banner564

Yaşam Boyu Eğitim

Avrupalı olmayı hayal ederken... 
  Avrupa’da bozulan yaşam standartları ve artan güven sorununa ragmen hala büyük bir titizlikle korudukları ve Avrupa’nın birçok ülkesini 3. Dünya ülkelerinden daha yaşanası bir yer kılan en önemli özellikleri “insan haklarına” verilen önemdir. Dünyanın birçok ülkesinde insan hakları ve etik değer anlayışı çiğnenmeyen ve büyük hassasiyet gösterilen bir konudur.
 Gelelim KKTC’ye. Bizde de aynen Avrupa’daki gibi etik anlayış ve insan hakları çok önemlidir. 
 Örneğin bizler trafikte giderken ne saat biri gelip üstümüze çıkacak diye korkmayız. 
 Araba kullanırken elinde cep telefonuyla konuşan hatta mesaj yazan insan sayısı neredeyse yok denilecek kadar azdır. 
 Herkes trafik kurallarına uyar. Alkollü araba kullanmaz veya hız sınırını aşmaz. Çünkü bunlar için çok büyük caydırıcı cezalar vardır. 
 Gece’nin bir yarısı motor sesleriyle asla uyanmayız. Arabasını cayırdata cayırdata, egzozunu patlata patlata gece sizi yatağınızdan zıplatan saygısız insanlar yoktur. Kimse gelip arabasını tam evinizin giriş kapısının önüne ya da garajınızın önüne asla park etmez. 
 İnsan yaşamına olan saygımızdan dolayı yiyecek ve içeceklerimiz her zaman denetlenir. Sularımıza yanlışlıkla lağam suları karışmaz. Duş alıp çıktığımızda bile suyumuz kireçli, tuzlu veya pis değildir. Tertemizdir. 
 Çocuklarımız okullarda geri kalmış ülkelerdeki gibi 40 kişi üst üste oturmaz. Öğretmenlerimiz etik değerlerine çok önem verdiği için asla kendi öğrencisine para karşılığı özel ders vermez. Okulda görevini layığı ile yerine getirir. 
 Bizdeki gibi ahbap hatırı yoktur. Herkese eşit ve adil muamele yapılır. Herkes eşit oranda vergi öder ve herkes eşit haklara sahiptir. 
 Sağlık birimleri bizde son derece iyi hizmet verir hastanelerimizde yanlış müdahale, yanlış teşhis asla yapılmaz. Evraklarınız asla karışmaz. 
Devlet daireleri her zaman düzenli çalışır. Her zaman memurlarımızı çalışma satlerinde yerinde bulursunuz ve onlar kurallara her zaman uyar.


 
Örneğin devlet dairelerinde kesinlikle kapalı alanlarda sigara içilmez.
  Bizim ülkemizde hak, hukuk ve adalet vardır. İnsanlara saygı vardır. Doğaya, çevreye, yaşam alanlarına her zaman saygı gösteririz. 
  Bizim tek bir sıkıntımız var oda facebook’taki “like” sayımız. 
  İşte tüm bu nedenlerden dolayı bizler Kuzey Kıbrıslılar kesinlikle Avrupa Birliği’ne girmeye hazır bir toplumuz!!! 
YORUM EKLE

banner608

banner474