banner564

Yargıya ve doktora müdahale olmamalı

 KKTC siyaset tarihi böylesini de görmedi. 
Ne yapmadılar ki? 
Yargıya müdahale edildi, yargı zan altında bırakıldı. O yetmedi sağlık camiasını şüphe altında bıraktılar, hırs ve ihtirasları yüzünden. Ve buna şimdi biz “demokrasi” mi diyeceğiz?
Konuş, Tolga Atakan, sen olsun konuş! Eğer yalansa yapılanlar, çık deki “yalandır”  sen dersen inanacağım, söz bir daha bir kelime etmeyeceğim. 
Konuş, Dr. Hasan Topal, sen olsun konuş! Doktorun, “2-3 gün gözaltında tutulması gerekir” demesine karşın sanki de bir şaibe varmış gibi yazı yazan Genel Başkanın hakkında sen olsun konuş.  Eğer yapılan “doğru” ise sen söyle,  söz bir daha bir kelime etmeyeceğim bu konuda.
Bir yargı üyesinin kalbinin teklemesini, ona 2-3 gün en az müşahede altına kalmasını söyleyen devletin doktorunu zan altında bırakmaya kimse ses çıkarmayacak mı bu ülkede?
Hani demokrasi? Hani şeffaflık? Hani temiz siyaset? 

Meraklısı için...
“Merak edenler için söyleyeyim: Hasta olanlara geçmiş olsun ama birilerinin kalbi tam da bugünlerde tekledi diye bizim yolsuzluğa karşı mücadelemiz teklemeyecek..." dedi Sayın Özersay. Başsavcı yardımcısı E. Kızılokgil yanında doktorlar ve hastane hakkında da şüphe yaratan bir açıklama. Birileri açıklama yapmalı, özellikle de başhekimlik, Bülent Dizdarlı”  

Yazıklar olsun! 
“Gün aydın olsun isterdim ama KKTC’ de yaşarsan biraz zor. Çarşamba günü olmam gereken,  2 yıldır çeşitli nedenlerden ertelenen ameliyatım, üroloji servisinde hemşire olmadığından dolayı yine ertelenmiştir.
Bu durumda bana tavsiyeniz nedir?
1- Rum’a sığınma mı?
2- Hastanenin damında intihar girişimi mi?
3- Sağlık bakanlığına bombalı eylem mi?
4- Meclise çıplak girmek mi?
5- 100 tane bayan arkadaşa, beyaz kıyafet giydirip, hemşire kıyafeti ile bakanlığa yürümek mi?
İnfial halindeyim, ne yazık ki CTP hükümetinde derdimi anlatacak insan da bulamıyorum, yazıklar olsun.”
Sanlı Çoban

“Bırakın böyle biz iyiyiz”
Doğuş Derya yasa yapar, evlenip boşanan kadınlar, eski soyadlarına dönemezler, yeniden de evlenemezler. Kaş yapayım derken göz çıkartırlar. 
AB’ye uyum diye yasa yapar Armağan Candan, Tarım Bakanı Şahali: “Cumhurbaşkanı’na Tohum ve Üretim Materyalleri yasasını yeniden ele almak üzere Meclis’e iade etmesini tavsiye ettim” der.
Yapmayın, ne olur, bir şey yapmayın, yasa falan uğraşmayın, bırakın böyle biz iyiyiz, gerçekten… 


MESAJLAR 

Ercan İBRAHİMOĞLU:  Dün akşam eve döndükten sonra yüksekten düşüp ciddi şekilde yaralanmışsınız. Kurultay öncesi anlaşılan nazara geldiniz. Verilmiş sadakanız varmış, geçmiş olsun. 

Yunus CAHAN:  Geçen gece Lefkoşa ilçesinin düzenlediği etkinlikte gençlerin size olan desteği tüm katılanların dikkatini çekti. Anlaşılan daha ilk günden birilerine gözdağını verdiniz. 

Mehmet Ali ERBİL:  Türkiye’deki sevenleriniz gibi Kıbrıs’taki sevenleriniz de sizler için duacı. Umarız biran önce yeniden eski sağlığınıza kavuşur ve en kısa sürede Kıbrıs’a yeniden gelebilirsiniz. 

Dr. Bülent DİZDARLI: Valla emekli olmayacak olsanız çıkıp ortaya dökülenlerle ilgili bir iki açıklama yapacağını düşünürdük. Ama şimdi madem emeklilik hesabı var, bence görmemezlikten geleceksiniz. 

Kudret ÖZERSAY: Hem Yargıyı hem Sağlık çalışanlarını zan altına bıraktınız. Bunu da demokrasi adına yaptınız. Pes valla, bunu siz değil başkası yapmış olsa ortalık kaynardı günlerce. 

Sanlı ÇOBAN: Başkan çok geçmiş olsun, dün yine ameliyat olamamışsınız. Böyle işte memleketin hali, derdini anlatacak birilerini bile bugünlerde bulmakta zorlanıyor vatandaş. 

Filiz BESİM: İki konu, birisi Sanlı Başkan’ın diğeri Kudret Beyin söyledikleri. Samimiyetinize istinaden bu konuda kamuoyunu aydınlatır mısınız? 

Betül Dizdarlı HASTAN:  Rockstar Elvis Presley’i andıran kıyafetinizle bir kez daha gündem olmayı başardınız. Bu aralar zaten ne giyseniz gündem oluyor, öyle değil mi? 

Erkut ŞAHALİ: Cumhurbaşkanı’ndan Tohum Yasası’nın yeniden ele alınması için meclise geri iade etmesini istemişsiniz. Hayırdır ne oldu da çark ettiniz? Yoksa YDP’nin nisap silahı mı sizi buna zorladı.

Mustafa AKINCI: Allah aşkına Sayın Cumhurbaşkanı, meclisten gelen yasaları iyice incelettirip öyle onaylayın. Zira yasa yapacağız diye yaptıkları tek tek elde kalmaya başladı. Bak kadınlar için geçen soyadı yasası ve diğerleri. 

Erhan ARIKLI: Tarım Bakanı geri adım attı. Bu işte şimdi sizin parmağınız var mı? Yok mu? Zira bu yasanın geçmesinden sonra hükümete verdiğiniz nisap desteğini geri çekmiştiniz. 

Turgay DENİZ: Sadece tavuk eti mi? Neyi serbest bıraktılar da piyasa ucuzladı. Ne domates, ne patates nede başka bir şeyde piyasa ucuzlamadı ki? 

Zorlu TÖRE: Hafta sonu yapılacak olan UBP Kurultayı’nda tüm adaylar sizin divan başkanlığınızda hem fikir olmuş. Demek ki tüm adaylar size güveniyor. 

Cüneyt ORUÇ: Ufaklık erkekliğe ilk adımı atmış ve dün sünnet olmuş. Genç kardeşimize geçmiş olsun diyoruz, Allah mürüvvetini de göstersin. 

‎Özlem GÜRKUT: ‎ Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanlığı için adaylığınızı açıkladıktan sonra tıp dünyasının içinden birçok kesimden destek mesajları gelmeye başlamış. Şimdiden hayırlı olsun. 

POLEMİX
“Hasta olanlara geçmiş olsun, ama birilerinin kalbi tam da bugünlerde tekledi diye bizim yolsuzluğa karşı mücadelemiz teklemeyecek! Bu sabah itibariyle Anayasamıza göre hukuk danışmanımız olan Başsavcı Vekilini Bakanlığa davet ederek görüştüm ve bilgi istedim. Hem dosyaların nasıl ve ne şekilde Meclis’e gönderileceğini, hem de diğer dosyaların akıbetini ne şekilde takip edeceğimizi kendisiyle istişare ettim.”
HP Genel Başkanı Kudret Özersay 

YORUM EKLE

banner471

banner473