banner564

Yakın Doğu’dan okul hamlesi! (Çoraklarda açan kır çiçeği)

Kıbrıs’ın kuzey yakasını cennetten bir parça olarak gösterme gayreti içindeyiz ama değil!
Yılın ancak üç, bilemedin beş ayında yeşille buluşan, senenin kalan kısmında sarının hüznüne boğulan bir adadır Kuzey Kıbrıs.
Önemli olan her daim cenneti yaşatabilmek, her daim güzellikler içinde bir ülke olabilmek.
İşte ülkemizdeki çoraklığa inat belli başlı vahalar vardır. Bunların başlıcalarından biri de Yakın Doğu Üniversitesidir.
Attığı her adımla, gelişme yolunda gösterdiği mucizelerle, her dalda başarıyla verdiği eğitimle, sağlık hizmetleri seviyesini çok üst basamaklara getirmesiyle, sanata verdiği değerlerle, ulaşılamayanı halkının ayağına götürmesiyle, şu küçük adayı kıta konumuna sokmasıyla, varlığını Kıbrıs Türkü’nün daha müreffeh ortamlara getirilmesine adamış bir yapıdır Yakın Doğu Üniversitesi.
Yarattığı eserlerle, topluma kazandırdığı gençlerle, eğitime getirdiği ivmelerle ve halkına olanak sunduğu, sayıları sekiz binleri aşan istihdamlarla Yakın Doğu Üniversitesi toplumun can damarlarından biri olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Okul, bir ülkenin geleceğini yücelten, üst seviyelere getiren, insanlığa hizmeti hedefleyen, karanlıklardan aydınlığa ulaşmanın rotasını çizen oluşumlardır.
Asırlar önce Hazreti Ali “Bana bir kelime öğretenin kölesi olurum” ifadelerini kullanırken eğitimdeki kutsiyeti ve önemi vurgulamak istemişti.
Günümüze geldiğimizde eğitim vazgeçilmez olarak önemini sürdürmeye devam ediyor.
Dünyada eğitimden uzak tutulmuş, insan olabilmenin olanaklarına sahip olamamış, karanlıklar içinde bırakılan ülkelerin varlığı çağımızda yaşatılan ayıpların başında olmaya devam ediyor.
Allahıma şükürler olsun ki bizler bunların çok uzağında, hatta daha da ileri bir boyutta, adı üniversiteler adası olarak anılır bir konumdayız. 
İşte Yakın Doğu Üniversitesi, toplumuna okul kazandırma yolunda yine bir adım öne çıkarak altı ilçede altı ilkokul inşa ederek devlete devredeceği yolunda vermiş olduğu sözün gereklerini yerine getiren adımları atmaya başladı.
Altı ilkokulun ilki olan, tam teşekküllü ve 500 öğrenci kapasiteli “Dr. Suat Günsel Devlet Okulu”nun temelleri geçtiğimiz gün Gönyeli Yenikent’te atıldı.
Toplum olarak çok zor günlerden geçiyoruz. 
Dünyayı sarsan pandeminin yarattığı olumsuzlukları kısıtlı olanaklarla, idari yöndeki boşluklarla, toplum olarak organize olma yolunda gösterdiğimiz zorluklarla göğüslemeye çalışıyoruz.
Bir yılı aşkın zamandan beri hep olumsuzlukları teneffüs ediyor, iyi, güzel ve olumlu gelişmelere hasret ortamlarda yaşıyoruz.
Böylesi ortamlarda bile güzel adımların, olumlu işlere imza atılabileceğini, çoraklarda bile kır çiçeklerinin açabileceğini, bunun olabileceğini, kaybolmadığını kanıtlayan Yakın Doğu ailesine binlerce teşekkürler. 
Toplumun geleceğinin karanlıklarda olmayacağının meşalesini yakan düşünceye sonsuz saygılar, sevgiler. 

YORUM EKLE

banner471

banner473