banner564

Virüs bahane ekonomi şahane

Şaşırıyorum, başım dönüyor! Bu ne samimiyetsizlik yarabbi! Dün başka bugün başka şeyi savunuyorlar. Dün dünyaya ayak uydururken bugün dünya ülkelerinin hiç birisinin ama hiç birisinin yapmadığını yapma uğraşı içerisine giriyorlar…
Neymiş efendim ülkede virüs varmış! Sanki dün yoktu. O gün her şey kapalıyken takır takır futbol oynadık, bugün spor salonları, Bet Ofisler, kahveler velhasıl tüm salonlar açıkken biz futbola ara veriyoruz. Ara vermeyi, önünü görme açısından makul görebilirim ama futbolunu ‘askıya’ alma düşüncesini hiç aklım almıyor. 
Bir yandan Virüs var, salgın var diyor, sonra da açık alanda sıhhatli kalmak için spor yapan gençlerimizi, açık havadan yoksun ‘kapalı salonlara’ yönlendiriyoruz. Dünyayı ırgalamıyorsak bari yanı başımızdaki komşumuza bakalım. Onlar, tüm spor dalının yanı sıra futbolu da hem de seyircili olarak oynatıyorlar.
Sporu sadece temaşa-seyir zevki açısından görmek de yanlıştır. Evet, spor, seyir zevki yanında Show, ekonomi ve ticari amaçla da yapılıyor ama ülkemizdeki amacı, geçliğimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, sağlam kafanın sağlam vücutta bulunmasına olanak yaratmak için yapıldığını aklımızdan hiç çıkarmamalıyız. Gençliğimizi özellikle futbolcularımızı bir yıl süre ile spordan uzak tuttuğumuzu varsayın ve bir yıl sonraki hallerini tahayyül ediniz. Sadece o nesli değil, gelecek nesilleri de kaybedeceğimiz kesindir. İsminin ön kısmına “SPOR” adamı yazdıran bir insanoğlu, böyle bir şeyi nasıl telaffuz eder gerçekten anlayamıyorum.
Böylesi söylemleri yetkili kişilerden duydukça aklıma hep Osmanlının ünlü Maarif müdürü gelir. Paşa hazretleri “Şu okullar olmasa, Maarifi(eğitimi) ne güzel idare ederdim” deyişi var ya, bizim futbol yöneticilerimizin bazıları da şu anda o durumda.
Heyhat, durumun virüsle alakalı olmadığı yavaş yavaş meydana çıkıyor ya! Virüs bahane Ekonomi şahane! Varsa yoksa para. Devletinin bu zor durumda futbola para ayıramayacağını herkes görüyor. Ülke ekonomisi gerçekten zor durumda! 
Bunlar yalın gerçekler. Ancak sağ gösterip sol vurmanın gereği yok. Gerçekleri korkusuzca ortaya koyacak, başka şeylerin arkasına sığınmadan, bahane üretmeden gereğini yapacaksınız. Beceremiyorsanız da geri çekileceksiniz!
Böylesi bir durum gerçekten zor! Ancak eskilerin deyimiyle “Hem köpeği tok hem ekmeği bütün kılmak” olası değildir. Fedakârlık etmek şarttır. Bu fedakârlığı kişilerden beklemek eşyanın tabiatına uymuyor. Fedakârlık ve kesinti Futbol Federasyonundan başlamalıdır. Masrafları, süreyi ve ‘fantezi’ kuralları askıya almak öncelikli hedefi olmalıdır. Örneğin açmadığın kursları dikkate alarak, takımlara istediği teknik adamlarla çalışma imkânı vermelisiniz. 
Özetle profesyonelliği bir kenara koyarak ‘amatörlük’ ön plana çıkarılmalıdır.
 

YORUM EKLE

banner608

banner473