banner564

Yarın kaldığımız yerden başlıyoruz

Hükümet pazarlıklarının çıkmaza girmesi ile UBP-HP koalisyonu kaldığı yerden devam ediyor ama sorunlar da bitmiyor. Bu konuda bayramın hayli sessiz geçmesine rağmen bayram tatilinin biteceği yarından itibaren yine eski gündemimize de geri dönmüş olacağız.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu hafta içinde Başbakan Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay ve YDP lideri Erhan Arıklı ile görüşeceği bilgisi dolaşıyor siyasi kulislerde.
Tüm bunların ötesinde bir de artık iki ay gibi çok kısa bir zaman kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri var ki aslında tüm esas gündem bu maddenin etrafında şekilleniyor. 
Tabi ki bir de Coronamız var. Her geçen gün vaka sayısı artsa da alınan tedbirler ve önlemler sayesinde şimdilik işler yolunda gidiyor. Ülkeye girişlerde bulunan vakalar hemen kontrol amaçlı olarak karantina alınıyor.
Ekonomide yaşanan gelişmeler Gazimağusa-Yeniboğaziçi-İskele İmar Planın son şekli yine bu hafta gündemimizde olacak olan konulardan. Bir de bizim dışımızda seyreden Kapalı Maraş Konusu ile Türkiye’nin bölgede ki doğal gaz arama çalışmalarını da unutmamak gerekiyor. 

DAÜ’de neler oluyor?
Rektörlük seçimlerinden sonra DAÜ’de yeniden yapılanma süreci başladı. Yeni yönetim ilk iş olarak bu yıl hatırı sayılır bir kayıt yapabilmek için canla başla çalışıyor. 
Ancak bazı çalışanların sözleşmeleri uzatılmadı. Özellikle seçimlerde çok ciddi şekilde taraf olan birkaç hocanın yolları üniversite ile ayrıldı.
Tüm bunlara ek olarak bir skandalı konuşuyor DAÜ. İddialar gerçek mi değil mi? Konu polisin bilgisinde. Bu konuda DAÜ’den de bir açıklama geldi. Ama açık açık bir öğrencinin adını vererek iddialarının yalan olduğunun söylenmesi ilginç. Bir diğer ilginçlik ise konu hakkında iddiaları ortaya atan öğrencinin yaptığı açıklamalarda pek çok detaya yer veriyor olması. 
Neyse bu konuda artık biz değil, polisin elde edeceği bulgular önemli. Ama ortaya atılan iddialar gerçekten ürkütücü. Bir an önce bu konunun aslının ne olup olmadığı ortaya çıkarılmalı ve gereği bir an önce yapılmalı. 

8 Ağustos büyük tarih mi?
Kıbrıs Türk basınında ilk kez biz yazmıştık Lefkoşa UBP Milletvekili, eski Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün İstanbul’dan döneceğini. Şimdi artık ortaya bir de tarih koyma zamanı geldi galiba. 
Bize gelen bilgilere göre; bu hafta sonuna doğru Özgürgün’ün Kıbrıs hasreti bitecek. Bu konuda Özgürgün’e yakın kaynaklar hayli heyecanlı bir bekleyiş içerisindeler. 
Eğer son dakika bir değişiklik olmazsa Lefkoşa UBP Milletvekili, eski Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün hafta sonu Ada’ya gelmesi bekleniyor. Özgürgün’ün Ada’ya dönmesi ile birlikte siyasette de yeni gelişmelere hazırlıklı olmak gerekecek. 

Bayram notları
Bayramın ilk günü çok sıcaktı, hiçbir şey yapmadım, telefona gelen mesajlara cevap vererek geçti. 
Bayramın ikinci günü çok sıcaktı, hiçbir şey yapmak gelmedi içimden, klima altında son dönemde çekilmiş tüm filmleri izledim.
Bayramın üçüncü günü çok sıcaktı, hiçbir şey yapmadım. Öylece klima altında oturdum. 

MESAJLAR
Aydın KARAKUZU: Rektörlük seçimlerinden sonra anlaşılan ilk fatura size kesilmiş gibi. Neyse hakkınızda hayırlısı diyelim. Siyasette bu işler böyle, her ne kadar DAÜ seçimleri siyasi olmasa da kurallar aynı işliyor. 

Aykut HOCANIN: DAÜ’yü çok hızlı bir şekilde toparlamak için canla başla çalışıyorsunuz ama rakiplerinizin yanında olanları da bir şekilde kazansanız çok daha iyi olur. Kolay olan onları okuldan uzaklaştırmaktır. 

Turgay AVCI: Seçimlerde size yakın olan bazı isimlerin okulla yollarının ayrı kalmasına seyirci kalmanız size gönül veren bu dostlarınızı hayli üzmüşe benziyor. Bizden söylemesi. 

Erdal ÖZCENK: Umarız polis bu hafta bu konuda gerçekleri ortaya çıkarır ve her şey yeniden eskisi gibi yoluna girer. Konunun uzamadan en doru şekilde son bulmasını canı gönülden diliyoruz. 

Ersin TATAR: Bayram boyunca bayram ziyaretlerini en çok gerçekleştiren siyasetçi yine sizdiniz. Hızınıza yetişmek mümkün olmadı. Bu arada tüm hastaneleri ve hastalarımızı bu bayramda yalnız bırakmadınız. 

Kudret ÖZERSAY: Kapalı Maraş konusunda çok ciddi ilerlemelerin yaşanacağı bir döneme giriyoruz. Bu konuda Türkiye’deki muhataplarınız ile yakında bir yol haritası üzerinde anlaşmak için buluşacağınız konuşuluyor. 

Tufan ERHÜRMAN: Yaklaşan seçimler öncesi bu hafta muhalefetin dozunu bir tık daha artırıp hükümeti iyice köşeye sıkıştırmak sizin için tam bir fırsat olacak. 

Serdar DENKTAŞ: Adaylık açıklamanızdan sonra pek çok eski dosttan destek mesajları gelmeye başlamış. Bu arada bölge gezileri için de bir program üzerinde çalışıyormuşsunuz. 

Arif Salih KIRDAĞ: Pek çok gazete Denktaş’ın adaylığından sonra aday olanların isimlerini sayarken sizin isminizi nedense hemen hepsi unuttu Diyalog hariç. Bu konuda pek sesiz kaldınız son zamanlarda. 

Tolga ATAKAN: Girne-Alsancak yolunun ilk etabı tamamlanmak üzere. Çok kısa bir sürede ilk etabı tamamladığınıza göre; kış gelmeden ikinci bölüm için de ihaleye çıkılmasının zamanı geldi galiba. 

Ali ÇAYGÜR: Koskoca bayram tatilinde sadece bir gün evde dinlenebilmişsiniz. Valla sizdeki de şans işte, öyle bir dönemde bürokrasiye girdiniz ki kafanızı kaşımaya vaktiniz olmuyor. 

Gökhan SARAÇ: YDP’nin Güzelyurt’taki yeni ilçe binası hayırlı ve uğurlu olsun. Yeni binayı bayramda ilk kez kullanmışsınız ve pek çok kişi bayramlaşmak için merkeze akın etmiş. 

Savaş ATAKAN: UBP MYK üyeliğiniz hayırlı ve uğurlu olsun. Ersin Tatar’ın yakın çevresi dahi pek çok kişi bu sürpriz atamadan haberdar değildi. Pek çok kişi için büyük bir sürpriz oldu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
MOHAMAD GHAITH
MOHAMAD GHAITH - 4 yıl Önce

Lutfen boyle
Kisa haberler
Bana gore daha iyi
Iyi bayram..

banner608

banner473