banner564

Ya sizler ne yapıyorsunuz?

   Bizler ‘Diyalog Medya Grubu’ olarak sağlık, eğitim, turizm, tarım ve hayvancılık sorunları gibi ülkemizin çevre sorunlarına karşı da son derece duyarlıyız…
   Bir turizm ülkesi olan KKTC’nin yolları ve trafik düzeni Avrupa standartlarının çok gerisindedir…
   Kazaların önemli bir kısmı yolların kötü oluşundan ve trafik ikazlarının yetersizliğinden kaynaklanıyor…
   Lefkoşa-Gazimağusa ve Lefkoşa-Güzelyurt ana yollarında hala orta refüjlerde koruyucu bariyer yoktur…
   Bunlar hem kendi can güvenliğimiz, hem de ‘güvenli ülke arayan’ turistler açısından endişe vericidir…
   Son zamanlarda turizm merkezi Girne dahil olmak üzere birçok ilçede uyarıcı levhaların üzerindeki boyaların dökülmesi ve bölge isimlerinin görünmez hale gelmesi kabul edilebilecek bir durum değildir…
   Yaptığımız bir araştırmaya göre 10 bin ile 15 bin TL arasında bir maliyet gerektiren bu levhaların yenilenmemesi sorumsuzluğun bir göstergesidir…

Sorduk, cevap verdiler

 Gazetemizin dün birinci sayfasından yayınladığımız haberde “Bu tabelayı yenileyecek bakan veya bakmayan biri var mıdır?.. Varsa çıksın ortaya” başlıklarını kullanmıştık…
Bunun üzerine Karayolları Dairesinin yapmış olduğu kısa açıklamayı sizlerle paylaşmak istiyorum: 
 “Ülke genelinde bulunan trafik işaret levhalarının tamiri ve eksik olanların tamamlanması ile ilgili 2021 yılı içerisinde ihale yapılmış fakat dövizde yaşanan ani yükselişten dolayı söz konusu ihale tamamlanamamıştır. 
Ülkede bulunan trafik işaret levhalarının yenilenmesi için Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl çıkılan ihale tamamlanmış olup önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanacaktır. 
Acil olan levhaların yenilenmesi için de Karayolları Dairesi kendi imkanları ile çalışmalarını yürütmektedir.”

Kararı siz vereceksiniz

  Şimdi bu açıklamaya bakıldığı zaman, ülkemizde trafik levhalarının yenilenmesini dahi yapamadığımız ve bunu da Türkiye’ye havale ettiğimiz anlaşılmıyor mu?..
  Peki o zaman şu soruya yanıt arayalım:
  “Trafik levhalarını dahi Türkiye’ye havale ettiğinize göre, Türkiye’nin sizlere müdahale hakkı var mıdır, yok mudur?..”
 Veya farklı bir şekilde soralım:
  “Sizler trafik levhalarının boyasını da yaptıramıyorsanız, acaba hangi işlerle uğraşıyorsunuz?..”
  Nasıl hükümetcilik yapıyorsunuz?..
  İyi hafta sonları… 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 2 yıl Önce

Yılardır kanser saçıp Ülkemizi zehirleyen çağ dışı Teknecik santralına bir filtre takamayan , memurunun maaşını ödeyemeyen Devletten gençlerimizi kaybettiğimiz dökülen yollarımızdaki levhaların değiştirilmesini mi bekleyeceğiz ! Vay Beee
Devlet edenlerimizle KKTC için bugün söylenecek söz BATTI BALIK YAN GİDER ‘ dir !!

Kemal Bayraktar
Kemal Bayraktar - 2 yıl Önce

Yazarın eline sağlık. Ben zaten öz be öz Kıbrıslı olmama rağmen 10 senedir bu durumdan ötürü ülkeme gitmeye korkuyor ve hayatımı korumak ve bir trafik kazasına kurnam olmamak için endişe ediyorum. Yazıklar olsun.

ARDA GENÇ
ARDA GENÇ - 2 yıl Önce

15 KASIM 1983'TEN BERİ KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NDE 33 HÜKÜMET KURULDU.YANİ ORTALAMA BİR HÜKÜMETİN ÖMRÜ SADECE 13 AY.BİR AN ÖNCE İSTİKRARLI BİR YÖNETİM İÇİN RUMLAR GİBİ DEVLET BAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNE GEÇMELİYİZ.TAM BAĞIMSIZ BİR ÜLKE İÇİN DEVLET BAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNE GEÇMELİYİZ.YOKSA ÜLKECE BATACAĞIZ.DÜNYA'NIN EN İYİ EKONOMİSİNE SAHİP AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ BİLE BAŞKANLIK SİSTEMİYLE YÖNETİLİYOR.ÇOK DA BAŞARILILAR.

banner471

banner473