel seçimleri işaret etti. Bu sıralar açıklama yapmazsanız sizin kârınızadır.
Kemal AYKUTLU: Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler’den istifa ettiğinizi açıklamışsınız ve yeniden ticaret hayatına geri dönmüşsünüz. Neyse sizin için önemli bir deneyim oldu bu seçimler.
Mesut GENÇ: Cumhuriyet Meclisi’nde en genç milletvekili olarak meclisin açılış günü kâtiplik görevi sizde. Meclisin en genç vekili olarak gözler üzerinizde olacak ayrıca.
Kenan AKIN: Genel Sekreter Afet Hanımı sosyal medyada adeta topa tutmuşsunuz ve sağ hükümet için yoğun bir lobi çalışması başlatmışsınız. Çalışmalarınız dün ilk sonuçlarını verdi ve partiniz UBP’ye yeşil ışık yaktı.
Zeki ÇELER: Bakanlık için artık sizde bir an önce partilerin görüşmelere başlamasını bekliyormuşsunuz. Yani bir dönem mecliste olduktan sonra bu dönem bakanlık da yakışırdı hani.
Sadık GARDİYANOĞLU: 1 Kasım 2017’de UBP Lefkoşa’da yüzde 36 çıkaracak diyerek seçim sonuçlarını bildiniz. Şimdi aynı hedefi yerel yönetimler için koymuşsunuz ve en az yüzde 40 diyormuşsunuz.
Adem ADEMGİL: Geçenlerde Güneyde Başkanlık için yarışan bir aday ile Gazimağusa’da Petek Pastanesinde bir araya gelmişsiniz ve cep telefonunuzdaki mehter marşını dinletmişsiniz Rum Başkan adayına.
Levent ÖZADAM: Bir haftalık hastane tatili bitmiş ve dün itibari ile hastaneden taburcu olmuşsunuz. Çok ama çok geçmiş olsun. Bu arada tahlil sonuçlarınız da temiz gelmiş. 
Dr. Bülent DİZDARLI: Hala daha seçim öncesi yaptığınız kaos tahminini nereden izlenim edindiğinizi açıklamadınız. Kâhin misiniz falcı mı?
Mahmut ANAYASA: Solun seçimlerde ağır bir yenilgi almasının faturası anlaşılan size kesildi. Kendi yaptıklarına bakmayanlar suçu sizin üzerinize atmakta buluyor çareyi.
Tülin BEROVA: Geçenlerde bir gazeteciyi fena halde haşlamışsınız. Öyle bir laf sokmuşsunuz ki bizim bülbül gibi konuşan gazeteci size cevap bile verememiş. 
Gökhan ARSLAN: Çalışan Gazeteciler günü dolasıyla dün Matbah-ı Amire Osmanlı ve Türk Mutfağına gelen tüm gazeteci dostlarınızdan para almamışsınız. Hatta bunu bir gün değil bir hafta boyunca uygulama kararı almışsınız. Tebrik ediyoruz. 
Orhan YILMAZ (Fıstık): Bu sene kış gelmediğine göre acaba karpuz eksek yetişir mi? Veya seralarda karpuz bulabilir miyiz? Ne diyorsunuz bu küresel ısınma işine? 

POLEMİX
“UBP halkın verdiği göreve saygılıdır. Biz halktan aldığımız göreve sahip çıkacağız. Mücadele sonucu yenemediğiniz birini yenmek adına bel altı oyunlar için bir ittifak kurmak yanlıştır. O zaman çıksınlar ‘biz UBP’ye karşı ittifak kurduk hodri meydan çekiyoruz’ desinler, halk da bilsin…”
 UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz
YORUM EKLE

banner608

banner474