banner564

Yarıyıl tatili yaklaşırken…

Ocak ayı ile birlikte öğrencileri önce sınav heyecanı, sonrasında da Şubat tatili heyecanı sarar. Binlerce öğrencinin heyecanla beklediği yarıyıl tatili yaklaşıyor. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı’nın ilk yarısı neredeyse bitti. Yoğun geçen bir dönemin ardından gelen yarıyıl tatili gençler için, dinlenmek ve eğlenmek için güzel bir fırsattır. İlk dönemin yorgunluğunu ve stresini atmak için sabırsızlanan gençler, okulların kapanacağı gününü sabırsızlıkla bekliyorlar. 
Ancak gençler tatilde yapılacaklarını iyice planlamadıklarında, “Ne kadar da çabuk geçti”, “Tatilden hiçbir şey anlamadım” ya da “Düşündüklerimi yapamadım” söylemlerinde bulunurlar. İyi bir tatil öncelikle planlı bir tatil olmalı ve gençlerin zihinsel, duygusal, sosyal ve fiziksel gelişim alanlarına yönelik olmalıdır. Ancak bu durum tüm tatil sürecinin tamamını aktivitelerle doldurmak anlamına da gelmemeli, gençlere kendi başlarına geçirebilecekleri boş zaman saatleri de yaratılmalıdır…
Maalesef yaşadığımız coğrafyada imkânlar çok kısıtlı. Gençlerimizin zihinsel, duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimini destekleyecek aktiviteler nerdeyse yok denecek kadar az. Merkezi yerleşim yerlerine yakın olan gençler, olmayanlara göre daha avantajlıdırlar. Fakat burada sizlerle paylaşmak istediğim, tüm gençlere katılım imkânı sunulan, Kantara Kış Kampı’dır. 
Gençlerin yarıyıl tatilinde, aktivite yapabilecekleri pek çok kurum ve kuruluşumuz varken, bu kurum ve kuruluşların pek çok azı, bu tatil döneminde gençlere yönelik aktivite programı sunmaktadır. Gençlik Dairesi de bu kurumlarımızdan biridir.
30 Ocak – 14 Şubat 2016 tarihleri arasında, Gençlik Dairesi tarafından organize edilen, Kantara Kış Kampı, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik üç gece, dört gün olarak düzenleniyor. Yarıyıl tatilini gençler için eğlenceli kılmak adına Kantara Kış Kampı, kamp programında çeşitli aktiviteler sunuyor. Bununla birlikte, kamp temasına uygun seminerlerle zenginleştirilmiş bir içerik de gençlerimizi bekliyor olacak. Kantara Kış Kampı’nın dönem süreleri çok kısa gibi görünse de, gençlerin kendilerine güvenebilme ve toplum içerisinde özgüveni yüksek birer birey olmaları adına katkı koymaktadır.
Yarıyıl tatilinde gelecek olan karne sonuçları, gençlerin başarılarının önemli bir göstergesi gibi algılanmakta ve aldıkları karne notlarına bakılarak çalışkan ya da tembel olarak değerlendirilmektedirler. Gençlerin hayatının yalnızca okullardaki derslerden ibaret olmadığını hepimiz biliyoruz. Gençlerin yoğunlaşan ders çalışma temposundan dolayı, doğadan ve fiziksel aktivitelerden uzak kaldıkları bir gerçek. Bizim coğrafyamızda değilse bile, gelişmiş ülkelerde işe alınırken, insan kaynakları yalnızca okul başarılarına değil, adayların sosyal ve sportif yönlerini de dikkate almaktadırlar. Yaşantılarında sosyalleşme fırsatını yakalamış gençler, diğer yaşıtlarına göre, kendilerine daha fazla güvenen ve daha girişimci bireyler haline gelmektedirler. Bu açıdan Kantara Kış Kampı yoğun eğitim-öğretim temposunda, sosyalleşme imkânı bulamayan gençlerimizin, hem fiziksel hem de sosyal iletişim yönünden gelişimlerine önemli katkılar sağlamayı hedefleyen bir organizasyondur.
Karne sonuçları ne olursa olsun, her genç gerek fiziksel gerekse zihinsel açıdan dinlemeye ve eğlenmeye ihtiyaç duyar. Karne sonuçları beklenti düzeyinin altında ise “Ne tatili? Tatili hak etmedin, otur ders çalış!” diyerek gençlerin tatil ihtiyaçlarını engellemeyin. Unutmayın ki, başarının anahtarı motivasyondur. Motive olmak için her açıdan dinlenmeye, eğlenmeye ihtiyaç vardır. Kantara Kış Kampı gençler için güzel bir fırsat. Gençlerimizin yarıyıl tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri dileklerimle, herkese iyi pazarlar. 
YORUM EKLE

banner471

banner473