banner564

Yağmurun bereketi ve bekleyiş

 Güzel, bol yağışlı geçen bir kışın ardından sevinmemiz gerekmiyor mu? Yağmurun getirdiği bereket ile çiftçilerin yüzü gülmesi gerekmiyor mu? Bu sene hayvanları için balya sıkıntısı çekmeyecek olan hayvancının sevinmesi gerekmiyor mu?
Elbette tüm bu tespitlerin doğru olması yanında, yılların getirdiği umursamazlık sonucu oluşturulamayan sürdürülebilir yapının olmaması, tüm bu senaryoları tersine çeviriyor.
Çarpık yapılaşma ve yetersiz altyapı veya düzgün yapılandırılamayan şehir planlamaları sonucu birçok vatandaşımız sel baskınlarına maruz kaldı. Zarar gören vatandaşlarımız zararlarının tazmin edilmesi için beklemektedir.
Tarlalardaki arpa ve buğday rekoltesini artırmış olan çiftçi ürününü iyi bir fiyattan satış yapmayı ummaktadır. Diğer bir yandan doludan zarar görmüş, tarlası balçık olmuş üretici ise zararının tazmin edilmesini beklemektedir.
Bereketli geçen kışın ardından hayvan üreticileri de üreteceği ürünün emeğine değecek bir fiyattan satış yapmayı beklemektedir. Hele hele elektrik ve akaryakıta gelen zamdan sonra beli iyice bükülen hayvan üreticisi, ürettiği ürünün karşılık bulmasını ummaktadır.
Kısaca herkes bir beklenti içerisinde iken Maliye Bakanlığının açıklamaları herkesi düşündürmektedir. Memur ödemelerinin yapılabilmesi için mart ayında Merkez Bankası kar payından avans alınması ve nisan ayında da özel bir şirketten borç alınmış olması üreticileri düşündürmektedir. Memur maaşları avans ve borçla ödeniyorsa, üretici nasıl ödenecek. Sanırım önümüzdeki aylarda bu tartışmalar biraz daha derinleşip süreceğe benzerken, kesin olan bir şey varsa o da çocuklarımızın geleceğinden çalmaya devam ettiğimizdir.
Söz çocuklara gelmişken bu hafta için ortaöğretimde öğrenim gören gençlere yönelik, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ve KKTC Telsim'in işbirliğinde Freezone 7. Liselerarası Müzik Yarışması'nın finali gerçekleştirildi. Geçtiğimiz perşembe günü gerçekleşen müzik yarışmasında gençlerin heyecanı ve organizasyonun ciddiyeti görülmeye değerdi. Düşünün bir kere; profesyonelce hazırlanmış bir sahnede, mükemmel bir ses düzeni ile performans sergileyebilmenin verdiği mutluluk ve heyecanı… Yarışmaya katılan gençler hayatları boyunca anlatacaklardır. Hatta aralarından bazıları belki de bu yarışmadan sonra müzik yaşamlarını profesyonelliğe taşıma imkânı yakalamış olacaktır.
Günümüz gençlerinin önemli sorunlarından biri, istedikleri şeyleri nasıl kazanacaklarını veya elde edeceklerini bilememeleridir. Hayatlarını kolaylaştırmak adına, onların yerine sorumluluklarını alan biz ebeveynler aslında onların hayatlarını daha da zorlaştırdığımızın farkında değiliz. Hayatta başarıyı yakalamak için gençlerin kendilerine hedef koymaları yerine, tüm isteklerini yerine getirerek bir anlamda onları hayat mücadelesinde kopardığımızın farkında değiliz.
Bu nedenle Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ve KKTC Telsim'in işbirliğinde düzenlenen Freezone Müzik Yarışması, gençlerin hayatlarına dokunduğu, geleceklerine ışık olduğu ve dahası hayatlarına bir anlam kattığı için mükemmel bir organizasyondur. Böylesi bir organizasyonun mutfak kısmında emeği geçen herkesin ellerine, yüreklerine sağlık olsun. 
Güzel bir hafta dileklerimle, iyi pazarlar.

YORUM EKLE

banner608

banner473